Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal vi spise 1. juledag?

#1

millact sa for siden:

Hva spiser dere til middag den dagen? Tror det bare blir barna og meg den dagen (passer meg helt perfekt, ikke misforstå). Barna skal få leke med gavene de fikk, våkne i egne senger, vi skal ta livet med ro og mor skal drikke god kaffe. Yngste er kresen. Frister lite å kokkelere masse (vi spiser ikke så mye noen av oss), men har likevel lyst å lage noe ekstra god middag. Tips?


#2

Mirmell sa for siden:

Har pinnekjøtt julaften, så 1. juledag har vi ribbe. 2. juledag er vi alltid hos et familiemedlem og spiser koldtbord.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Nøttestek. :glis:
Eller lasagne. Jeg kunne godt hatt lasagne 1. juledag.


#4

Krem sa for siden:

Kalkunfilet. Eller kylling.


#5

Señora sa for siden:

Hummer eller koldtbord står på menyen hos oss 1. juldag.

Skulle jeg og barna vært alene hjemme hadde jeg latt barna få bestemme. Man må ikke ha julemat om man ikke vil.


#6

Taien sa for siden:

Tradisjonen tro har vi oksestek på 1.dag. I år hos mamsen regner jeg med.
På Mega har de oppskåret oksestek som man bare putter i ovnen mens poteter, grønnsaker og saus lages. Vi har hatt den flere ganger og den er veldig god. Og enkelt er det i alle fall.


#7

millact sa for siden:

Da vil nok yngste gå for taco.


#8

My sa for siden:

Jeg er vokst opp med ribbe på julaften, og første juledag har vi alltid bare spist rester, det vil si kald ribbe i potetlefse. Eller, vi kan vel kalle det koltdbord da, for vi setter vel frem andre ting også, for skams skyld, men det er bare dette som blir spist. :knegg:

Etter at jeg og mannen begynte å feire jul for oss selv har jeg konvertert til pinnekjøtt. Men fortsatt er det rester som gjelder 1.juledag. Pinnekjøttet og potetene varmet opp på stekepanna, med masse annet godt til. Jeg for min del spiser da selvsagt pinnekjøttet i lefse. Må jo tross alt holde på noe ...

Er også oppvokst med at foreldrene mine alltid åt lutefisk 2.juledag. Da med ribbefett over potetene, og evt sprø svor til (som i stedet for bacon, hvis det fortsatt er noe igjen etter to dager med ribbe). Jeg har aldri vært spesielt glad i lutefisk, så den tradisjonen har jeg ikke videreført. Vi har ofte ribbe 2.juledag, for at jeg i det minste skal få ha det en gang i løpet av jula.


#9

millact sa for siden:

Han spiser ikke rent kjøtt. Snål gutt. Ribbe utgår også.


#10

millact sa for siden:

Kanskje en form for koldtbord kunne vært noe.


#11

Acino sa for siden:

Vi har ribbe(pinnekjøtt altså, den andre er svineribbe ;)) julaften og 1.juledag har vi alltid kokt torsk med poteter, gulerøtter og rester av ribba: Kutter den i biter og steiker på panna, har den oppå omtrent som man ellers ville ha brukt bacon til fisken.


#12

Acino sa for siden:

Det høres jo veldig koselig ut, godt er det også! :)


#13

millact sa for siden:

Vi skal ha juletorsk julaften! Gleder meg allerede!


#14

-ea- sa for siden:

Tenker det blir kveite på første juledag, men har ikke tenkt på tilbehør og slikt enda. Tipper den blir stekt i ovnen, i stekepose.


#15

C.D sa for siden:

Vi bruker å lage julelapskaus av restene, veldig godt :)

Hadde det vært bare meg og barna hadde vi sikkert havnet på tandoori tenker jeg :)


#16

Smoothie sa for siden:

Da blir det kalkun her. Pinnekjøtt på juleaften.

Kanskje dere kan ha grøt med spekemat og pølser til?


#17

Røverdatter sa for siden:

Vi skal ha hjemmedag 1. juledag og siden jeg ikke hadde lyst på noe julematish da så skal vi ha hjemmelagede karbonader, salat og båtpoteter. Mannen min har bursdag og dette er noe av det beste han vet, så da passer det på alle måter.



#19

Chablis sa for siden:

Vi har hatt koldtbord eller rester etter julaften, i år håper jeg det blir laks.


#20

Ole Brumm sa for siden:

Vi skal ha svineribbe ( siden jeg er så grei å la svigerfamilien få sin julemat også...).
Hadde det bare vært meg og barna, hadde jeg sikkert latt barna bestemme.


#21

Fintdethei! sa for siden:

Minikoldtbord hørtes jo veldig lurt ut. Kjøttboller, pasta, salat, potetsalat, oppskjærte grønnsaker ungene liker, litt godt brød, eller rundstykker.


#22

polarjenta sa for siden:

Om det bare hadde vært meg og ungene, tror jeg det hadde blitt kalkunfilet eller noe sånt.

Som regel pleier vi å ha røkt svinekam.


#23

trøtt sa for siden:

Vanligvis har vi hatt koldtbordvariant 1.juledag. I år vurderer vi ovnsbakt ørret. Det er godt etter den tunge julemiddagen.


#24

GinaK sa for siden:

Vi har veldig sen frokost/brunch så det lages ikke middag 1. juledag.
Da mumser vi heller litt godteri, potetgull og dessert fra julaften utover kvelden og ser på film.


#25

nolo sa for siden:

Vi har alltid torsk første juledag. Gleder meg allerede.


#26

Mira sa for siden:

Vi skal også være hjemme de fleste dagene i jula. Meg og jentene.
Koldtbord/tapas en dag hadde vært noe. Så kunne barna lagd noen av rettene også.


#27

Matilda sa for siden:

Man lager selvsagt så mye pinnekjøtt julaften, at det er nok til dagen etter også. Ellers er jeg vant med skinkesteik, torsk og finnbiff i romjula. Kalkun er nyttårsmat.


#28

Michelle sa for siden:

Samme her. Vi tar frem rester fra julaften. Ribbe m tilbehør, godt pålegg, røkelaks med eggerøre mm.

2 juledag spiser vi enten torsk eller kveite alt avhengig av hva vi får tak i fra fiskeren vi kjenner.


#29

millact sa for siden:

Tror det må bli koldtbord. De liker kjøttboller og rundstykker samt litt annet. Jeg vil ha laks og kald ribbe i alle fall.


#30

Hyacinth sa for siden:

Vi spiser ikke den i jula, men jeg er enig i at den er kjempegod! Den er mør og saftig og smaker utrolig godt! Er det Holmens som har den, mon tro?


#31

Tangerine sa for siden:

Lettsaltet torsk. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.