... og ikke la deg lure, de ligner på havreflarn, men er egentlig karameller forkledt som kake. :p
Here it goes:
4 dl havregryn
4 dl sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
8 ts vaniljesukker
5 dl smeltet smør (jeg tuller ikke altså, du tror det er for mye når du ser det, men det er ikke det)
1 dl sirup
1 dl fløte
La røra stå kaldt ei stund.
Legges som små klumper på bakepapirdekket plate i god avstand fra hverandre (ca 3x3 per plate). Ikke for mye, bruk ei "god" teskje. De flyter veldig utover. Stekes på ca 170 grader. Tas ut når de har begynt å bli litt gylne rundt kanten, men fortsatt litt "for" lyse i midten. I min ovn: 170 grader i 5-6 minutter. La dem bli liggende på plata etter at de er tatt ut, de steker litt videre der. De skal ha blonder i kantene når de er riktige. Er det blonde over hele er røra for tynn, da må du ha oppi mer mel og gryn.
Tradisjonelt skal de bøyes dobbelt, dvs brettes rundt et knivskaft/sleivskaft e.l. til de stivner, så bare kantene ligger mot hverandre. Jeg gidder ikke dette jåleriet, jeg lager dem bare som flate kjeks.
Den er idiotsikker. Som sagt, det eneste kan være at den har blitt for tynn, så de flyter litt for mye utover og blir som blonder over det hele, men det ser du jo etter det første brettet, så da er det bare å ha oppi mer mel og havregryn. Noe annet kan jeg ikke se som kan gå skeis.
Bare pass på å ta dem ut før de ser helt ferdige ut, mens de er litt gyldne bare rundt kanten, slik at de får steke ferdig på brettet utenfor ovnen. Da slipper du at de blir brent. Og la dem bli bortimot kalde på plata, ellers får du dem ikke av. De skal være seige i midten når de har blitt kalde.
etter 9 brett orka jeg ikke mer, ingen av de ble dessuten spesielt pene.
Men ungene spiser og spiser og ser ut til å være fornøyde altså.
Har sikkert tilsatt 2 dl havregryn og like mye mel, men de flyter noe helt voldsomt ut her altså.