Mannen kom hjem med et halvt kilo ordentlig god marsipan i går, men jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke det til. Det er litt kjedelig å bare trille kuler og stappe i en mokkabønne. :knegg: Men jeg gidder ikke lage noe veldig avansert heller.
Trille kuler og dyppe i smeltet mørk sjokolade. :nemlig:
Før du triller kuler kan du f.eks. blande marsipanen med litt likør eller cognac, eller litt revet appelsinskall, eller med så mye finhakkede/revete pistasjnøtter du gidder. Skal du være enda hakket mer avansert kan du marinere svisker i portvin en dag eller to, dele sviskene i fire og pakke dem i marsipan som så dyppes i sjokolade. (Tenk Anton Bergs "Plomme i madeira".)
Men å dyppe i sjokolade er alltid lurt. I tillegg til at det er godt og pent gjør det at kulene ikke tørker ut.
Takk, det høres deilig ut. Jeg håpet å slippe sjokoladedypping, men jeg ser at jeg ikke kommer utenom. Portvin har jeg i mengder, faktisk. Mannen min er ikke like gira på portvin og blåmuggost (og pepperkaker) som meg...
Slipp kulene i sjokoladen og løft dem opp med en gaffel, så renner litt av sjokoladen av mellom tindene på gaffelen, det er den minst grisete måten å gjøre det på, synes jeg.
Marsipankjeks! De smaker litt kransekake-ish, bare mye bedre. Jeg pleier å ha sukker og kanel over før steking men det er jo valgfritt, seff.
Eller disse mandelstengene. :nam: