Er du helt sikker på at du vil servere kalkun? jeg kjenner noen (gode) kokker og ingen av dem er særlig begeistret for kalkun. Just sayin.
Hva med helstekt Stange-kylling? En god gryte som feks. denne: larsspiser.no/2010/10/07/boeuf-bourguignon/
Hvis jeg skal svare på det du faktisk spurte om :flau: så foretrekker jeg kalkunbryst med vingebeinet på. Langstidsstekt for å bevare saftighet - og gjerne marinert i kjøleskap fra dagen før for å gi litt smak - jeg kan tenke meg at appelsin, hvitløk og pepper kan bli godt i en slik marinade.
Eg har ei oppskrift gode kalkunbryst, henta frå boksen som kalkunen blei kjøpt i. Dog er dette mektig. Hugsar ikkje kor mange dette er tenkt til, men eg vil anta 4 personar kanskje. Så du bør doble nesten.
Kalkunbryst
4 dl Kremfløyte
3 Kvitløksfedd
200 gr Spinat, eller 1 pk frosen
1 Purreløk
8 skiver Bacon
150 gr Parmesan
Salt, pepper
Små poteter, eller vanlige delt i to (nok til alle)
2 Kvitløksfedd
1 ss Timian
1 ss Rapsolje
50 gr Smør
Salt, pepper
500 gr Sopp
Surr spinat lett på panna og legg det i botten av ei langpanne. Lag snitt i kalkunbrysta og legg bacon og parmesan inn i kvart kutt. Krydre. Legg kjøtet oppå spinaten. Strø over hakka kvitløk og strimla purre. Hell over fløyte. Dekk med folie og steik ved 180 gr i 1,5 time.
Vend potetene i olje/smelta smør og krydder. Strø over hakka kvitløk og timian. Steik ved 200 grader i 40 minutt.
Nyttårstradisjonen er kalkun! Sånn er det med den saken! :-)
Vi har vært hos de dei siste årene pga de har mindre barn enn oss.
Så vanlig kalkun enten hel eller stykkevis må serveres!
Dette er bror til mannen min så han vet om mine kjøkkenferdigheter! Må vi bestille pizza så gjør vi det! Nyttår er uformell og kjekk, men hadde vært litt gøy å imponert litt med saftig kalkunstykke!
(Og så husker jeg jo ikke hva vi har fått som tilbehør til kalkunen! Er jo tross alt et år siden sist!)
Søk opp den store kalkuntråden du finner her inne - der er det mange tips.
Jeg er blant de som ikke liker det marinerte kalkunbrystet til prior, det er noe rart med konsistensen på det. Helstekt kalkun er enklere enn man skulle tro.