Mellombror tåler dårlig å få i seg mat som inneholder både fett og sukker. F.eks pepperkaker ble han skikkelig ille av i går (diare og hodepine)
Gjærbakst går stort sett fint. Kjeks og tørre kaker går dårlig. Han bruker litt Sukrin på grøt og lignende og liker smaken. Er det noen som vet om det kan bakes med ? Han tåler meierismør, ikke margarin.
Hva med kokosmakroner ?
Rådvill jeg nå, han er helt fortvilet for alle avslutningene de neste ukene.
Kjøper sukrinmelis,sukrin,kokos og mandelmel i morgen, så har jeg en start. Vi andre har jo heller ikke vondt av å droppe alt sukkeret. Får mer enn nok i jula uansett.
Jeg synes sukrin gir en litt isende smak, og har gått over til kokossukker som sukkererstatning (reagerer på sukker jeg også). Det kan selvsagt hende han vil reagere på det, men jeg gjør ikke det i hvert fall. Det har mye lavere GI enn sukker, jeg vet ikke om det er det som gjør utslaget. Funker fint i kaker i hvert fall, vi brukte det til flere typer julekaker i fjor.
Kokossukker har jeg og hørt skal være greit å bruke, har ikke prøvd det selv.
Kan anbefale tagatesse, jeg syns det smaker som vanlig sukker. Av det kan man visstnok lage karamellpudding feks fordi det karamelliserer seg og det er helt kurant å bruke det isteden for vanlig sukker.
Bare vær obs på at tagatesse inneholder litt sukralose, og dessuten en del fiber, som kan gi fordøyelsesproblemer. Her var en grei oversikt over søtstoffer og hva de egner seg til, synes jeg.
Dere som er vant til å bake med annet enn sukker, har dere noen erfaring med xylitol/bjørkesøt? Jeg har googlet det og føler meg forvirret nå.
Jeg har ingen allergier, men har ikke vondt av å redusere på sukkeret. Tok 1 ss xylitol på havregrøten i dag, og fikk ingen mageproblemer. Noen sier de må fort på toalettet etter xylitolinntak.
Stevia har jeg kjøpt noen varianter av på Iherb uten å finne noe uten besk ettersmak. Sukrin har en isnende smak. Xylitol er så langt det med mest ekte sukkersmak, det og Tagatose.
Kan anbefale denne bloggen. Hun har myyye godt, og jeg tror absolutt alt er uten hvitt sukker, og med relativt lite fett (i hvert fall holder hun en knapp på sunt fett). Jeg har laget endel derfra og alt er supert. Kan virkelig bla. anbefale nøttekubene. Laget dem i fjor, og min mor gikk helt fra konseptene!
Jeg har googlet litt. Jeg fant noe som diabetikere bruker. Det heter Fribol bakehjelp og selges på de fleste apotek. Ikke er det så dyrt heller sammenlignet med helsekostpriser. Jeg vet ikke om det kan brukes for din sønn... han har ikke diabetes, men er det noe hinder for å bake med dette? Jeg har lest at Fribol drops brukes på lavkarbo. Interessant at det også erstatter 1/2 av smøret. Siden han blir dårlig av fett også. Jeg sliter litt med at de fleste oppskrifter jeg finner på nettet bruker sukrin, og det liker jeg ikke smaken på. Siden sønnen din liker det, er det sikkert bare å sette i gang.
Diabetesforbundet hadde også oppskrifter.
Unnskyld at jeg ikke linker. Den nye telefonen og jeg er ikke venner ennå. Fribol og diabetesfobundet skulle komme opp fort på søk.
Kan opplyse at vi har bakt masse og alt ble veldig bra!
Her fant vi mye bra www.funksjonellmat.no/oppskriftstyper/julebakst/
Sukrin gold er rett og slett genialt. Smaker som brunt sukker. Vi har laget grunndeigen for 7 slag som funksjonell mat foreslår, og laget en slags serinakaker som ble borte på en to tre. Har laget kokosmakroner med kokos og sukrinmelis. Mandeltopper med Sukrin gold ble også en slager.
I morgen skal vi bake rosenknopper (hvite potetmelskaker med syltetøy i midten) men da med sukrinmelis og ren fruktmos.
Nå legge til her at det viste seg å være veldig mye dårligere holdbarhet på disse kakene enn på vanlige julekaker. Skulle lage fatet klart på julaften og både kokosmakronene og nøtterosene var fulle av mugg. :(
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.