My sa for siden:
Noen som har en grei framgangsmåte? Har lyst på hjemmelaget prim til jul ...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
My sa for siden:
Noen som har en grei framgangsmåte? Har lyst på hjemmelaget prim til jul ...
Trixie sa for siden:
Du må ha masse brunost iallefall.
Mamma pleier å koke (?) prim.
Om du ikke får andre svar så kan jeg spørre henne.
Floksa sa for siden:
Av brunost eller av myse?
My sa for siden:
Brunost
Floksa sa for siden:
Ok, da kan jeg ikke hjelpe deg :)
My sa for siden:
Jeg finner det nok hvis jeg googler altså, men bare lurte på om noen har gjort det med bra resultat. :)
Acsa sa for siden:
Jeg har kokeboken til Lesja bondekvinnelag, den handler stort sett om melk i forskjellig format, jeg kan sjekke der. :humre: Eller, det er ikke sant at jeg har den, det er eksen som har den. Men vi har ikke delt bøkene enda, så den står på kjøkkenet.
Edit: Nei, har du sett! Her er flere oppskrifter på gubb og kjuksøll-ystill og kvitkjuke og glåm, men har de prim? Neida!
(Jeg er vant med at prim er bare å ta tørre brunostrester og drøye ved å slå over h-melk og koke opp under omrøring, jeg da...)
kamp sa for siden:
Jeg har alltid hørt at når jeg lager eggost og tar ut "osten" at vist jeg koker det som er igjen vil bli til prim om det kokes lenge nok. (Snakk om flere timer)
My sa for siden:
Ja, det er det som er myse kamp. Det hadde jeg ikke tenkt til å bruke. Bare brunost kokt sammen med melk og sukker (?) i ett eller annet forhold.
Oss trøng'kje korkje søyll heill kvitkjuke enna jule her Acsa. Bli gla bærre e fæ purskesiggen te å knåsså millum teinn, og kanskje lite heimlåggå prim på fersk kaku te mårgåvæl.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.