Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med marsipan?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, bortsett fra å spise det.

Mannen kom hjem med et halvt kilo ordentlig god marsipan i går, men jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal bruke det til. Det er litt kjedelig å bare trille kuler og stappe i en mokkabønne. :knegg: Men jeg gidder ikke lage noe veldig avansert heller.

Tips?


#2

Serafin sa for siden:

Lager mozartkuler, med nugatt inni? :nam:


#3

Hyacinth sa for siden:

Hm, jeg er ikke så himla glad i det egentlig, men jeg kan jo gi det en sjanse. :)


#4

Niobe sa for siden:

Skulle også foreslå Mozartkuler. Jeg blander finhakkede pistasjenøtter i marsipanen.


#5

Skilpadda sa for siden:

Trille kuler og dyppe i smeltet mørk sjokolade. :nemlig:

Før du triller kuler kan du f.eks. blande marsipanen med litt likør eller cognac, eller litt revet appelsinskall, eller med så mye finhakkede/revete pistasjnøtter du gidder. Skal du være enda hakket mer avansert kan du marinere svisker i portvin en dag eller to, dele sviskene i fire og pakke dem i marsipan som så dyppes i sjokolade. (Tenk Anton Bergs "Plomme i madeira".)

Men å dyppe i sjokolade er alltid lurt. I tillegg til at det er godt og pent gjør det at kulene ikke tørker ut.


#6

Hyacinth sa for siden:

Takk, det høres deilig ut. Jeg håpet å slippe sjokoladedypping, men jeg ser at jeg ikke kommer utenom. Portvin har jeg i mengder, faktisk. Mannen min er ikke like gira på portvin og blåmuggost (og pepperkaker) som meg...


#7

My sa for siden:

Bruk konditorfarge og lag kuler i forskjellige farger. Tar seg pent ut i et glass.


#8

gajamor sa for siden:

Har du ikke noen unger som kan settes til konfektlaging? Da reduseres mengden raskt.


#9

Skilpadda sa for siden:

Slipp kulene i sjokoladen og løft dem opp med en gaffel, så renner litt av sjokoladen av mellom tindene på gaffelen, det er den minst grisete måten å gjøre det på, synes jeg.


#10

Hyacinth sa for siden:

Joda, det kan jeg. Tviler vel på om de vil pakke inn portvinsmarinerte svisker, men de kan lage andre ting.


#11

Niobe sa for siden:

Lag store marsipanbrød i stedet for kuler. Kan jo "fylles" med hva som helst. F eks med Kvikk Lunsj inni, som her på Detsøteliv.no:


#12

Skilpadda sa for siden:

Næsj - tenk på at det er sikkert mye mindre sjanse for at de spiser opp sviskene underveis enn hvis du skal gjøre det selv. :knegg:


#13

Hyacinth sa for siden:

Åja! Det så jo mye enklere ut! Kult!

Jeg tror likevel jeg vil dyppe svisker i portvin, men jeg vil prøve å lage en slags rull.


#14

Hyacinth sa for siden:

Haha, ja det er jo helt sant.



#16

Myria sa for siden:

Marsipankuler stappes inni en oppsnittet (og steinfri) daddel. Klem en valnøtthalvdel på toppen. Enkelt, men veldig godt. :)


#17

Sweetie sa for siden:

Åååh! Stollen! Men må ikke denne stå i månedsvis før den blir "ordentlig"?

Andre ting å bruke marsipan til er å søte varm fruktsuppe med den. Blir kjeeeempegodt!


#18

zinatara sa for siden:

Jeg har iallefall laget denne tidligere og spist den fersk. Og den var nydelig.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Marsipankjeks! De smaker litt kransekake-ish, bare mye bedre. Jeg pleier å ha sukker og kanel over før steking men det er jo valgfritt, seff.
Eller disse mandelstengene. :nam:


#20

Hyacinth sa for siden:

Takk for tips! Kanskje jeg skulle prøvd Myrias også? Hvordan får du valnøtten til å henge fast i daddelen?


#21

Madicken sa for siden:

Man har det i nattbordskuffen til mauling når alle de andre sover.


#22

Myria sa for siden:

Jeg har såpass mye marsipan i at noe stikker ut på toppen og valnøtten klistrer seg til den. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.