Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espressomaskin- og melkeskummerspørsmål

#1

Leandra sa for siden:

Sitter her med min splitter nye espressomaskin som forøvrig er årets julegave fra gubben:nikker: Driver å smaker meg gjennom forskjellige typer kaffer, men får ikke til melkesummeren. Trodde det bare var å velge en av de vispene som er oppi, fylle på litt melk og trykke?? Knappen lyser enten rødt, sikkert for varm melk, og blå som jeg regner med er hvis du vil ha kald melk? Men melken blir bare varm, ingen skum.... Bruker ekstra lettmelk, kan det være grunnen? Hva er forskjellen på de to små vispene som man plasser oppi? Hjelp:confused:


#2

Leandra sa for siden:

Nespresso:)


#3

Skilpadda sa for siden:

Jeg har en Aeroccino (en sånn separat dings som bare er melkeskummer), og der er i alle fall forskjellen på vispene at den ene brukes for å få skum mens den andre brukes hvis man bare vil ha varm melk - den bare rører litt i melken så den blir jevnt varm og ikke svir seg.


#4

Trollet sa for siden:

Min erfaring med aeroccinoen er at h-melk gir det tjukkeste melkeskummet!
Så, ja, jeg tror melketypen har noe å si.


#5

Sweetie sa for siden:

Den vispen med spiral gir skum. Og jeg synes faktisk at det blir bedre skum med skummet melk (no pun intended!) men det smaker jo best med hel, da.



#7

Teofelia sa for siden:

På min er det en spiralvisp i metall og en plastvisp som har to enkle "armer", litt som en forenklet propell. Det er spiralvispen som gir skum.


#8

Candy Darling sa for siden:

... Og (viktig) med spiralvispen fyller du bare til den nederste streken, ellers flommer det over. Big time. Har jeg hørt.


#9

Teofelia sa for siden:

Og det sier du nå først!? :skingrestemme:

Det har visst skjedd andre steder også. Har jeg hørt. :knegg:


#10

m^2 sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt meg sånn Nescafe aeroccino melkeskummer, og der sitter de to visp-delene sammen - "visp-biten" er avtagbar. (før kom de som to separate visper og det var en liten beholder til den ene man ikke brukte til enhver tid bak på aeroccinoen. Det er det ikke på min, de er én).
Den ser ca noe slikt ut:

Den funker som ei kule den, på all slags melk :jupp:
pass på at det er vispedingsen med den spiralgreia som er i bruk, hell melk til den nederste streken trykk på knappen til det lyser rødt, vent, presto.
Også synes jeg det blir penere skum om jeg holder tilbake skummet i aeroccinoen med en skje mens jeg heller nedi den varme melka som blir nederst, også brer over skummet til slutt. Ellers blir det fort "borte", spesielt med helmelk.


#11

Leandra sa for siden:

Tusen takk for svar. Jeg har fått det til, plutselig bare begynte den spiralvispen å gå rundt,. Kanskje jeg ikke hadde festet den skikkelig:rolleyes: så nå har jeg deilig skum av alle typer melk:nikker: bare gledermeg til jeg skal få de kafeen jeg har bestilt med sjokolade, karamell og vaniljesmak. Har STORE forventninger til den med sjokolade. Kunne i grunnen vært litt større utvalg av kaffe med " smaker" en hvit Citiz&milk.


#12

Leandra sa for siden:

Har en hvit Citiz & Milk skulle der stå....


#13

Hondacrv sa for siden:

Den vaniljekaffen er nydelig!!


#14

Hyacinth sa for siden:

:knegg: BTDT.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg har også varmet melk uten noen visp eller annet i. Det sved seg. Big time. Forøvrig svir det seg alltid litt, så jeg gnikker og gnir og har et anstrengt forhold til hele dingsen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.