Nenne sa for siden:
Har du det? Jeg laget noen i går som en kollega sverger til, men jeg synes rett og slett de var litt kjedelige.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Har du det? Jeg laget noen i går som en kollega sverger til, men jeg synes rett og slett de var litt kjedelige.
Skilpadda sa for siden:
Oppskriften jeg har fått av moren min er like deler egg, sukker, smør og mel. Pisk eggedosis, ha i mel og smeltet smør. Jeg synes de er veldig gode, og de blir tynne og sprø, fordi det er mye smør i forhold til mel sammenlignet med en del andre jeg har smakt, som blir mer "kakete".
Nenne sa for siden:
Takk, Skilpadda. :) Oppskriften jeg brukte hadde mindre smør enn din. Jeg tar med meg tipset.
nokon sa for siden:
Korleis måler du egg i same mål som smør og mjøl?
Kaija sa for siden:
Veie eggene først, og så veier du opp like mye av sukker, smør og mel etterpå. Jeg har gjerne en dert vaniljesukker eller kardemomme oppi også. Og 1/2-1 ss vann pr egg.
Skilpadda sa for siden:
:nikker:
mkj sa for siden:
Jeg har også hørt at det skal være like deler av alt.
Nenne sa for siden:
Takk for tips, Kaija. :) Jeg noterer.
Filifjonka sa for siden:
Jeg så en oppskrift en avis eller noe nettopp, det var hun som vant i et bakeprogram nettopp. Ida, heter hun det tro? Ihvertfall var ingrediensene bare (eller nesten bare) pisket kremfløte med litt mel i. Det må jo bli en annen konsistens og smak enn de vanlige krumkakene med egg og smør i.
indie sa for siden:
Synes det høres nesten ut som strull? Det laget riktignok ofte med rømme i stedet for fløte, men de har en helt annen konsistens og smak enn krumkaker ja, florlett og knasende. www.melk.no/oppskrifter/kaker-bakst/smakaker/strull/
Jeg laget krumkaker i går, blandet like mengder av ingrediensene. De ble veldig gode og sprø.
Filifjonka sa for siden:
De ble kalt krumkaker ihvertfall, og hadde den fasongen.
LaBanga sa for siden:
Jeg har en god oppskrift jeg fikk av en tidligere kollega som jeg bruker hvert år:
Krumkaker (ca 40 stk)
Denne oppskriften har jeg fått av en kollega, som igjen har fått den av sin mor. Vannet i oppskriften gjør kakene sprø og fine.
Smelt klar og avkjøl 250 g margarin
Visp stivt 4 egg og 2 ½ dl sukker
Bland eggedosisen i margarinet og hell i 1 dl kaldt vann.
Sikt i 5 ½ dl hvetemel, 1 ts kardemomme og 1 ts bakepulver.
Stek den første, blir den hullete ha i mer mel, blir den for tykk, ha i mer vann. Bruk en barneskje med røre til hver kake. Vær rask med å rulle den sammen når du tar den ut av jernet, den stivner fort.
LilleRosin sa for siden:
Her er tante Annes krumkakeoppskrift:
200 gr egg
200 gr sukker
200 gr hvetemel
Rør 100 gr sukker og smøret til krem
Visp eggedosis av resten av sukkeret og eggene.
Bland smørkremen inn i eggedosisen.
Tilsett melet.
Dette blir ca 30 kaker.
Skilpadda sa for siden:
Du har ikke smør i ingredienslisten, Rosinen. :) Er det 200 g av det også?
Nenne sa for siden:
Takk for tipsene, damer! :blomster:
LilleRosin sa for siden:
Det skal sikkert være smør også! Har aldri bakt dem, men fikk en liste med juleoppskrifter av mamma.
200 g smør da kanskje. :vill gjetting:
Anikka sa for siden:
Mamma bruker kardemomme og revet appelsinskall i sine. Oppskriften er gammel, fra 50-tallet. Veldig gode, synes jeg da, men så er jeg vokst opp med at det er slik de skal være også. :knegg:
200 g farin
3 egg -> pisk eggedosis med sukkeret
200 g smør -> smeltes, haes i
200 g potetmel
200 g hvetemel
1 dl fløte
1 dl vann til å begynne med
Kardemomme
Revet appelsinskall
Pisk eggedosis, tilsett smeltet smør. Bland mel og potetmel, tilsett. Ha tilslutt i vann og fløte. Smak til med kardemomme og revet appelsinskall. Erfaringsmessig må man tilsette mer vann etterhvert som røra "sveller". Ganske mye vann, dersom man ønsker tynne krumkaker.
Nenne sa for siden:
Det høres veldig godt ut, Anikka. :) Takk skal du ha.
Ole Brumm sa for siden:
I rimi sitt blad: glad i mat
2,5 dl kremfløte
0,5 dl sukker
125 g hvetemel
Pisk krem av sukker og fløte, rør inn hvetemel og la den stå i 15 min før du steker.
Jeg er ikke så glad i tradisjonelle krumkaker så tenkte jeg skulle teste denne i år om jeg får tid.
Filifjonka sa for siden:
Ja, der var det jeg så den. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.