Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste nyttårsdessert

#1

Pebbles sa for siden:

Hva skal vi lage til dessert på nyttårsaften i år? Tidligere har vi servert osteiskake med bær, pavlova med bær og is med hjemmelaget salt karamellsaus - men nå trenger jeg noen nye idéer. Det kan gjerne være en festkake.

Til hovedrett serverer vi andebryst, og vi er 8-10 voksne og like mange barn. Tidligere har vi servert vaniljeis med div. tilbehør som et alternativ til barna om de ikke vil ha voksendessert, men jeg tar gjerne i mot tips til andre barnevennlige desserter også.


#2

Filifjonka sa for siden:

Harriet sin pasjonsfruktostekake på nøttebunn er en flott festkake. Jeg laget den til nyttårsaften i fjor, med flak av hvit sjokolade rundt kanten.


#3

Pebbles sa for siden:

:nam:


#4

Matilda sa for siden:

Den kaka hørtes god ut! Vi skal ha pannacotta med pasjonsfrukt.


#5

Chanett sa for siden:

Og hvor er oppskriften?


#6

Filifjonka sa for siden:

Søk her inne så dukker den sikkert opp.


#7

Mei sa for siden:

Sjokoladefondue!


#8

Pingis sa for siden:

Jeg pønsker på en iskake med browniebunn og bringebærsorbet, og kanskje et islag til? Eller noe helt annet.


#9

HSJ73 sa for siden:

Porsjonspavlova med limekrem og blåbær fra Trines matblogg kan anbefales!


#10

Pegasus sa for siden:

Liker dere trollkrem?



#12

amanas sa for siden:

Vi skal ha flytende sjokoladekake med is.


#13

energibombe sa for siden:

Jeg vurderer Pannacotta med lakrispulver i og is til, så kan barna spise bare is. Det blir også minimuffins om gjestene husker jernet :)


#14

Nenne sa for siden:

Jeg har tenkt å prøve meg på Dronning Maud-fromasj og så ha en iskake ved siden av. Jeg tenker at kanskje ungene heller vil foretrekke det siste.


#15

Fibi sa for siden:

Jeg lager sweet potato pie i år, og gele til ungene. Tidligere har mad muff pie vært fast innslag.


#16

Veronal sa for siden:

Vi skal ha jordbærcappuccino i år igjen, det har muligens blitt en tradisjon. Veldig godt!



#18

Zulu sa for siden:

Champagnesorbet!


#19

Toffskij sa for siden:

:jupp: Eller rett og slett god sitronsorbet overhelt med champagne. Mer nyttårsaktig blir det ikke.


#20

Mirmell sa for siden:

Den lagde jeg for første gang i fjor. Hadde bringebærcoulis mellom lagene og det ble veldig godt. Friskere enn kun krem og kjeks.


#21

Senna sa for siden:

Vi kjører copy-paste på de siste 13 årene og har krumkaker med multekrem (kan nok kalle der en tradisjon ja:nikker: )


#22

Kanina sa for siden:

Vi skal ha litervis med fromasj i forskjellige varianter, viser det seg. :knegg: Bl.a. sherryfromasj. Men tror det ble litt mye sherry, så derfor lagde jeg en porsjon til med litt andre smaker i stedet for sherry. Så da bør vi være dekket for alle eventualiteter.


#23

Pebbles sa for siden:

Tusen takk for tips og råd, alle sammen! Jeg ender opp med hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt. :nam:


#24

Nima sa for siden:

Krumkaker er alltid godt. Og hvis noe er gjort mer enn en gang, er det tradisjon i min familie :)


#25

Nima sa for siden:

Jeg skal forresten ha iskake og sikkert noe med sjokolade.


#26

tinkadott sa for siden:

Panacotta med pasjonsgele over, og etter ønske fra barna; riskrem med rød saus.


#27

Fibi sa for siden:

Det ble pecan pie også. Og oreo cheesecake cookies. :nam:


#28

Cumulus sa for siden:

Lurer litt på appelsinkrem. Og ha klementiner i stedet for appelsin. Har ikke prøvd det før, men det må da være godt. :rolleyes:



#30

Hyacinth sa for siden:

Pleier forresten å lage den i porsjonsformer, men i år har jeg laget i stor bolle. Håper bare jeg får den ut av formen, hvis ikke får den spises fra skålen. Den ser bare litt rar ut på overfraten, når kullsyren stivner. Jeg bruker alkohofri eplecider, siden alle skal spise den.


#31

Taien sa for siden:

Jeg endte opp med å skulle ha melkesjokolademousse med bærsaus (og vaniljesaus til småtrolla).


#32

Pepper Lemon sa for siden:

Her blir det minipavlova med lemon curd og masse bær. Pavlovaene er laget, etter instrukser fra en rosablogg. ("Form dem som et lite rede.") Klin umulig. I stedet for fuglereder serverer jeg takras. :skuffet:


#33

Taien sa for siden:

:knegg:
Men takras er nok MYE bedre enn fuglereder. :nemlig:


#34

Hyacinth sa for siden:

Haha, sånne rede-beskrivelser har jeg også mislyktes veldig med. :knegg: Trøst deg med at de smaker llike godt.


#35

Nextlife sa for siden:

Jeg får kun til rede om jeg bruker sprøytepose og først sprøyter en bunn, deretter en kant oppå bunnen.


#36

Guttemammis sa for siden:

Lurer på om vi skal ha varm brownies med vaniljeis og kanskje lune bjørnebær.


#37

GinaK sa for siden:

Vi var bedt bort og fikk is med varme bær. Deilig.
Jeg hadde laget kake og har lyst til å skryte litt av den. :o Veldig god.
Pasjonfruktostekake/moussekake. Gikk ned på høykant og jeg skal garantert lage den igjen.


#38

Chanett sa for siden:

Jeg prøvde å finne oppskrifta uten hell. Kan du vise meg vei?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.