Etter å ha støtt på dette flere steder er jeg ute etter oppskrift på karamelliserte valnøtter.
Prøvde meg på brente mandleroppskriften ved å smelte sukker, putte nøtter i og litt smør - men det ble en stor (dog velsmakene ball). I den andre oppskriften jeg bruker på mandler er det derimot vann, noe sier meg at nøttene kan bli litt lite sprø da.
Så hvilken oppskrift bruker du, og hvilkre tips og triks må jeg huske på?
Jeg rister dem i ovnen på noe under 180 grader i 10-25 min, først. Og så smelter jeg sukker og smør, og rører inn mandler, og plukker dem utav igjen og legger dem seperat på bakepapir. (Heller ikke hele massen ut på.)
Her er en oppskrift med pekannøtter, men det er jo bare å bytte om du heller vil ha valnøtter. Jeg har ikke prøvd dette selv, men fant oppskriften for noen dager siden og tenkte å teste den.
2 dl honning
1 dl smør
6 dl pekannøtter (evt. ristede)
Ca 1/2 ts salt (etter smak)
Smelt smøret på middels varme, rør hele tiden. Ha i honning og kok opp. La koke 3 min mens du fortsetter å røre. Ta kjelen vekk fra platen og la avkjøle kort. Hell karamellen over nøttene og bland. Spre nøttene utover et bakepapir og strø over litt salt om du vil.
Vi pleier det. For øvrig oversatte jeg denne oppskriften fra amerikansk og det ser ut som en stor oppskrift. Du kan jo lage mindre. Og du kan bruke andre typer nøtter om det er enklere å få tak i.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.