Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Youtube embed uten Flash

#1

Benmurphy sa for siden:

Jeg har ikke Flashplayer fra Adobe installert på Macen min, og ikke på Windows, og det burde heller ingen andre ha, siden Flashplayer er Satans verk.*

Youtube embed på Foreldreportalen virker imidelertid ikke i min Safari-browser på OS X med dette oppsettet. Jeg mistenker at det er noe i vBulletin-konfigurasjonen som ikke er optimalt. Youtube burde, hvis jeg forstår dette riktig, automatisk serve en HTML5 video når jeg ikke har Flashplayer-plugin (Youtube prøver så vidt jeg vet Flash først dessverre), men det skjer ikke. Jeg har sjekket at det fins HTML5-video for videoklipp som ikke virker. De virker som de skal i Safari på iPad, som jo er uten Flash, og de kjører også i Safari på OS X hvis jeg starter dem fra youtube.com.

Skyldes dette måten Foreldreportalen videresender embedded video på? Det virker hverken med [yt][/yt] eller med youtube-url. Nå har ikke jeg mye kjennskap til vBuelletin, så det er mulig at å fikse dette vil gjøre at bare HTML5, og ikke Flash virker, men det ville jo i så fall være en fin ting.

Ben "plugin not missed at all" Murphy

  • Generelt tips for å bedre stabilitet og ytelse: Avinstaler Flashplayer fra Adobe. Chrome fra Google kommer med en innebygd flashspiller, som ikke er så ille som Adobe sin plug-in, så hvis jeg får lyst til å åpne en flash-fil, kan jeg gjøre det i Chrome. Vanligvis har jeg ikke lyst, så jeg åpner Chrome bare hvis jeg vil kjøre Flash.


#3

HP sa for siden:

"Click to plugin"-fungerer og gir meg HTML5-versjonen. Etter jeg oppgraderte til Mavericks forsøkte jeg meg først uten Flash, men det hendte så ofte at Youtube ikke fungerte (også på Youtube.com) at jeg installerte Click to plugin + Flash (som kriseløsning) igjen.


#4

Benmurphy sa for siden:

Takk skal du ha HP. Den pluginen ser ut til å gjøre jobben både her og andre steder. Jeg kommer riktignok ikke til å installere Flash. Det har jeg hatt så mye trøbbel med at jeg ikke har planer om å undersøke om det har blitt bedre i Mavericks, så Chrome får fortsatt ta seg av Flashkjøring. Jeg åpner gjeldende fane i Safari automatisk i Chrome med et Apple Script (startes med Alfred) ved behov for Flash:

tell application "Safari" to set currentURL to URL of current tab of window 1
tell application "Google Chrome"
activate
if (exists window 1) and (URL of active tab of window 1 is "chrome://newtab/") then
tell window 1 to set URL of active tab to currentURL
else
open location currentURL
end if
end tell

Ben "no Java plugin either" Murphy


#5

Skilpadda sa for siden:

Gjorde du noen endringer, HP? For nå får jeg ikke opp noen Youtube-videoer på ipaden min. Eller de er usynlige; jeg kan klikke på dem, og da spiller de lyden, men jeg ser ikke videoen.


#6

HP sa for siden:

Jeg har ikke gjort noe. Men jeg må se om jeg må/kan endre på noe om iOS7 ikke fungerer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.