Tenkte å lage rotmos, medisterkaker og vossakorv til middag i morgen. Jeg er egentlig kun vant til å ha medisterkaker til ribbe en av juledagene, og da kjøpekaker.
Nå har jeg en pakke medisterdeig i kjøleskapet. Hvordan lager jeg de beste medisterkakene? Som med kjøttboller hvor man bløtlegger litt brød i egg og melk og kjører sammen med medisterdeigen i kjøkkenmaskinen?
Brun saus til? Forslag til godt tilbehør? Jeg har en rødbete i kjøleskapet.
Jeg bruker oppskriften fra et gammelt hefte med julemat fra opplysningskontoret for kjøtt, men jeg tror det er den samme som ligger på matprat.no. Endringen jeg gjør er at jeg bytter ut halvparten av medisterdeigen med karbonadedeig, det syns jeg blir mye bedre både smaks- og konsistensmessig. De blir veldig gode, og littegrann sunnere. Jeg øker også bittelitt på kryddermengden. Muskatnøtt må jeg droppe på grunn av nøtteallergiker, men har gjerne i littegrann nellik og allehånde. Jeg lager de ganske små.
Har akkurat laget dem nå faktisk, putter dem i fryseboksen fram til julaften. :)
Han har ikke reagert på det som jeg vet om, men jeg har bare ikke tatt sjansen på å bruke det mer siden det var klassifisert som nøtt på en eller annen liste.
Omtrent slik gjorde jeg det også, bare at jeg halvblandet med kjøttdeig av svin. I tillegg hadde jeg i litt presset hvitløk, og det ble veldig populært.
Kan sikkert gå bra her også. Bare så utrolig kjip julaften hvis det skulle vise seg å ikke gjøre det, så jeg ofrer muskatnøtten. Det er ikke noe vi sjekker om han spiser medisterkaker andre steder, så jeg regner egentlig med det er trygt.