Skytte sa for siden:
Jeg har tatt på meg å lage en dessert til julaften. En av de som kommer tåler ikke melkeprodukter - noe jeg kom på etter å ha tatt oppdraget.
Er det noen som har noen gode tips? Vi blir for øvrig 5 voksne og to barn. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Skytte sa for siden:
Jeg har tatt på meg å lage en dessert til julaften. En av de som kommer tåler ikke melkeprodukter - noe jeg kom på etter å ha tatt oppdraget.
Er det noen som har noen gode tips? Vi blir for øvrig 5 voksne og to barn. :)
Robyn sa for siden:
Fruktsalat er kjempegodt etter julemat.
Input sa for siden:
Riskrem hvis du lager risgrøt med soyemelk og kokosmelk, og Alpro Air and Creamy er vannvittig godt.
Matilda sa for siden:
Bringebærsorbet! Eller sitronsorbet! Sistnevnte skal visst være godt med champagne over. (Jeg får ikke prøvd i år. Heller. :mumle:)
Pesten sa for siden:
Riceis er uten melk. Smaker som riskrem evt fruktsalat.
Dixie Diner sa for siden:
Vi skal ha riskrem som Input nevner, men jeg liker best havrefløten (Vispi), så vi bruker den. Knallgodt. Grøten er vanlig 20-minuttersgrøt kokt på søtet soyamelk, avkjølt og blandet med 3 pakker Vispi (pisker alt godt sammen). Det smaker omtrent som vanlig riskrem, tviler på at folk hadde kjent så mye forskjell. Har jordbærsaus til. Denne kan selvsagt spises av alle, så jeg hadde bare laget den til alle og ikke to forskjellige riskremer.
Men om det blir for omstendelig så er det altså godt med fruktsalat med ris- eller soyaiskrem til. Det skal vi ha hos svigers 1. juledag.
mkj sa for siden:
Brownies bakt med melkefri margarin med bringebærsorbet. Bakte melkefri brownies for litt siden, smakte ikke særlig forskjell.
SpetakkelRandi sa for siden:
Vi pleier å ha fruktsalat. Godt.
ingling sa for siden:
Vi har ikke dessert på julaften, men en populær variant i familien vår med ymse intoleranser er bær med havrevaniljesaus (fra Oatly, bedre enn vanlig synes jeg) og enten havreis eller risis. Vanlig is til de som tåler det. Gjerne frukt i tillegg. Ellers kan jeg anbefale allergikokken.no, der kan du søke etter oppskrifter og hake av for hva retten ikke skal inneholde.
Taien sa for siden:
Hvis du får tak i utenlandske jordbær:
Jordbær med kokossorbet og Lindt sjokolade revet over. :nam:
Det fikk jeg servert av min gluten og melkeallergiske venninne for en stund siden. HIMMELSK godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.