Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vin som passer til gås?

#1

Esme sa for siden:

Julemiddagen her blir gås med eple og sviskefyll, karamelliserte poteter, rødkål og appelsin/granateplesalat. En del søtt og surt og mye fett.

What to buy? Vero? torsk? Toff? Andre?


#2

torsk sa for siden:

Lurer på om ikke det tradisjonelle valget er en rød burgunder? Men jeg mener å huske å ha drukket kraftig bordeaux til som funket veldig bra.



#4

Veronal sa for siden:

Mye fett = mye syre. Champagne. Eller Alsace (resling eller gewürstraminer). Rødt: Burgunder eller barbaresco.


#5

Pøblis sa for siden:

Mannen sier: Rhone-vin. En hvilken som helst chateau neuf du pape.


#6

Nera sa for siden:

Jeg skulle skrive at fett krever mye syre, men der var noen raskere enn meg. Jeg ville nok forsøkt med champagne eller grüner Veltliner, uten at jeg sitter med noen fasit. Men jeg velger helst hvitt fordi kroppen min hater meg om jeg gir den noe som helst rødvin.


#7

Toffskij sa for siden:

Med så mye sødme, syre og fett ville jeg vært skeptisk til hele rødvinsprosjektet. :skeptisk: Den stakkars røde burgunderen torsken snakker om, vil vel dævve helt. Jeg ville kanskje drukket riesling.


#8

Pøblis sa for siden:

Jeg ville valgt en god millesimme-sjampis, selvsagt. Jeg er som Nera - jeg er ikke kompatibel med rødvin. :nemlig;


#9

Toffskij sa for siden:

Jeg ville tenkt at det kan være lurt å ta en titt på ribbevintips, siden tilbehøret er mye det samme, og det i begge tilfeller er snakk om (relativt) lyst kjøtt med mye fett.


#10

Nera sa for siden:

Jeg synes riesling er for fruktig for fet mat; førstevalget mitt ville nok vært extra brut champagne.

(Det ville det vært uansett matrett, om jeg tenker meg om).


#11

Toffskij sa for siden:

Det er jo veldig stor forskjell på riesling, da. Og husk at Tyskland er et land for svin og gås og sauerkraut. Tilfeldig? Neppe.


#12

torsk sa for siden:

Jeg har ikke prøvd burgunder til gås selv, altså, men en Ch. Talbot mener jeg huske funket fint. Og nå måtte jeg google om jeg var helt på jordet med burgunder-tanken min, og jeg finner nå flere som snakker om fyldige burgundere (de finnes) til gås. Sådetså! :knegg:


#13

Toffskij sa for siden:

Ja, det er ikke gåsa i seg selv som bekymrer meg, til den alene vil jo masse rødvin kunne funke – men eple og sviskefyll, karamelliserte poteter, rødkål og appelsin/granateplesalat? Det er ikke mange rødviner som takler det, altså.


#14

torsk sa for siden:

Ah, det tok jeg ikke inn over meg i det hele tatt. :knegg:


#15

Esme sa for siden:

Takk for alle tips! Siden jeg er Miss Congeniality Herself, så kjøper jeg både inn rød og hvit tenker jeg, tester ut forslagene her. Sjampis er det godt av i kjelleren så det har vi i reserve. Det er nå alltid godt det da.


#16

torsk sa for siden:

Hehe, try all the wines?

Jeg hadde hørt på Toffskij, og i hvert fall ikke på meg. (Jeg burde strengt tatt vite bedre enn å mene noe om mat&vin-matching. :sparke: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.