Hva spiser dere til middag den dagen? Tror det bare blir barna og meg den dagen (passer meg helt perfekt, ikke misforstå). Barna skal få leke med gavene de fikk, våkne i egne senger, vi skal ta livet med ro og mor skal drikke god kaffe. Yngste er kresen. Frister lite å kokkelere masse (vi spiser ikke så mye noen av oss), men har likevel lyst å lage noe ekstra god middag. Tips?
Tradisjonen tro har vi oksestek på 1.dag. I år hos mamsen regner jeg med.
På Mega har de oppskåret oksestek som man bare putter i ovnen mens poteter, grønnsaker og saus lages. Vi har hatt den flere ganger og den er veldig god. Og enkelt er det i alle fall.
Jeg er vokst opp med ribbe på julaften, og første juledag har vi alltid bare spist rester, det vil si kald ribbe i potetlefse. Eller, vi kan vel kalle det koltdbord da, for vi setter vel frem andre ting også, for skams skyld, men det er bare dette som blir spist. :knegg:
Etter at jeg og mannen begynte å feire jul for oss selv har jeg konvertert til pinnekjøtt. Men fortsatt er det rester som gjelder 1.juledag. Pinnekjøttet og potetene varmet opp på stekepanna, med masse annet godt til. Jeg for min del spiser da selvsagt pinnekjøttet i lefse. Må jo tross alt holde på noe ...
Er også oppvokst med at foreldrene mine alltid åt lutefisk 2.juledag. Da med ribbefett over potetene, og evt sprø svor til (som i stedet for bacon, hvis det fortsatt er noe igjen etter to dager med ribbe). Jeg har aldri vært spesielt glad i lutefisk, så den tradisjonen har jeg ikke videreført. Vi har ofte ribbe 2.juledag, for at jeg i det minste skal få ha det en gang i løpet av jula.
Vi har ribbe(pinnekjøtt altså, den andre er svineribbe ;)) julaften og 1.juledag har vi alltid kokt torsk med poteter, gulerøtter og rester av ribba: Kutter den i biter og steiker på panna, har den oppå omtrent som man ellers ville ha brukt bacon til fisken.
Vi skal ha hjemmedag 1. juledag og siden jeg ikke hadde lyst på noe julematish da så skal vi ha hjemmelagede karbonader, salat og båtpoteter. Mannen min har bursdag og dette er noe av det beste han vet, så da passer det på alle måter.
Vi skal ha svineribbe ( siden jeg er så grei å la svigerfamilien få sin julemat også...).
Hadde det bare vært meg og barna, hadde jeg sikkert latt barna bestemme.
Vi har veldig sen frokost/brunch så det lages ikke middag 1. juledag.
Da mumser vi heller litt godteri, potetgull og dessert fra julaften utover kvelden og ser på film.
Man lager selvsagt så mye pinnekjøtt julaften, at det er nok til dagen etter også. Ellers er jeg vant med skinkesteik, torsk og finnbiff i romjula. Kalkun er nyttårsmat.