Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker jeg 10 bokser dadler til?

#1

Høns sa for siden:

Jeg har også 10 bokser dadler i skapet - det er litt mange. Noen som har gode tips til hva dadlene kan brukes til?


#2

Zulu sa for siden:

Surr en baconbit rundt dadlene, og fest med tannpirker. Stekes i ovnen til baconet er sprøtt. Deilig til tapasbordet!


#3

ElinM sa for siden:

Sammen med malte mandler, kakaopulver og litt kokosfett blir det deilig sjokoladepålegg.



#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg er helt enig (og har gjerne i en bit blåmuggost, det er godt). Men TI bokser? :knegg:


#6

Niobe sa for siden:

Hjemmelaget sjokoladepålegg til jul!


#7

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville beholdt én til julekos og kanskje to til bacondadler, og tatt med resten på jobb. Én boks om dagen frem til juleferien!


#8

Zulu sa for siden:

:knegg: Tenk på alle de tannpirkerne som går med!


#9

Acino sa for siden:

Jeg er kjempenysgjerrig på hvorfor du i utgangspunktet har brent inne med så mange!!! :glis:

Ellers så kanskje de kan kuttes i biter sammen med andre godsaker og bli til deilige sjokoladekonfekt sammen med smelta sjokolade?

Bytte de bort i noe annet i en byttegruppe på fb?

Gi de til noen som virkelig elsker dadler?

Fruktbrød/kake av noe slag?


#10

Maverick sa for siden:

Dra til dyrehagen i Kristiansand og mat kamelene! :hyper:




#13

Che sa for siden:

Rydder du i matskapet?


#14

Madicken sa for siden:

Først ville jeg sjekket datostemplingen på alle boksene.



#16

vixen sa for siden:

Fruktkake:
2 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 kg dadler uten stein
3 dl aprikos/rosiner/fiken. Jeg er mest glad i dadler og fiken så jeg bruker bare det.
5 dl kjerner av paranøtter
3 sammenpiskede egg (håndvispet)

sikt det tørre og bland inn passelige opphakkede biter av frukt og
nøtter. Bland sammen. Rør godt inn eggeblandingen til slutt. Bruk 2
liters brødform. Klipp til bakepapir som legges i bunn og opp langs
hver kortside, (som uten vinger...)Smør langsidene godt med smør.

Stekes i 75 min, nederste rille, 150 grader. Avkjøles og hvelves.
Pakkes godt inn i folie, med brødpose rundt. Oppbevares i kjøleskap.
Lang holdbarhet!!


#17

Pegasus sa for siden:

Spise dem, vel? :glis:

Elsker fiken og dadler, og det går uante mengder hver jul.


#18

Hyacinth sa for siden:

Da Niobe nevnte sjokoladepålegg, kom jeg på at vi jo pleier å lage kakaopålegg som vist i Aftenposten Junior for nokså lenge siden. Med cocosa i stedet for olje. Det er veldig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.