Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sarah Bernhardt

#1

Huldra sa for siden:

Ser det er litt forskjellige oppskrifter.

Hva er best av å stivpiske eggehviter eller bare røre eggehvitene inn i mandler/melis?

Smørkrem eller trøffelkrem?


#2

Pøblis sa for siden:

:sniker:


#3

Matilda sa for siden:

Jeg liker best sjokoladeganache inni. Smelt sjokolade i fløte, sett kaldt over natta, pisk og sprøyt på med sprøytepose. De må en runde i fryseren før sjokoladetrekket, ellers renner det bare av.

Det andre kan jeg ikke svare på, jeg lager aldri kransekakemassen sjøl.


#4

Høns sa for siden:

Jeg foretrekker smørkrem.

Og jeg gidder ikke vispe eggehvittene først, det funker så bra så bra å bare røre det sammen.


#5

Syrin sa for siden:

Skal det ikkje vere nougat inni da? Eg som trudde at eg endeleg hadde funne ut av det... :mumle:


#6

Tussa sa for siden:

Smørkrem er dødens kvalmande så i år blir det trøffelkrem.


#7

Syrin sa for siden:

Kva oppskrift bruker de? Eg veit at enkelte brukar ferdig kransekakemasse som botn (ja, det heiter "botn" på nynorsk ;) )


#8

Matilda sa for siden:

Ferdig kransekakemasse som bunn. Former små pletter, steiker og avkjøler. Lager sjokoladeganache som beskrivi over. Ei plate 70 % på en liten kartong fløte. Mulig jeg har hatt noe sukker i og? :gruble: 70 % sjokolade og en klump delfiafett til trekket.


#9

Syrin sa for siden:

Forstår ikkje kor eg har fått nougat frå. Men det må jo fungere det også...


#10

Matilda sa for siden:

Og så het dama strengt tatt Sarah Bernhardt. :hviske:


#11

Syrin sa for siden:

He he :)


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg gjør som Matilda, men uten sukker i sjokoladekremen. Synes det er godt at den ikke er så veldig søt - den er mektig nok, og bunnen er jo kjempesøt. Jeg har kanskje én gang fått ånden over meg og laget hjemmelaget kransekakemasse, men det er ikke noe jeg ville prioritere hvis ting er det minste hektiske.


#13

Toffskij sa for siden:

Ganache er best! :nemlig:


#14

Matilda sa for siden:

Da hadde jeg nok ikke sukker i, jeg heller. De smaker nokså søtt, men det var sikkert bunnen. :nemlig:


#15

Syrin sa for siden:

åkei da. Eg har kransekakemasse. Eg skal greie å lage ganache, og nougat kan eg vel bruke til noko anna....


#16

Matilda sa for siden:

Fyll inni marsipankuler, kanskje? :nam:

Jeg skulle liksom lage masse konfekt i år, og nå orker jeg bare drømme om det. Satser på at Ninnipling leverer en batch av alt hun lager i år. :glis:


#17

Skilpadda sa for siden:

Ganache er fryktelig godt, og omtrent det eneste fløte-/kremaktige Poden min liker. Det liker han til gjengjeld veldig godt.


#18

maggypop sa for siden:

Hvordan oppbevarer dere de ferdige kakene? Bør de stå i kjøleskap eller fryser?


#19

Niobe sa for siden:

Jeg lager med ganache, og oppbevarer i fryser. Bunnen lager jeg av ferdig kransekakemasse. Jeg har ikke laget årets enda, men kan jeg få skryte av fjorårets? :sparke:


#20

Skilpadda sa for siden:

Fryser, helt klart. Det er fløtekrem, de tåler ikke å stå lenge, selv ikke i kjøleskap.


#21

Kaija sa for siden:

Mmm, jeg skal lage, så jeg følger med her. Det er bare lurt å vente til bittelitt nærmere jul, så ikke alt forsvinner i prøvesmakingen.


#22

Mikkeline sa for siden:

Vil du dele oppskrift, Niobe?


#23

Niobe sa for siden:

Oppskrift-schmoppskrift... :knegg:

Jeg kjevler ut ferdig kransekakemasse, stikker ut små rundinger og steker bittelitt i ovnen. Så koker jeg opp fløte, smelter i mørk sjokolade, rører blandingen jevn, og setter i kjøleskap til dagen etter. Pisk kremen opp litt, og ha i sprøytepose. Sprøyt en topp på hver bunn, og sett dem i fryseren. Smelt mørk sjokolade med litt Delfiafett, og dypp kakene i dem. Sett tilbake i fryseren.


#24

Mikkeline sa for siden:

Det må jo være god nok oppskift ;o) Tusen takk!


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes smørkrem er mye bedre. (Og det kommer fra en som i utgangspunktet innrømmer smørkrem. Men sjokoladesmørkrem på Sarah Bernhardt er obligatorisk.) Kvalmende er det uansett i større mengder.


#26

LilleLeo sa for siden:

Jeg elskerelsker smørkrem, så det blir det her i huset.


#27

Nima sa for siden:

Har bare smakt de med smørkrem jeg også tror jeg. Innrømmer smørkrem sånn som Hyasinth. :)


#28

Nenne sa for siden:

Min faste leverandør pleier å gi meg noen av hver, både smørkrem og trøffelkrem. Alle blir garantert spist.


#29

Nima sa for siden:

Sorry, Hyacinth med C.
Må Google trøffelkrem, kjenner jeg.


#30

Ninnipling sa for siden:

Har laget begge varianter i år. Først smørkrem tilsvarende den jeg lagde i fjor. God på smak (med litt espresso i) men etter å ba laget ganache må jeg nok si at den blei en klar favoritt her i huset. Så da må man lage en porsjon til av det.

(Jeg har ikke tall på hvor mange plater med kokesjokolade jeg har kjøpt de siste dagene :knegg:)

Og jada, Matilda, det vanker smaksprøver herfra. Hjemmelaget Troika og Sarah Bernhardt i hvert fall. Og om jeg får til: Kats karameller :glis:


#31

Huldra sa for siden:

Ninnipling: hvordan lager du bunnen? Stivpiskede eggehviter eller bare røre dem inn i mandler og melis?


#32

Matilda sa for siden:

:glis: Happy sister!


#33

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg lager Sara bernard med smørkrem med eggeplommer. Skal se om jeg klarer å grave opp oppskriften.


#34

Huldra sa for siden:

Altså, nå kokte jeg opp fløten i går, rørte inn sjokoladen og satte i kjøleskapet. Tok den ut og pisket litt med maskin og den ble bare klumpete! Hva gjorde jeg feil? Satt den litt romtemperert og fikk til å smøre den på kakene og den smakte godt, men hva bør jeg gjøre anderledes neste gang?


#35

Pegasus sa for siden:

Knallgod oppskrift:

Kakebunner
250 g mandler
3,5 dl melis
3 eggehviter, små

Fyll:
200 g smør
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate revet sjokolade

Glasur:
2 plater sjokolade
2ss smeltet delfiafett

Visp eggehvitene stive. Bland i melis og skåldede, malte mandler.
Sett røra med to teskjeer på papirkledd plate.
Stek kakene på 180 grader, ca 10 minutter.
Avkjøl dem litt før de tas av plata med en skarp kniv.

Til fyllet blandes smør, melis og eggeplommer til en smidig krem. Rør inn revet sjokolade.
Legg fyllet på bunnen av kakene i en pyramideformet topp.
Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.

Glasuren lages av smeltet sjokolade tilsatt delfiafett. Dypp kakene i glasuren. Ferdig! :hjerter:

Jeg pleier å oppbevare kakene i fryseren, og tar dem opp når gjestene kommer. Kakene tiner mens kaffen koker. :)


#36

GinaK sa for siden:

Jeg kjøpte Manuelas julebakebok etter at jeg så bilde av Sarah Bernhard på FB siden hennes.
Men sjekket i går og ser at det er større kaker. De er vel som minimuffins men ser knallgode ut og skal testes. Som mye annet i den boken. :nam:


#37

Nenne sa for siden:

Fløten skal ikke koke, bare varmes opp nok til at sjokoladen kan smeltes.

#38

Mikkeline sa for siden:

Vil det være enklere å smelte sjokoladen først, og så blande i fløte montro?


#39

Nenne sa for siden:

Jeg ser for meg at noe av sjokoladen da kunne stivne i kontakt med kald fløte, men jeg vet ikke.

#40

Niobe sa for siden:

Fløten må være så varm at sjokoladen smelter og blander seg helt, ellers får du den ikke jevn. Det letteste er å hakke sjokoladen først.


#41

Huldra sa for siden:

Småhakka sjokoladen og raskt oppkok. Har prøvesmakt det ferdige produktet og det smakte godt. Pisker dere opp sjokoladekremen med maskin eller for hånd?


#42

Nenne sa for siden:

Jeg bruker vanlig mixmaster.

#43

linne@ sa for siden:

Har testet både langpannevarianten og små ,Sara Bernhardt i år.
Til bunnen visper jeg eggehvitene stive først, og tilsetter finmalt sukker litt etter litt. Pisker det ganske lenge. Rører de malte mandlene inn forsiktig til slutt.

Trøffelkrem inni, men liker begge varianter. Trøffelkrem er mektig, fløte + sjokolade minner meg litt om is. Smak og behag.

Til sjokoladetrekket bruker jeg smør, ikke delfiafett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.