Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lage medisterkaker :blond:

#1

daffy sa for siden:

Tenkte å lage rotmos, medisterkaker og vossakorv til middag i morgen. Jeg er egentlig kun vant til å ha medisterkaker til ribbe en av juledagene, og da kjøpekaker.

Nå har jeg en pakke medisterdeig i kjøleskapet. Hvordan lager jeg de beste medisterkakene? Som med kjøttboller hvor man bløtlegger litt brød i egg og melk og kjører sammen med medisterdeigen i kjøkkenmaskinen?

Brun saus til? Forslag til godt tilbehør? Jeg har en rødbete i kjøleskapet.


#2

Nenne sa for siden:

Hvis du søker finner du min oppskrift her et sted.


#3

daffy sa for siden:

Fant den. Tusen takk!


#4

Nenne sa for siden:

Lykke til. :)


#5

Harriet Vane sa for siden:

Medisterdeigen steker jeg bare som den er. Eller så tar jeg svinekjøttdeig, sper med fløte, krydrer med muskat, salt og pepper og steker den.


#6

Flubby sa for siden:

Det hørtes godt ut, kanskje lage noen mindre kjøttboller enn digre medisterkaker. Hvor mye fløte til en pakke svinedeig forresten?


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker oppskriften fra et gammelt hefte med julemat fra opplysningskontoret for kjøtt, men jeg tror det er den samme som ligger på matprat.no. Endringen jeg gjør er at jeg bytter ut halvparten av medisterdeigen med karbonadedeig, det syns jeg blir mye bedre både smaks- og konsistensmessig. De blir veldig gode, og littegrann sunnere. Jeg øker også bittelitt på kryddermengden. Muskatnøtt må jeg droppe på grunn av nøtteallergiker, men har gjerne i littegrann nellik og allehånde. Jeg lager de ganske små.

Har akkurat laget dem nå faktisk, putter dem i fryseboksen fram til julaften. :)


#8

Zulu sa for siden:

Er det farse eller deig du har? Hvis det er farse, er den ferdig spedd og kan bare stekes. :)


#9

Røverdatter sa for siden:

Har han reagert på muskatnøtt? Jeg bruker det og har ikke tenkt på det ift allergi. Det har gått bra til nå heldigvis.


#10

Filifjonka sa for siden:

Han har ikke reagert på det som jeg vet om, men jeg har bare ikke tatt sjansen på å bruke det mer siden det var klassifisert som nøtt på en eller annen liste.


#11

Røverdatter sa for siden:

Jeg googlet og fant dette:

Kokos går bra her, men ikke mandler. Flaks at muskatnøtt har gått bra for min del da.


#12

Bluen sa for siden:

Omtrent slik gjorde jeg det også, bare at jeg halvblandet med kjøttdeig av svin. I tillegg hadde jeg i litt presset hvitløk, og det ble veldig populært.


#13

Filifjonka sa for siden:

Kan sikkert gå bra her også. Bare så utrolig kjip julaften hvis det skulle vise seg å ikke gjøre det, så jeg ofrer muskatnøtten. Det er ikke noe vi sjekker om han spiser medisterkaker andre steder, så jeg regner egentlig med det er trygt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.