Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Denne var drøy!


#2

Sitron sa for siden:

Ja, ett år i fengsel og 80 000 i bot er veldig mye for å ta et liv.


#3

pippimamma sa for siden:

Jeg er enig, det er ikke mye. Men de svenske straffene er vel som i norge, en vits.:nemlig:


#4

Pia sa for siden:

Å herreminhatt.
Jeg skjønner godt at hun ikke turte gjennomføre svangerskapet.


#5

petra sa for siden:

Er det mulig??? 1 år er ALT for lite straff for det der! Selv om det bare var et foster var det likevel et liv! Lurer på hvor lang straff det hadde vært for sånt i USA! 10-15 år eller livstid:confused:


#6

Benmurphy sa for siden:

Til alle dere som tydeligvis mener at strengere straffer er en fin måte å løse samfunnsproblemer på: Har dere noen fornuftige argumenter for at det vil være lurt (og da mener jeg utover ren hevntørst)? Og fins det i det hele tatt noen lovbrudd dere ikke vil forlange livstidsfengsel for?

Ben "sheesh" Murphy


#7

Inagh sa for siden:

Tenk å være så kald og kynisk at en kan gjøre noe slikt! :nemlig:


#8

KristinS sa for siden:

Vet ikke helt hva jeg skal si jeg.
Burde kanskje sagt at jeg er sjokkert, men i dagens samfunn hvor alt mulig rart skjer er jeg faktisk ikke det lenger!


#9

pippimamma sa for siden:

Jeg kan kun svare for meg selv. Jeg mener at kriminelle blir behandlet på en altfor mild måte og kan ikke skjønne at noen kan mene noe annet. Straffen står langt ifra i forhold til handlingen. Det har ingenting med hevnlyst å gjøre, men et ønske om at forbrytere skal måtte ta følgende av handlingene sine.

For min del kunne dødsstraff gjerne blitt gjeninnført i norge, sålenge det var 100 % sikkert at det var rett person som fikk straffen.

Det er selvfølgelig flere måter å løse samfunnsproblemene på og fengselsstraff er kun en av dem. Forebyggende arbeid er en annen måte. Men, i de tilfellene hvor forbrytelsen har skjedd, må selvfølgelig personen regne med å få straff som svir.


#10

Sitron sa for siden:

Preventivt. Folk voldtar temmelig mye i forhold til hvor mange som kverker andre. De har ingen grunn til å ikke gjøre som de lyster, da sannsynlig straff er svært lav. Hadde jeg digget å voldta andre, så ville ikke et år i fengsel vært særlig avskrekkende. 10 år, derimot. Og jeg snakker ikke om livstid. Men når det gjelder voldtekt, misbruk av barn og lignende, i saker der bevisene er bunnsolide, så syns jeg at 5-6 år burde være normen, ikke 6-24 mnd. Dessuten er erstatningssummene latterlige. De burde gi erstatning ut fra folks sannsynlige betalingsevne. De fleste klarer å betale mer enn 50-100 K, over tid.

Det finnes flere lovbrudd jeg godt kan bytte ut strafferammen med. Diverse hvitsnippforbrytelser, for å nevne noen. Jeg syns faktisk det er verre at et menneske får ødelagt livet sitt, enn at staten Norge får et økonomisk myggbitt.

Det er med straffer som med andre ting i samfunnet; mennesket er ikke i fokus. Å flytte på papirer er viktigere enn å ta vare på menneskene rundt seg. Når domstolene gjenspeiler dette, så er de med på å godta den trenden.

Dessuten; rehabilitering er viktig. Hvor mye får man gjort på et år? Ikke er det ettervern å snakke om heller. Jeg tror oppriktig at flere av disse menneskene trenger lang tid bak lås og slå, nettopp fordi de der kan få psykologhjelp og annen hjelp de måtte trenge. Og dermed minske gjentagelsesfaren.


#11

tink sa for siden:

Det var mildt sagt forferdelig dårlig gjort. Men det er ikke derfor jeg ønsker å diskutere strafferammer.

Jeg er for retten til selvbestemt abort - og ser krenkelsen mot mor som større enn det at babyen ble abortert - selv om det var grusomt i denne sammenhengen.

Dødsstraff vil jeg aldri argumentere for, fordi en får ikke liv tilbake ved å ta flere liv - og rettsystem og domstoler tar feil, kanksje ikke så ofte, men det skjer.

Er enig i at dommer mot voldtekt og andre seksuelle overgrep mot voksne og særlig barn er for lave i dag. Men synes også det blir feil å holde det opp mot økonomisk kriminalitet. Det er ikke mer eller mindre umoralsk, jeg mener det er for forskjellig til å kunne sammenlignes.


#12

Ru sa for siden:

Jeg er for å innføre kastrering med sløv kniv som straff i saker av type voldtekt/pedofili/hva_har_du.

Ellers er jeg enig med Sitronen.(Tro det eller ei!)
Jeg synes det er hårreisende at en får lengre straff for å snuske litt på skatten en å voldta et barn.


#13

Benmurphy sa for siden:

Jeg har mine tvil. Det er naturlgivis vanskelig å sammenligne slikt mellom forskjellige land og kulturer, men for å ta to eksempler så ser det ikke ut til at lange dommer i USA virker så veldig bra mot kriminaliteten. I Iran henger de voldtekstforbrytere offentlig fra lave galger. De er visst ikke kvitt problemet der heller.

Dette er jeg naturligivs i stor grad enig i. Kriminalomsorgen trenger virkelig opprustning. Jeg tror imidlertid ikke det er formålstjenlig å koble rehabilitering og terapi til straff i særlig grad. Det ser dessverre heller ikke ut at det er særlig vilje til å bruke vesentlig mer ressurser på behandling og utdanning blant de som roper høyest om strengere straffer.

Naturligvis var det det. Det er jo helt hårreisende. Men jeg er veldig bekymret for at det er så enorm fokus på mer straff hver gang noen blir dømt for å gjøre veldig fæle ting. Jeg tror ikke straff virker særlig bra for annet enn å slokke hevntørsten (og ikke så veldig bra på det heller egentlig), og jeg tror den overdrevne fokusen på straff tar fokuset vekk fra hva man faktisk kan gjøre for at det skal bli gjort færre fære ting.

Joda. Jeg kan også syns at det ville være vel fortjent, og jeg er ikke så veldig lei meg på vegne av voldtekstsforbryterne som blir heist opp i kraner på torget i Teheran heller, men jeg tror ikke det er bra for samfunnet at man straffer på slike måter. Og jeg syns fokuset på straff generelt bør bli mindre, ikke større.

Ben "incorrigible" Murphy


#14

Ru sa for siden:

Samfunnet, schmanfunnet ...

Det er en vanskelig balansegang det der med straff i forhold til forbrytelsen. Jeg mener, det BØR jo svi, hardt, og samtidg ha en preventiv effekt i forhold til folket og faren for gjentakelse.

Jeg er for å innføre fiskedask i arbeidsretten, og jaggu var ikke en høyesterettsadvokat enig med meg i det. :kry:


#15

kie sa for siden:

Jeg tror det første man må gjøre noe med om man ønsker en mer preventiv virkning av straffer er å øke sannsynligheten for at folk blir tatt og får en fellende dom.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.