Bruker dere denne til gjærdeig? Syns den er genial ettersom den skraper deigen fra kantene som en slikkepott, men tror ikke maskina liker den så godt...Den går nemlig saktere etter å ha gått ca 5 minutter. Bruker den kun på laveste hastighet. Er det ikke meninga at den skal brukes til gjærdeig??
Jeg tror den der er ment for mykere rører enn en gjærdeig. Til gjærdeig er det vel helst eltekroken som skal brukes. Har man en passe fast gjærdeig blir sidene og bunnen i bollen etter min erfaring ganske så deigfrie uansett.
Jepp! Og til glasurer og sånt. Jeg ville ha bekymret meg hvis det var slik at maskina begynte å gå saktere og saktere - den forrige vi hadde, kortsluttet, rett og slett. Det sa bare stopp og begynte å ryke.
En slik har jeg ikke til min. Jeg bruker eltekroken til gjærdeig, men synes den er helt håpløs. Hele deigen klumper seg rundt kroken, og snurrer bare rundt og rundt uten å egentlig bli eltet. Må skrape den av kroken mange ganger i løpet av en elting, eller skru på veldig høy hastighet for at den skal bli knadd.
Selvsagt størst problem når deigen er liten, men det varierer jo ettersom hva jeg baker da. Av og til har man en liten deig. F.eks hvis man lager pizza.
Det samme skjer hos meg hvis det er en deig med lite væske, f.eks pizzadeig. Tilsetter jeg litt mer væske, blir den bedre. Men til slutt snurrer den rundt kroken igjen, og da avslutter jeg eltingen. Med brøddeig er det ikke noe problem, den lager jeg alltid veldig løs.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.