Pebbles sa
for 11år siden:
Hva skal vi lage til dessert på nyttårsaften i år? Tidligere har vi servert osteiskake med bær, pavlova med bær og is med hjemmelaget salt karamellsaus - men nå trenger jeg noen nye idéer. Det kan gjerne være en festkake.
Til hovedrett serverer vi andebryst, og vi er 8-10 voksne og like mange barn. Tidligere har vi servert vaniljeis med div. tilbehør som et alternativ til barna om de ikke vil ha voksendessert, men jeg tar gjerne i mot tips til andre barnevennlige desserter også.
Filifjonka sa
for 11år siden:
Harriet sin pasjonsfruktostekake på nøttebunn er en flott festkake. Jeg laget den til nyttårsaften i fjor, med flak av hvit sjokolade rundt kanten.
Pebbles sa
for 11år siden:
Filifjonka sa:
Harriet sin pasjonsfruktostekake på nøttebunn er en flott festkake. Jeg laget den til nyttårsaften i fjor, med flak av hvit sjokolade rundt kanten.
:nam:
Matilda sa
for 11år siden:
Den kaka hørtes god ut! Vi skal ha pannacotta med pasjonsfrukt.
Chanett sa
for 11år siden:
Filifjonka sa:
Harriet sin pasjonsfruktostekake på nøttebunn er en flott festkake. Jeg laget den til nyttårsaften i fjor, med flak av hvit sjokolade rundt kanten.
Og hvor er oppskriften?
Filifjonka sa
for 11år siden:
Søk her inne så dukker den sikkert opp.
Mei sa
for 11år siden:
Sjokoladefondue!
Pingis sa
for 11år siden:
Jeg pønsker på en iskake med browniebunn og bringebærsorbet, og kanskje et islag til? Eller noe helt annet.
HSJ73 sa
for 11år siden:
Porsjonspavlova med limekrem og blåbær fra Trines matblogg kan anbefales!
Pegasus sa
for 11år siden:
Liker dere trollkrem?
Smoothie sa
for 11år siden:
Denne liker både store og små er min erfaring: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=82177&highlight=muff
Oreo-dessert, som jeg kaller den.
amanas sa
for 11år siden:
Vi skal ha flytende sjokoladekake med is.
energibombe sa
for 11år siden:
Jeg vurderer Pannacotta med lakrispulver i og is til, så kan barna spise bare is. Det blir også minimuffins om gjestene husker jernet :)
Nenne sa
for 11år siden:
Jeg har tenkt å prøve meg på Dronning Maud-fromasj og så ha en iskake ved siden av. Jeg tenker at kanskje ungene heller vil foretrekke det siste.
Fibi sa
for 11år siden:
Jeg lager sweet potato pie i år, og gele til ungene. Tidligere har mad muff pie vært fast innslag.
Veronal sa
for 11år siden:
Vi skal ha jordbærcappuccino i år igjen, det har muligens blitt en tradisjon. Veldig godt!
DESSERT – Jordbærcappuccino
1 kg jordbær
4 dl sukkerlake
1 ts finhakket ingefær
Saft av 2 lime
Vaniljeis
Kanel
Kakao
Jordbærchips
Skjær ut tynne jodbærskiver, legg på et brett med bakepapir og ha i ovnen på 100 grader i 50 minutter.
Sukkerlake:
Bland 2 dl sukker og 2 dl vann til sukkerlake.
Jordbærcappuccino:
Bland 1 kg jordbær, sukkerlake, ingefær og saften fra 2 lime. Hakk opp ingefæren. Ha alt i blender sammen med jordbærene og blend til det er glatt. Sil og avkjøl. Fordel suppen i fire skåler. Finpisk fløte og hell over suppa i hver av skålene sammen med vaniljeis. Strø over med kanel og kakao. Pynt med jordbærchips til slutt.
elli sa
for 11år siden:
Går under navnet oreo-dessert også her i huset, og serveres på nyttårsaften i år etter ønske fra jenta på 8.
Zulu sa
for 11år siden:
Champagnesorbet!
Toffskij sa
for 11år siden:
Zulu sa:
Champagnesorbet!
:jupp: Eller rett og slett god sitronsorbet overhelt med champagne. Mer nyttårsaktig blir det ikke.
Mirmell sa
for 11år siden:
elli sa:
Går under navnet oreo-dessert også her i huset, og serveres på nyttårsaften i år etter ønske fra jenta på 8.
Den lagde jeg for første gang i fjor. Hadde bringebærcoulis mellom lagene og det ble veldig godt. Friskere enn kun krem og kjeks.
Senna sa
for 11år siden:
Vi kjører copy-paste på de siste 13 årene og har krumkaker med multekrem (kan nok kalle der en tradisjon ja:nikker: )
Kanina sa
for 11år siden:
Vi skal ha litervis med fromasj i forskjellige varianter, viser det seg. :knegg: Bl.a. sherryfromasj. Men tror det ble litt mye sherry, så derfor lagde jeg en porsjon til med litt andre smaker i stedet for sherry. Så da bør vi være dekket for alle eventualiteter.
Pebbles sa
for 11år siden:
Tusen takk for tips og råd, alle sammen! Jeg ender opp med hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt. :nam:
Nima sa
for 11år siden:
Senna sa:
Vi kjører copy-paste på de siste 13 årene og har krumkaker med multekrem (kan nok kalle der en tradisjon ja:nikker: )
Krumkaker er alltid godt. Og hvis noe er gjort mer enn en gang, er det tradisjon i min familie :)
Nima sa
for 11år siden:
Jeg skal forresten ha iskake og sikkert noe med sjokolade.
tinkadott sa
for 11år siden:
Panacotta med pasjonsgele over, og etter ønske fra barna; riskrem med rød saus.
Fibi sa
for 11år siden:
Fibi sa:
Jeg lager sweet potato pie i år, og gele til ungene. Tidligere har mad muff pie vært fast innslag.
Det ble pecan pie også. Og oreo cheesecake cookies. :nam:
Cumulus sa
for 11år siden:
Lurer litt på appelsinkrem. Og ha klementiner i stedet for appelsin. Har ikke prøvd det før, men det må da være godt. :rolleyes:
Hyacinth sa
for 11år siden:
Denne!
www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/summer-fruit-elderflower-and-prosecco-jelly
Ikke fordi jeg elsker gele, men fordi denne er den mest nyttårsaktige desserten jeg kan tenke meg! Den bobler deilig i munnen.
Hyacinth sa
for 11år siden:
Pleier forresten å lage den i porsjonsformer, men i år har jeg laget i stor bolle. Håper bare jeg får den ut av formen, hvis ikke får den spises fra skålen. Den ser bare litt rar ut på overfraten, når kullsyren stivner. Jeg bruker alkohofri eplecider, siden alle skal spise den.
Taien sa
for 11år siden:
Jeg endte opp med å skulle ha melkesjokolademousse med bærsaus (og vaniljesaus til småtrolla).
Pepper Lemon sa
for 11år siden:
Her blir det minipavlova med lemon curd og masse bær. Pavlovaene er laget, etter instrukser fra en rosablogg. ("Form dem som et lite rede.") Klin umulig. I stedet for fuglereder serverer jeg takras. :skuffet:
Taien sa
for 11år siden:
Pepper Lemon sa:
Her blir det minipavlova med lemon curd og masse bær. Pavlovaene er laget, etter instrukser fra en rosablogg. ("Form dem som et lite rede.") Klin umulig. I stedet for fuglereder serverer jeg takras. :skuffet:
:knegg:
Men takras er nok MYE bedre enn fuglereder. :nemlig:
Hyacinth sa
for 11år siden:
Pepper Lemon sa:
Her blir det minipavlova med lemon curd og masse bær. Pavlovaene er laget, etter instrukser fra en rosablogg. ("Form dem som et lite rede.") Klin umulig. I stedet for fuglereder serverer jeg takras. :skuffet:
Haha, sånne rede-beskrivelser har jeg også mislyktes veldig med. :knegg: Trøst deg med at de smaker llike godt.
Nextlife sa
for 11år siden:
Jeg får kun til rede om jeg bruker sprøytepose og først sprøyter en bunn, deretter en kant oppå bunnen.
Guttemammis sa
for 11år siden:
Lurer på om vi skal ha varm brownies med vaniljeis og kanskje lune bjørnebær.
GinaK sa
for 11år siden:
Vi var bedt bort og fikk is med varme bær. Deilig.
Jeg hadde laget kake og har lyst til å skryte litt av den. :o Veldig god.
Pasjonfruktostekake/moussekake. Gikk ned på høykant og jeg skal garantert lage den igjen.
Chanett sa
for 11år siden:
Jeg prøvde å finne oppskrifta uten hell. Kan du vise meg vei?