Jeg kjøpte en boks fra iherb, og den var skikkelig stor. Lest at noen bruker det som "ost" på pizza ol, men stemmer det at den skal tas på etter pizza er stekt?
Da ligger det jo bare som flak og smaker ikke godt…. :S
Ånei du, du må ikke bare strø det over pizzaen! Jeg lager ostesaus og hjemmelagde veganske oster av det, det egner seg ikke som kun strø. Jeg bruker hauger og lass av det til alt mulig. Masse oppskrifter på bloggen ja. :)
Det er forresten fantastisk med ovnsbakte kikerter med næringsgjær over, de blir ostete og dødsgode. Og ostesausen er perfekt til nachos og på pizza. Jeg liker også å ha litt i brun saus, i hjemmelagde veggisburgere osv. Og ingen bechamelsaus til lasagne uten næringsgjær!
Søk på "hippiebestemors lentil loaf" her på forumet. Den er knallgod og inneholder ganske mye næringsgjær. Jeg synes også det er godt på popcorn, og på grønnkålchips.
Jeg er jo ikke Nip, men kan jo tipse om den jeg kjøper der. Jeg kjøper to bokser om gangen og det går akkurat med tanke på billigste frakt og toll/moms-grensa. :)
Jeg har brukt det på popcorn, men det er fort gjort å ta på litt for mye og da blir det bare litt ekkelt. Et tynt dryss er nok. Men det er godt å strø litt over pasta, dog jeg lager heller en hjemmelaget "parmesan" av næringsgjær, havsalt og solsikkekjerner som kjøres til pulver i food processoren. Kjempegodt over pastaretter! (Eller jeg bruker ferdigkjøpt melkefri "parmesan" om jeg har det i hus).
Har kjøpt næringsgjær. Men synes det smaker litt lite? Jeg skjønner at det er sunt, og jeg skjønner at det har en osteaktig smak og kan erstatte ost i mange tilfeller. Men kan noen gi meg en teskjeforklaring på hvordan dette blir godt?
Litt av (eller mesteparten) poenget med næringsgjær er at det erstatter ost for allergikere og veganere, så jeg hadde nok ikke brukt det like mye om jeg spiste kumelkprodukter. Men jeg synes det er godt i sauser og supper, i kjøttboller og karbonader, osv. Jeg bruker det i mye, men det er mange av de faste veganske rettene jeg lager, som vegansk "bacon", "eggerøre" osv for å få frem mer autentisk smak. Ikke at bacon eller eggerøre smaker ost, men det er nesten en magisk ingrediens der, av en eller annen grunn. Både smak- og konsistensmessig.
Har oppskrift på bloggen, med bilde. Såå godt. Min nye dille er å ha de i salater eller som et litt mer lavkarbo-tilbehør til middagen (i stedet for poteter eller ris).