Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

... og så snør det!

#1

DM sa for siden:

:eek:

Ok, hvertfall nesten. For to dager siden var det 26 grader og uutholdelig varme her inne, og i dag når jeg står opp, så har det snødd på fjellet. Hva er det egentlig med det da? Hvordan er det mulig? :rolleyes:


#2

Line* sa for siden:

WOW!
Her er det også ganske kaldt i morgentimene. Kald vind og 10 grader.
Var det fordi jeg klaget på varmen? :eek:


#3

DM sa for siden:

Selvfølgelig. Dette er hvorfor det ikke er lov å klage på varmen! :nemlig:

Fy på lanken til alle som klager.


#4

Line* sa for siden:

:sparke:



#6

Tinka sa for siden:

Ok.


#7

Honda sa for siden:

hihi

dere har vel godt av å bli litt avkjølt ;)


#8

Inagh sa for siden:

Snodige greier!


#9

Bluen sa for siden:

Ja, det er litt av noen kontraster! Vi var i Trysil i begravelse i forrige uke, og da var det over 30 grader der oppe. Nå i morges fikk mamma tekstmelding fra sin søster om at det snør!


#10

bina sa for siden:

Nemlig! Det går troll i ord! Og det skal man passe seg for!

Da sitter det en liten luring der et sted og sier : "Jasså? For varmt sa du? Javel... Er DETTE bedre, syns du? :ond: "

Så herved oppfordres alle til å slutte å klage på været!


#11

Adrienne sa for siden:

Det snør, det snør, tiddelibom. Snø er vel morsomt det?

Det er uansett mye bedre vær i morgen, det er jeg overbevist om. Vi skal nemlig ha sommerfest i morgen, ute, til langt på natt. Det kan bli en kjølig opplevelse.


#12

Eria sa for siden:

Her er det varmt enda. :lykkelig:
:klager ikke:


#13

Jessica sa for siden:

Deilig med kjølig vær. Nå går det an å fungere.........


#14

kisha sa for siden:

Her er det 8. Håndverkeren vil ha det kaldt, så jeg lufter og holder på å bli skikkelig forkjøla igjen. :hmm:


#15

Tinka sa for siden:

Nydelig med den temperaturen man fungerer i og for øyeblikket er det helt nydeligt her.


#16

Pamina sa for siden:

Det er sommer i Norge :jippi:


#17

Ingrid-lille sa for siden:

Min mormor kaller det for "pinseria" når det snør som nå.

Jeg har en eller annen gang hørt at for at reinsdyre skal føde barna sine må det snø og at det stort sett snør på fjellet i denne tiden, altså når de skal fø. Om det stemmer er en helt annen sak.


#18

Elin sa for siden:

Bor du på Trysil eller?


#19

DM sa for siden:

Nope, i Sogn, - litt høye fjell der.


#20

Elin sa for siden:

Det heter TRYSIL - ikke I TRYSIL! ;)


#21

Bluen sa for siden:

Det gjør det aldeles ikke! Mamma kommer derfra, jeg er der flere ganger i året og har store deler av familien min der oppe. Jeg har aldri hørt en trysling si "på Trysil" - det må i så fall være noe helt nytt som jeg har gått glipp av.


#22

Elin sa for siden:

he,he,;) Nei i ærlighetens navn så vet jeg ikke hva som er riktig for denne diskusjonen dukker stadig opp. Jeg som er oppvokst i Hedmark og som i alle år har vært på hytta vår i Trysil, men du forteller meg at moren din bor på Trysil som jeg vil si, eller i Trysil som du vil si. Jeg sier i grunnen begge deler om Trysil, men jeg sier Hamar, Elverum, Kongsvinger, i Oslo, i Bergen, i Trondheim, i Lillestrøm.

Er det egentlig noen regel for dette? Jeg lærte ( på skolen ja! :nikker: ) at det heter dersom det er et sted/tettsted med færre enn 20 000-25 000 innbyggere, men jeg vet ikke om det egentlig er slik.

Sorry for avsporing....


#23

Bluen sa for siden:

Der traff du på en av mine kjepphester, ja. :o Jeg kan ikke reglene, men mener å huske at steder som ligger i innlandet og/eller på fjellet ofte får "på". Trysil er imidlertid en dal, og jeg har aldri hørt de innfødte si noe annet enn "i". Så vidt jeg kan komme på i øyeblikket, brukes "i" om de fleste tettstedene i kommunen også: i Nybergsund, i (Inn)bygda, i Jordet, i Østby, i Landsjøåsen, i Tørberget... Når det gjelder mjøsbyene, kan jeg nok bruke både i og på. Det samme gjelder stedene i min egen hjemkommune - jeg sier som regel "i Lillestrøm" og "i Strømmen", men kan også finne på å si "på Lillestrøm" og "på Strømmen" (noe flere av mine "sambygdinger" synes er rart).


#24

Elin sa for siden:

hmmm... merkelig...for vi som kommer fra samme fylke sier f.eks. på foran stedene du nevner uten unntak, f.eks. Han bor på Jordet/Han bor i Jordet. Jeg synes det høres mye mer riktig ut med på i forhold til min dialekt - I den grad jeg har noen dialekt da:rolleyes: Det betyr nok litt hvor man bor, og om man er innfødt eller ikke. Jeg kan se at tryslingene muligens bruker i pga. at det er rett i nærheten/omtrent borti gata.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.