På impuls kjøpte jeg et gorojern i dag. Det er jo så gode julekaker tenkte jeg. Men så ser jeg nå at framgangsmåten innebærer å lage en deig, kjevle den ut, skjære ut i samme form som jernet og legge de ferdig utkjevlede deigemnene inn i jernet. :eek: Jeg skjønner at jeg kan lage en mal, men allikevel er dette alt for tidkrevende for meg. Jeg trodde det var noe ala krumkaker, hvor man legger på en klatt med røre.
Før jeg leverer tilbake jernet på åpen retur - er det noen som har erfaring med eller en oppskrift på goro som ikke krever kjevling?
Visp egg og sukker til eggedosis, tilsett smør og visp hvitt.
Visp kremfløten til krem og bland i eggedosis/smørblandingen. Ha i mel, kardemomme og sitronskall å rør dette forsiktig inn.
Legg en barneskje i hver rute av gorojernet.
Ta ut av jernet, legg over på ei fjøl og skjør med skarp kniv mellom rutene og rundt kantene. Avkjøles på rist og oppbevares i tett kakeboks.
Jeg syntes de blir veldig godt. Mitt jern er litt lett, så jeg presser det litt sammen for å få de litt tynne. Men de blir ikke så tynne som krumkakene.
Takk for oppskrift, den skal sannelig jeg prøve også. Jeg kjøpte gorojern på loppis, og ante ikke at jeg måtte kjevle. Derfor valgte jeg det med finest mønster og korsfasong, framfor et firkantet et. :himle: Har ikke blitt så mye gorosteking, akkurat.
Dette er ikke vrient, folkens!hallo! Kjevle ut mellom bakepapir hvis det klisser, lag en mal av ryggen på en skriveblokk, skjær ut, helst med riflehjul.
Næsj, sier ikke at det er vrient, men i en hverdag hvor alt annet skal gå opp gidder jeg ikke lete fram en gammel skrivebok, tegne og klippe med litt for sløv saks, kjevle og skrape, ikke få det tynt nok, få det altfor tynt, plutselig er deigen for varm og klissete, ikke har jeg riflejul og ups! der satte den skarpe kniven merker i benken. Når jeg da kan ploppe en skje med røre i hver firkant i stedet, og fremdeles få et godt resultat så gjør jeg heller det. Hallo! Er det så farlig? :p
Enig i at det ikke er vanskelig, jeg er faktisk ganske god til å lage småkaker. Men hvert døgn har bare 24 timer, og det ekstra steget gjorde at jeg heller ville velge å lage noe annet og mindre tidkrevende. Jeg prøver å dempe perfeksjonisten i meg og velge løsninger som er gode nok der jeg kan.