Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prøv disse! Mamma sine karamellspon

#1

My sa for siden:

... og ikke la deg lure, de ligner på havreflarn, men er egentlig karameller forkledt som kake. :p

Here it goes:

4 dl havregryn
4 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
8 ts vaniljesukker
5 dl smeltet smør (jeg tuller ikke altså, du tror det er for mye når du ser det, men det er ikke det)
1 dl sirup
1 dl fløte

La røra stå kaldt ei stund.
Legges som små klumper på bakepapirdekket plate i god avstand fra hverandre (ca 3x3 per plate). Ikke for mye, bruk ei "god" teskje. De flyter veldig utover. Stekes på ca 170 grader. Tas ut når de har begynt å bli litt gylne rundt kanten, men fortsatt litt "for" lyse i midten. I min ovn: 170 grader i 5-6 minutter. La dem bli liggende på plata etter at de er tatt ut, de steker litt videre der. De skal ha blonder i kantene når de er riktige. Er det blonde over hele er røra for tynn, da må du ha oppi mer mel og gryn.

Tradisjonelt skal de bøyes dobbelt, dvs brettes rundt et knivskaft/sleivskaft e.l. til de stivner, så bare kantene ligger mot hverandre. Jeg gidder ikke dette jåleriet, jeg lager dem bare som flate kjeks.

Seige, klissete og fantastisk deilige!


#2

HSJ73 sa for siden:

Si at det er en idiotsikker oppskrift også, så setter jeg i gang. :vilha:


#3

My sa for siden:

Den er idiotsikker. Som sagt, det eneste kan være at den har blitt for tynn, så de flyter litt for mye utover og blir som blonder over det hele, men det ser du jo etter det første brettet, så da er det bare å ha oppi mer mel og havregryn. Noe annet kan jeg ikke se som kan gå skeis.

Bare pass på å ta dem ut før de ser helt ferdige ut, mens de er litt gyldne bare rundt kanten, slik at de får steke ferdig på brettet utenfor ovnen. Da slipper du at de blir brent. Og la dem bli bortimot kalde på plata, ellers får du dem ikke av. De skal være seige i midten når de har blitt kalde.


#4

Tangerine sa for siden:

Så veldig gode ut. Og havregryn er jo sunt. :nemlig:


#5

My sa for siden:

:nemlig: Ja, de er sjempesunne. :lyve:

#6

My sa for siden:

Her er mine fra i dag:


#7

cilen sa for siden:

De så VELDIG gode ut!!


#8

cilen sa for siden:

Nå står brett nummer tre i ovnen, tar nok litt tid, de fløt veldig ut og første brettet endte opp i en stor kake :) Men fy, så gode!


#9

My sa for siden:

Ja, man må liksom prøve seg litt fram. Bare ha oppi litt mer havregryn og mel. :nikker:

#10

Mjau sa for siden:

Mamma lager disse hvert år. De er de beste!!


#11

Zulu sa for siden:

Men 5 dl smeltet smør; skal det være 5 dl når det er ferdig smeltet? Hvordan vet du hvor mye smør du skal smelte? :blånn:


#12

Dixie Diner sa for siden:

5 dl smør er det samme som 500 gram smeltet smør (ja, jeg har målt :knegg:).


#13

Che sa for siden:

Mamma lager noen som ligner - veeeeldig gode!


#14

GydaG sa for siden:

etter 9 brett orka jeg ikke mer, ingen av de ble dessuten spesielt pene.
Men ungene spiser og spiser og ser ut til å være fornøyde altså.
Har sikkert tilsatt 2 dl havregryn og like mye mel, men de flyter noe helt voldsomt ut her altså.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Lagde røra no i kveld og har steikt opp eit brett. Innmari gode, men me må ha meir havregryn og mjøl i ser eg. Dei flaut veldig ut.


#16

Che sa for siden:

Jeg har og laget. Halverte oppskrifta og tok litt mindre smør og litt mer mel/havregryn. De ble helt etter boka - og innmari gode.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.