Einhyrningur sa for siden:
Jeg henger noe veldig etter denne julen, men har et par timer å bake på nå, men kommer ikke på noe. Hvite kakemenn og kolakaker har vi.
Hvilke småkaker er enkle, går kjapt og spises opp?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Einhyrningur sa for siden:
Jeg henger noe veldig etter denne julen, men har et par timer å bake på nå, men kommer ikke på noe. Hvite kakemenn og kolakaker har vi.
Hvilke småkaker er enkle, går kjapt og spises opp?
Bomull sa for siden:
Negerboller er veldig enkelt og godt! Se f.eks her: www.matoppskrift.no/oppskrift/Negerboller
Jeg skal lage mintkyss i dag selv, men det fordrer at du har peppermynteolje i hus, ellers er det rimelig enkelt og greit det og, relativt få ingredienser utover peppermynten.
løve70 sa for siden:
Sjokoladecookies. Disse er fantastiske, enkle å lage og blir garantert spist opp. Jeg lagde dem i går, med non-stop istedet for annen sjokolade. :slafs:
Chocolate Chip Cookies.
Ingredienser:
for ca. 24 store cookies trenger du
300g hvetemel
1/2 ts natron
1/2 ts salt (bare hvis du bruker usaltet smør)
180g usaltet smør (bruker du saltet, sløyfer du ekstra salt...), smeltet
200 g brun sukker
125g sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 egg
1 eggeplomme
200g mørk sjokolade, hakket (eller chocolate chips), eller en blanding av mørk og hvit sjokolade
ovn temp 165 C.
Bland mel, natron og salt, sett til side. Ha smeltet smør, brun sukkker og hvit sukker i en skål og bland godt(bruk gjerne kjøkkenmaskin). Ha opp i vanilje ekstrakt, egg og eggeplommen og bland til det er lett og luftig. Ha oppi mel/natron blandingen og bland det hele. Ha oppi sjokoladebitene. Bruk en skje (eller en iskremskje) til å lage nogenlunde like store kuler og plasser på et bakebrett dekket med bakepapir. Pass på å ha nok avstand mellom deigen slik at de ikke smelter sammen (jeg hadde 12 stykk per brett). Bak i 10 - 15 minutter avhengig av størrelsen. Her er det viktig å følge med slik at de hverken blir for tørre eller for seige. Cookiesene er ferdige når de begynner å brunes svakt i kantene. La de stå på brettet noen minutter før du setter de til avkjøling på en rist.
løve70 sa for siden:
Kransekakestenger er også enkelt og godt; Kjøp ferdig deig, rull ut og stek. Ferdig:)
Hot Lips sa for siden:
Marsipanchips! www.detsoteliv.no/oppskrift/marsipanchips
Skytte sa for siden:
Vepsebol. :nam:
www.detsoteliv.no/oppskrift/vepsebol
GinaK sa for siden:
Jeg har laget kokosmakroner og havreflarn 3 ganger i desember. Alt er tomt igjen så må bake ny runde i helgen.
Kjapt og enkelt å røre sammen og settes med tskje på stekeplaten. :)
Havreflarn lages i kjelen og kokosmakroner i mixeren.
Bomull sa for siden:
Deler du oppskriften du har på havreflarn?
Einhyrningur sa for siden:
Tusen takk dere! Havreflarn ja, kan sikkert lages glutenfritt og det?
Joika sa for siden:
Nutellakaker! De enkleste kakene jeg har laget noen sinne. Tok meg 5 min å blande sammen + steking 8 min.
Benzo sa for siden:
Er det de store kjeksene? Lagde de i går, ingen av ungene likte dem. Synes de ble altfor søte. Jeg likte smaken, men neste gang skal jeg kutte ut sukkeret og heller tilsette litt ekstra mørk kakao.
GydaG sa for siden:
Jeg stemmer for biscotti jeg da, de eneste kakene vi faktisk spiser opp her.
Det er ikke de kjappeste kakene å lage, men definitivt de beste. Syns jeg.
I dag skal jeg prøve meg på en variant med sjokoladebiter i.
trinesmatblogg.no/2009/12/05/6-desember-sjokoladebiscotti/
Joika sa for siden:
Det er det. Man orker EN, for å si det sånn.. :knegg:. Er enig i det med sukkeret. Tipper at man egentlig bare kan kutte det ut, for deigen ble RIMELIG tørr... Jeg laget de veldig små, så bitene ble litt mindre. Her elsket alle dem, men man orker ikke mange nei.
Madicken sa for siden:
Jeg prøvde meg på det i fjor, til ære for svigermor som sier hun ikke tåler gluten lenger, men de ble ikke gode. Jeg brukte vanlige glutenfrie havregryn.
Einhyrningur sa for siden:
Da dropper jeg det.. Kjipe julekaker har jeg bakt nok av.
Madicken sa for siden:
De var spiselige altså, for all del, men de blir så ufattelig mye bedre med vanlige gryn.
Einhyrningur sa for siden:
trinesmatblogg.no/2009/12/01/1-desember-julekalender-og-bringebærcookies/
Bakte slike nå, byttet ut hvetemel med Toro sitt glutenfri. De ble tørre, men gode.
Mirmell sa for siden:
Oppskrift?
Syrinx sa for siden:
Konfekt. Jeg oppdaget bountykulene på det søte liv. Kjære vene, de er bra gode!
gajamor sa for siden:
Risboller. Jeg lagde dem med smeltet daimsjokolade (2x200 gram på tilbud på rema nå), litt 70% sjokolade, litt delfiafett, og puffet ris. Smelt, rør sammen, og tøm oppi en panne. Skjær i biter når det er kaldt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.