Ja, jeg vil absolutt tro du kan bruke knust kamferdrops til vinduer.
Når jeg limer hus med knekk, smelter jeg det i panna og dypper hver side ned i panna. Og bruker ellers kniv til å smøre på der det trengs. Man pynter før man limer sammen. I alle fall gjør jeg det.
Det er lurt å renskjære kantene etter at pepperkakene er stekt, mens de fremdeles er litt myke. Legg malen oppå hver del og renskjær, så får du rette, fine kanter som er lettere å sette sammen.
Takk for svar. :)
Det var vel her inne et sted jeg leste at det var bedre å lime med smørbukk?
Men fester ikke den smeltede dropset seg til bakepapiret? Eller bruker man ikke bakepapir?
Jøss, så mange fiffigheter du kan da.
Bruke Smørbukk å lime med har jeg ikke hørt om men sikkert lurt istedenfor å smelte sukker i panna.
Jeg ville i alle fall pyntet etter at huset er limt sammen.
Venter på flere smarte tips, jeg også. :)
Jeg har aldri prøvd å sette sammen med smørbukk, bare med knekk.
Jeg bruker bakepapir under, ja, når jeg smelter dropsene. Det har ikke vært noe problem, men det er ofte smart å vente til kakene har kjølt seg ned før du løsner dem fra bakepapiret.
Her pyntes huset etter monteringa. Det er ungene som pynter, så direkte vakkert blir det ikke uansett. Jeg synes det er strevsomt nok å sette det sammen uten pynt.
Royal icing; er det å piske eggehviter, ha oppi melis og så litt sitron til slutt for glans og den slags?
Og når du bruker bakepapir og venter til det har kjølnet litt så løsner det helt fint fra bakeplata. Har brukt å lage hjerter med bringebærdrops som vindu, aldri hatt problemer med å få det løst fra bakepapiret.
Jeg skal teste smørbukk liminga for første gang i år, så kan ikke si noe om hvordan det går ennå, men fordelen med det er jo at en ikke skal brenne seg på hverken fingrer eller at det skal stivne for fort. Jeg vil dyppe hele kanten som skal limes oppi den smeltede blandingen i panna også bør huset stivne i skjøtene før du begynner med pyntingen. Smørbukken stivner ikke så fort som knekk, så ville latt det stått litt ekstra tid.
Du må piske hvite stiv før du tilsetter melis, litt etter litt. Til slutt noen dråper sitron, for smak og glans.
Jeg pynter huset før jeg limer, men tar finishen etterpå. Dvs. jeg ruter ferdig tak, rundt vinduer etc., men jeg dekker selve limingen og lager kanter osv. til slutt.
Ikeadeig er fint, den hever ikke så mye. Du kan også ta et ekstra ark bakepapir som du legger rett oppå nystekte pepperkakedeler før du setter en langpanne med noe tungt i oppå, så de presses helt flate. Kutt kanter etc. helt rette før pepperkakene kjølner, altså mens de enda er myke - hvis de får veldig ujevne kanter.
Hvilken deig kjøper dere? Deigen jeg kjøpte i fjor var superenkel å kjevle ut men husker ikke hvilket merke det var.
Så en deig på Kiwi, tror det var fra Bjørken. Den er vel helt grei? Gidder ikke dra på IKEA for en deig eller to.
Jeg smelter drops av hvilket som helst slag så kamfer går nok . Du kunne knust vanlig kjærlighet også . Når det kjøler sitter det ikke fast . Jeg limer alltid huset først med melisglasur/ royal icing . Dette gjør jeg dagen / natta før barna pynter . Da tåler det mye .
:knegg: Jeg glemte å ta bilde av dem FØR jeg heiv dem i ovnen...men nå når de er ute til kjøling kan jeg ta bilde.
For å si det sånn...jeg håper ikke de som skal bo i det huset har ambisjoner om å se ut vinduene!!
Det ser tydeligvis bedre ut på bildet enn i virkeligheten! Det er seriøst så skakt og skeivt at det er morsomt! Men ungene er i himmelen, så da er jeg glad. :glis:
De likte jeg IKKE! De skulle stivne etter ti min stod det....vel de var enda våte etter 15 min! Vanskelig å presse dem ut var det også (enda jeg satte tuben i varmt vann først). De kjøper jeg IKKE igjen.
Melis til pynting, laget på vanlig vis eller skal det gjøres med eggehvite for å holde fast seigemenn, nonstopp og hva nå enn man egentlig skap pynte med?
Og ja, hva pynter jeg egentlig med? (eller, ungene da) På vei til butikken, har nemlig handlet inn hus, har melis, og glemte.... at vi trenger jo pynt
Takk for tips om smørbukk. Knekk er jo håplaust å jobbe med.
Trur eg har lurt på dette før, men fekk ikkje skikkelig svar den gongen. Er det ok å ete rå eggekvite og melis (altså pynt på peparkaker eller hus) etter 3 veker eller så?
Tenkte å tipse om limpistol.
Neste gang skal jeg bruke det. :nemlig:
Av erfaring spiser ikke ungene skjøtene med brent knekk uansett,
det er vel helst pynten som blir plukket av.
Høydepunktet er å knuse!