Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan får dere cellofanen til å sitte på karamellene?

#1

DM sa for siden:

Var det riktig formulert tittel, eller har jeg klart å gå i Bergenserfellen "sitte på potetene"-formulering igjen? :gruble:

Det jeg lurer på er hvordan man får cellofanen til å sitte fast på karamellene. Den er jo så stiv? Vil den ikke bare vikle seg ut igjen? Jeg har tatt en rektangulær bit med cellofan, lagt en karamell i midten, brettet over og vridd sidene. Er det slik alle andre gjør det også?


#2

Effie sa for siden:

Må følge med her, kjøpte cellofan i går.
Har tidligare kun brukt bakepapir på, og aldri fått til å lage sånn snurrepapir så har kun hatt ei enkel remse rundt. :P


#3

DM sa for siden:

Har du festet med tape da?


#4

Daisy sa for siden:

Hvor kjøper dere cellofan til karamellene?!


#5

Effie sa for siden:

Nei, laga remser, rulla inn karamellen og klipte den av slik at den rakk akkurat rundt + ca 2-3mm med "flapp" så den vart enkel å opne.

Bokhandel, finnast på rull eller som ark. Tipper dei kan ha på Nille, Søstrene Grene og liknande og. :)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Har du kjøpt riktig cellofan? Jeg kjøper i bokhandel, i løse ark som jeg klipper til, og de lar seg tviste helt fint i endene uten å gå opp. Ganske tynn.


#7

DM sa for siden:

Det var tykk og god kvalitet, 2 meter på rull, fra bokhandel.


#8

Bokormen sa for siden:

Vi kjøpte helt håpløs cellofan i fjor. Den var helt umulig å snurre sammen, og jeg endte opp med å tape sammen 300 karameller eller noe deromkring. :skremt:


#9

Fluke sa for siden:

Knyter i endene med hyssing. Blir så fint atte.


#10

DM sa for siden:

Kan man bruke sølvpapir? :sparke:


#11

Effie sa for siden:

Aner ikkje, men

Kan eg bruke kraftpapir/gråpapir?


#12

DM sa for siden:

Det vil vel bare bli fettete og stygt?


#13

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Teip og hyssing. Jeg som synes det virker ultrastress bare å pakke hver bot inn individuelt. Må man det? Hm. Må revurdere hele karamellprofuksjonen.


#14

Odelia sa for siden:

Man må ha tynn, klebrig cellofan om man skal bruke dette. Jeg har ikke lykkes med å finne dette de siste årene så her bruker jeg plastfolie. Klipper opp små ruter, legger biten oppi og bretter på langsiden og vrir i kortsidene (evt bretter der også om jeg føler for det i stedet for). Enkelt, men tidkrevende (så da er trikset å spise så mye masse man bare klarer både før man går i gang med innpakkingen og underveis - det sparer deg for mye arbeid, jeg lover!).


#15

Effie sa for siden:

Eg såg på ein eller annan tv-blogg, ei som pakka dei inn i noko som såg mistenkelig ut som gråpapir. Men det var kanskje brunt bakepapir av litt tjukkare/betre kvalitet enn det eg har. :o

Det er ikkje så veldig stress å berre surre dei inn i kvar si stripe med bakepapir, blir litt kliss men er heilt ok. Blir derimot ikkje så pent, og sidan eg allereie har gitt vekk ei krukke med stygg karamell, tenkte eg prøve å gi vekk ei litt finare ei og. Det er viktig å forskjellsbehandle, nemleg.


#16

Morella sa for siden:

Jeg bruker mellomlagspapir. Sånn som man har mellom brødskivene. Ett ark er perfekt til en karamell. Også ser det litt gammeldags og koselig ut.


#17

Filifjonka sa for siden:

Til hjemmebruk pleier jeg ikke pakke dem inn. Jeg legger dem i en boks med litt mellomrom, og matpapir imellom lagene.


#18

Madicken sa for siden:

Det er umulig å få til :mumle:. Dessuten stinker det død og fordervelse av cellofanen fra i fjor (:alt sammen erfart: ) :mumle:.


#19

Niobe sa for siden:

Du må ha rett type cellofan. På Kontant Engros i Hillevåg har de cellofan til karameller/drops. Den kleber seg.


#20

Hyacinth sa for siden:

Takk. Da prøver jeg likevel.


#21

Ma Dalton sa for siden:

Cellofan på rull fra Panduro er ikke lett å tvinne i endene av karameller. :mad: Akk, så irriterende! Kjedelig når de går opp.

I fjor hadde jeg en blank fra bokhandel (ark med cellofan) og en blank med stjerner fra Bokhandel. Den blanke var god å pakke inn i, men den med stjerner var håpløs.. Gikk bare opp.

Prøvde med bakepapir i år (fordi Panduro sitt funket så dårlig), og det gikk fint. Kloppet rektangler, og tvinnet i hver ende.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.