Høns sa for siden:
Jeg har også 10 bokser dadler i skapet - det er litt mange. Noen som har gode tips til hva dadlene kan brukes til?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Høns sa for siden:
Jeg har også 10 bokser dadler i skapet - det er litt mange. Noen som har gode tips til hva dadlene kan brukes til?
Zulu sa for siden:
Surr en baconbit rundt dadlene, og fest med tannpirker. Stekes i ovnen til baconet er sprøtt. Deilig til tapasbordet!
ElinM sa for siden:
Sammen med malte mandler, kakaopulver og litt kokosfett blir det deilig sjokoladepålegg.
Novla sa for siden:
Sticky toffee pudding! :nam:
Hyacinth sa for siden:
Jeg er helt enig (og har gjerne i en bit blåmuggost, det er godt). Men TI bokser? :knegg:
Niobe sa for siden:
Hjemmelaget sjokoladepålegg til jul!
Skilpadda sa for siden:
Jeg ville beholdt én til julekos og kanskje to til bacondadler, og tatt med resten på jobb. Én boks om dagen frem til juleferien!
Zulu sa for siden:
:knegg: Tenk på alle de tannpirkerne som går med!
Acino sa for siden:
Jeg er kjempenysgjerrig på hvorfor du i utgangspunktet har brent inne med så mange!!! :glis:
Ellers så kanskje de kan kuttes i biter sammen med andre godsaker og bli til deilige sjokoladekonfekt sammen med smelta sjokolade?
Bytte de bort i noe annet i en byttegruppe på fb?
Gi de til noen som virkelig elsker dadler?
Fruktbrød/kake av noe slag?
Maverick sa for siden:
Dra til dyrehagen i Kristiansand og mat kamelene! :hyper:
Pelen sa for siden:
Kan man bruke denne oppskriften, men bruke dadler i stedet? trinesmatblogg.no/2013/12/05/fikenmarmelade-med-rodvin-og-stjerneanis/
frukt sa for siden:
Che sa for siden:
Rydder du i matskapet?
Madicken sa for siden:
Først ville jeg sjekket datostemplingen på alle boksene.
konsulenten sa for siden:
Jeg ramlet akkurat over daddelkake med sjokoladebunn og nøtter.
vixen sa for siden:
Fruktkake:
2 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 kg dadler uten stein
3 dl aprikos/rosiner/fiken. Jeg er mest glad i dadler og fiken så jeg bruker bare det.
5 dl kjerner av paranøtter
3 sammenpiskede egg (håndvispet)
sikt det tørre og bland inn passelige opphakkede biter av frukt og
nøtter. Bland sammen. Rør godt inn eggeblandingen til slutt. Bruk 2
liters brødform. Klipp til bakepapir som legges i bunn og opp langs
hver kortside, (som uten vinger...)Smør langsidene godt med smør.
Stekes i 75 min, nederste rille, 150 grader. Avkjøles og hvelves.
Pakkes godt inn i folie, med brødpose rundt. Oppbevares i kjøleskap.
Lang holdbarhet!!
Pegasus sa for siden:
Spise dem, vel? :glis:
Elsker fiken og dadler, og det går uante mengder hver jul.
Hyacinth sa for siden:
Da Niobe nevnte sjokoladepålegg, kom jeg på at vi jo pleier å lage kakaopålegg som vist i Aftenposten Junior for nokså lenge siden. Med cocosa i stedet for olje. Det er veldig godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.