Jeg leste i en tråd her inne, at noen smurte risboller i langform, og skar opp som konfektbiter istedet, og det tenkte jeg var en god ide. Men så kom jeg til å tenke på at kanskje det gikk an på pimpe dem med noe annet som blir godt også, når jeg først er i gang.
Så da lurer jeg på om noen tilsetter noe ekstra, som blir godt i risbollene?
Nei, ikke noe fancy. Men jeg lager mine risboller i konfektformer. Det tar lang tid, men jeg synes små risboller i konfektstørrelse er mer appetittelig enn store.
Rocky road som jo egentlig er en slags pimpet versjon av risboller og jeg synes det er mye bedre. Hairy Bikers sine er kjempegode. Smeltet Japp og smør blandet med Rice Krispies, minimarshmallows og biter av shortbread. :nam:
Altså, risboller er risboller, og Rocky Road noe ganske annet. Mine barn ville neppe godtatt sistnevnte som en pimpet erstatning for førstnevnte. :knegg:
Pappa ruller massen inn i matpapir til den blir ei pølse, og skjærer skiver når den har stivna. Man trenger ikke å skjære opp før man skal spise dem, så de tar mindre plass å oppbevare. Vi kaller dem rispucker, for de ser litt sånn ut.
Jeg skjærer dem i ruter ja, og jeg bruker myye mer sjokolade enn ris. Og har i litt vanilje. Har lagt ut "oppskrift" her på mine. De er smaskens. Lager dem hver jul. Jeg har hatt rosiner i også, det er knallgodt, om man liker det.