Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Næringsgjær

#1

Nip sa for siden:

Noen som bruker det?

Jeg kjøpte en boks fra iherb, og den var skikkelig stor. Lest at noen bruker det som "ost" på pizza ol, men stemmer det at den skal tas på etter pizza er stekt?

Da ligger det jo bare som flak og smaker ikke godt…. :S

Andre bruksområder?


#2

Nextlife sa for siden:

Dixie Diner bruker næringsgjær i mange av sine oppskrifter, så sjekk ut bloggen hennes.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Ånei du, du må ikke bare strø det over pizzaen! Jeg lager ostesaus og hjemmelagde veganske oster av det, det egner seg ikke som kun strø. Jeg bruker hauger og lass av det til alt mulig. Masse oppskrifter på bloggen ja. :)
Det er forresten fantastisk med ovnsbakte kikerter med næringsgjær over, de blir ostete og dødsgode. Og ostesausen er perfekt til nachos og på pizza. Jeg liker også å ha litt i brun saus, i hjemmelagde veggisburgere osv. Og ingen bechamelsaus til lasagne uten næringsgjær!


#4

Nip sa for siden:

Ah, da skal jeg kikke på bloggen din :) Takk for tips :D


#5

Nip sa for siden:

link til bloggen? :)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Hvis du trykker på nicket mitt, får du opp adressen til hjemmesiden (bloggen). :)
Hvis det ikke funker, er det altså [url]www.veganeren.com[/url].


#7

star sa for siden:

Nip, har du link til næringsgjæret på iherb?


#8

Stellebord sa for siden:

Søk på "hippiebestemors lentil loaf" her på forumet. Den er knallgod og inneholder ganske mye næringsgjær. Jeg synes også det er godt på popcorn, og på grønnkålchips.



#10

Dixie Diner sa for siden:

Åh, ja! Ingen grønnkålchips uten næringsgjær. :nam:


#11

star sa for siden:

Ahh, tusen takk. :blomst:



#13

Acsa sa for siden:

:jupp: Det var den jeg skulle lenke til.


#14

Stellebord sa for siden:

Den har blitt en gjenganger her i huset!


#15

konsulenten sa for siden:

Har hørt noen bruker det på popcorn.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har brukt det på popcorn, men det er fort gjort å ta på litt for mye og da blir det bare litt ekkelt. Et tynt dryss er nok. Men det er godt å strø litt over pasta, dog jeg lager heller en hjemmelaget "parmesan" av næringsgjær, havsalt og solsikkekjerner som kjøres til pulver i food processoren. Kjempegodt over pastaretter! (Eller jeg bruker ferdigkjøpt melkefri "parmesan" om jeg har det i hus).


#17

Nip sa for siden:

Lagde grønnkål chips med det i går, nam :)


#18

Hyacinth sa for siden:

Har kjøpt næringsgjær. Men synes det smaker litt lite? Jeg skjønner at det er sunt, og jeg skjønner at det har en osteaktig smak og kan erstatte ost i mange tilfeller. Men kan noen gi meg en teskjeforklaring på hvordan dette blir godt?


#19

Dixie Diner sa for siden:

Litt av (eller mesteparten) poenget med næringsgjær er at det erstatter ost for allergikere og veganere, så jeg hadde nok ikke brukt det like mye om jeg spiste kumelkprodukter. Men jeg synes det er godt i sauser og supper, i kjøttboller og karbonader, osv. Jeg bruker det i mye, men det er mange av de faste veganske rettene jeg lager, som vegansk "bacon", "eggerøre" osv for å få frem mer autentisk smak. Ikke at bacon eller eggerøre smaker ost, men det er nesten en magisk ingrediens der, av en eller annen grunn. Både smak- og konsistensmessig.


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg får prøve meg litt fram. :) Hvordan lager du de varme kikertene nå igjen? Teskje, takk. :D


#21

Dixie Diner sa for siden:

Har oppskrift på bloggen, med bilde. Såå godt. Min nye dille er å ha de i salater eller som et litt mer lavkarbo-tilbehør til middagen (i stedet for poteter eller ris).


#22

Hyacinth sa for siden:

Takk! Skulle bare ønske mann og barn likte kikerter. Dvs, mann spiser det, barn rører det ikke engang.


#23

Pøblis sa for siden:

Du kan be meg på middag. Jeg elsker kikerter. :ja:


#24

Hyacinth sa for siden:

:D Velkommen skal du være!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.