Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Male mandler ...

#1

Floksa sa for siden:

Jeg brukte først to timer på å skrelle de jæ&%"& mandlene også tok det ca 30 sekunder i kjøttkverna å lage betong av dem.
Det skal sies at jeg fikk oljet kjøkkenbenken min, men eksklusiv mandlejole da.....

Marsipanen ble litt ehe pussig.....

Tanken var å gi bort marsipan i div former til jul.
Vi kan godt si at første forsøk gikk ganske grundig i dass.

Så da vil jeg gjerne ha litt tips da. Hva gjorde jeg galt????
For det er vel ikke meningen at mandelmassen skal bankes ut av kverna med hammer, mens oljen renner?


#2

celebelen sa for siden:

Mandelkvern i stedet for kjøttkvern? Jeg har laget marsipan fra bunnen én gang, og det tok evigheter. Hvis jeg får meg en ordentlig kjøkkenmaskin, skal jeg vurdere å prøve igjen (har hintet til mannen, så vi får se...).


#3

Fakse sa for siden:

Jeg har malt mandler på kjøttkvern. Trikset er å ikke ha i for mange av gangen.


#4

Floksa sa for siden:

Jeg skulle ikke bare ha stappet hele kiloen oppi på en gang da altså :lol:


#5

Flubby sa for siden:

Du må tørke mandlene godt etter skålding. To døgn i romtemperatur, eller på 50 grader i stekeovnen over natta. Deretter håndmaler du dem :nemlig:


#6

Flubby sa for siden:

Eller så kjøper du bare mandelmel i butikken ;)


#7

celebelen sa for siden:

Det høres ut som en god idé. Ellers er marsipanen fra Odense veldig god. :D


#8

Floksa sa for siden:

Kan man kjøpe mandelmel ??? Og kan det brukes i marsipan altså??? :hyper:


#9

Fakse sa for siden:

Forøvrig blir hjemmelaget marsipan rustikk og dessuten veldig god dersom man ikke skolder mandlene.


#10

Floksa sa for siden:

Jeg tørka mandlene i ovnen altså. Sikkert i 20 minutter...


#11

Fakse sa for siden:

Jupp. Det koster en fot og en arm per kilo :p


#12

Floksa sa for siden:

Ja deg skjønner jeg jo!


#13

Fakse sa for siden:

Det hjelper ikke hvor tørre de er dersom man har alle i kverna på en gang altså ;)


#14

Floksa sa for siden:

Jeg kan altså male litt mandler med skall og blande i mandelmel Og fortsatt skyte på meg hjemmelaget marsipan??


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg brukte mandelmel til makroner en gang, det ble veldig mislykket. Konsistensen er jo helt som mel, altså for finmalt til marsipan etter min smak. I tillegg smakte det harskt. :(


#16

Flubby sa for siden:

79 kr for en pose på Life, husker ikke hva den kosta på Eurospar, men det var omtrent det samme.


#17

Fakse sa for siden:

Ja, og de posene er vel bare en halv kilo? Ganske vanvittig når man tenker på hva et kilo mandler koster. Men det går jo greit om man bare skal ha en gang i året :)


#18

Acsa sa for siden:

Jeg synes IKKE man kan lage marsipan av mandelmel! Det blir altfor tørt, feil både konsistens og smak.




#21

Mrs. S sa for siden:

Jeg fant en gammel tråd. Kan jeg male mandler i en gammeldags kjøttkvern? Sånn man sveiver? Jeg har mandelkvern, men den synes jeg tar bare 5 mandler i gangen. Liten åpning. Jeg har foodprosessor, men i følge ekspertene er det best å male mandler.


#22

millact sa for siden:

Ja, det går fint. Husker vi gjorde det da jeg var barn. Tror ikke vi hadde noen annet.


#23

Floksa sa for siden:

Hadde fortrengt dette jeg :lol:
Notere med at det ikke blir marsipan i år heller.


#24

Mrs. S sa for siden:

Jeg skal høre med svigermor, om hun har en. Og det blir ikke marsipan, men kransekakestenger. Slipper å skolde. :D


#25

Harriet Vane sa for siden:

Det koster knapt noe for en manuell mandelkvern på Jernia ol. Har du kjøttkvern, har du kanskje en liten mandelkvern-innsats også? Stor forskjell på å male mandler og kverne kjøtt når det kommer til redskap. Skåld 1/2 kilo mandler (hell over kokende vann, la stå, hell av vann, gni mandlene inni et kjøkkenhåndkle og vips: ferdig.). Tørk i ovnen på lav varme et par timer, bland med 1/2 kilo mandler med skall og mal. Bland i 1 kg melis og mal en gang til. Bland i 4 lett piskede eggehviter og kna. La stå kaldt, før du triller ut og dypper i sjokolade.


#26

Mrs. S sa for siden:

Ja, men jeg har en manuell mandelkvern. Jeg synes den er noe dr...:nemlig:
Den er svak, det tar en evighet og det går i små mengder av gangen. Når jeg tar skikkelig i og sveiver på, drar jeg den løs fra benken uansett hvor mye jeg skrur den fast. Det er skikkelig metall i delene, ikke noe kinaplast. Så den skulle vel være bra nok.

Jeg tenkte den store åpningen på en kjøttkvern gjorde jobben fortere.

Det blir heller en foodprosessor enn den mandelkverna, dessverre. Eller så maler jeg ikke i det hele tatt. Mulig at jeg ville kjøpt en fra Jernia, for det står i annonsen at den håndterer store mengder. Men det blir mere som tar opp plass. Jeg får se kverna i butikken, den bør ha et stort rom for mandler hvis jeg kjøper den.


#27

Mrs. S sa for siden:

Det er denne en slik jeg har, se vedlegg. Og den typen avbefaler jeg.


#28

Harriet Vane sa for siden:

Da har du en dårlig en, for de der funker helt fint til vanlig.

Jeg har fått meg en sånn:

Rivjernstilbehør til Kenwooden. Helt supert til mandler og nøtter. Den har en fin-innstilling som maler helt perfekt.


#29

Nenne sa for siden:

Hva heter det tilbehøret helt nøyaktig og hvor har du kjøpt det hen? Dette trenger jeg!


#30

frukt sa for siden:

Maler dere mandler? :tullerdunisse:
Man(jeg) kjøper da malte mandler. :knegg:


#31

C3PO sa for siden:

Ja, jeg maler mandler. Da jeg bodde i England og lagde kransekake, var de ferdigmalte mandlene vonde - med plastsmak.


#32

Harriet Vane sa for siden:

www.kenwoodworld.com/nb-no/alle-produkter/kjokkenmaskiner/chef-og-major-tilbehor/metall-roto-rakostapparat---at643---awat643b01

Den heter Råkostapparat Roto AT 643. Jeg kjøpte den på Jernia, den kan handles på nett og de fleste kjøkkenbutikker.
Mange ulike dingser med forskjellige blader, fra mandler til råkost til tynne og tykke grønnsakskiver. Superfin.

Kostet 1400,- da jeg kjøpte den i forfjor. Passer til min major og sikkert det meste av Kenwoodfamilien.


#33

Nenne sa for siden:

Jeg fant den selv, men takk skal du ha. 990,- pluss porto, så jeg var nok heldig der. :)


#34

frukt sa for siden:

Jeg syns det blir helt grei marsipan av de, kransekake har jeg ikke lagd, men ville uansett malt hele mandler om jeg skulle ha lagd det.
Men smaken er jo som kjent som baken. :knegg:


#35

zinatara sa for siden:

En sånn en ønsker jeg meg.


#36

Camomilla sa for siden:

Nettopp sett og malt mandler med håndkraft
Kjedelig og litt tungt, men bra resultat.


#37

Mrs. S sa for siden:

Kjøttkverna prøvd. Det var noe herk, men ikke så mye verre enn mandelkvern.

Det verste med både mandelkverna og kjøttkverna synes jeg, er at den ikke kan skrues fast. Vel, den blir skrudd fast, helt til det går tregt med sveivingen.

Såh.... regner med at jeg kjøper kransekakemasse og marsipan. De mandlene jeg har maltraktert, holder bare til fyrstekake.

Har man Kenwood, så ville jeg gått rett på å kjøpe kverna for den. Slike håndkverner er noe herk. Å kjøpe Kenwood + tilbehør bare for å male mandler er litt råflott. :D


#38

Kula sa for siden:

Jeg har også prøvd å male mandler med kjøttverna, og det gikk heller dårlig. Det begynte å lukte svidd av maskinen, og alt satte seg fast til en hard masse inne i kverna. :knegg:

Jeg bruker heller foodprossessoren, og det går helt fint.


#39

Mrs. S sa for siden:

Ja, tradisjonen må vike i tidsklemma. Jeg skal tilstå at jeg tenker å kjøpe marsipan i priskrigen hvis det ikke er utsolgt. 1 kr rullen. :eek:


#40

Nenne sa for siden:

Den ER perfekt! Min mann var rent lykkelig over hvor lett det var å male mandler nå. Ingen banning og sverting. Du har fått en svær stjerne i boka nå altså. :slengkyss:


#41

Harriet Vane sa for siden:

:stolt: Det var så lite.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.