Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Abonnerer du på lokalavisa?

#1

Susse sa for siden:

Avisa her i byen er veldig langt fra god. De samme ansiktene går stadig igjen og avisa er like blå-blå som resten av byen. Godt over halve avisa er reklame og nå må man betale 100,- for bursdagshilsner til ungene med det resultatet at det knapt er et bilde lenger. Utenriksstoff finnes ikke,heller ikke særlig saker som ikke går på det helt lokale.
Ett år koster 2700,- Det var det negative.
Det positive er at vi får fulgt med på små og store hendelser i byen vår, særlig sport på ungenes nivå. Vi ser hvem som blir født og hvem som er død.
Det er også en god følelse å ta inn avisa før jobb og lese den til morgenkaffen. Så tynn som den er går det svært fort.
Nå kom regninga for 2014 og jeg er veldig i tvil om jeg skal abonnere enda et år. Føler prisen absolutt ikke står i stil til hva vi får igjen.Samtidig vil vi miste muligheten til å følge med i det som skjer, også kommunale kunngjøringer.
Alternativt vurderer jeg Aftenpostens helgeabonnement torsd-søndag.

Hva gjør du ?


#2

Sissel sa for siden:

Vi abonnerer ikke lenger. Oppdaget at vi heiv den uåpnet de fleste av dagene, så nå leser vi på nett, og kjøper den av og til på lørdagen.


#3

Cuyahoga sa for siden:

"Vi" abonnerer på Adressa, som vel strengt tatt kan passere som regionavis. Jeg leser den ikke.


#4

Blondie sa for siden:

For oss er lokalavis viktig og vi abonnerer med den største selvfølgelighet. Det skal sies at jeg både har jobbet i den og at nivået er høyt, det spiller selvsagt inn. Jeg elsker papiraviser og bruker kun nett til supplement ifht hendelsesnyheter.


#5

Teofelia sa for siden:

Vår lokalavis er Adressa, og selv den er ikke god nok til at jeg gidder å abonnere fast. Det er vel to år siden jeg sa opp abonnementet sist.

Hos svigers leser jeg av og til Sogn avis, og det hadde snødd en viss plass før jeg skulle vurdert å betale for noe så dårlig. Så nei, jeg er ikke noen stor lokalavisforbruker, nei.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Nei, vi får den på jobb, så jeg leser den gratis i pausen. Men nå går jeg jo ut i permisjon 1. mars og vurderer å abonnere på den da. Synes lokalavisa vår (Solabladet) er ganske så bra, står mye bra og nyttig i den og bursdagshilsener og sånt er selvsagt gratis. Koster 850 for et år, og den kommer ut 2 ganger i uka. Stavanger Aftenblad eller Rogalands Avis er jo fyldigere og større aviser da. SA er jeg ikke så glad i, men RA er bra.


#7

Martis sa for siden:

Jeg abonnerer på lokalavisen av de grunnene du nevner. For nyheter leser jeg nettavisene.


#8

Matilda sa for siden:

Ja, og den er sannsynligvis enda dårligere enn deres. :knegg: Den er tynn, tar bare for seg svært lokalt stoff, kommer tre ganger i uka, men er viktig for å få med seg hva som skjer i bygda. Den koster en tusenlapp eller så mindre, da, og har ikke alt for mye reklame.


#9

Pøblis sa for siden:

Jepp, vi abonnerer på lokalavisen. Mannen leser, jeg skummer.


#10

Bloppy sa for siden:

Jupp. Ei svært tynn lefse, med veldig lokalt stoff. Kommer tre dager i uken, og jeg aner ikke prisen. Det er det mannen som har koll på. :humre:


#11

Katta sa for siden:

Jeg bor i byen og Adressa er hverken god nok eller lokal nok til at jeg vil bruke penger på den. I tillegg til alt papiret som akkumuleres.

Det er mulig jeg hadde abonnert på en mer lokal lokalavis selv om innholdet er enda dårligere, det er et poeng å følge med på småting i større grad da, og da hadde jeg kanskje betalt for å støtte opp om at det faktisk finnes en lokalavis.


#12

LaBanga sa for siden:

Jeg har vært litt til og fra. Liker å lese avisa til frokosten, etter dusjen og før jeg kler meg og synes det er litt kaldt og langt å gå til postkassa i morgenkåpe. Så det var en av grunnene til at jeg sa opp papiravisa. Har den på jobb og kan bla gjennom den der.

Nå har de derimot begrenset nettilgangen betraktelig for ikke-abonnementer, og jeg har gått inn på et e-avis abonnement, men det gjelder bare papiravisa i pdf, ikke nettavisa, så er litt usikker på hva jeg skal gjøre framover. Siden jeg er litt aktiv i lokalpolitikken, er det greit å kunne lese avisa for å holde meg oppdatert på hva som skjer. Er ikke alltid jeg får med meg alt når jeg kun har avisa på jobben. Vips har noen tatt den med seg etc.

Forøvrig tror jeg det går mer og mer i retning av at man må betale også for å lese på nett over hele linja. Det er ikke riktig at det er de som abonnerer på papiravisa som skal betale for nettutviklingen. Men lokalavisene må nok tenke litt nytt. Jeg synes ikke at en pdf-utgave er bra nok som digitalutgave.

Forøvrig abonnerer jeg på VG+ og brukergrensesnittet liker jeg veldig godt.


#13

Pingis sa for siden:

Vi abonnerer på regionavisa. Den er ikke fantastisk, men jeg liker å lese den om morgenen. Mannen min leser dødsannonsene for å finne ut hvilke saker han kan henlegge på jobb.


#14

polarjenta sa for siden:

Nei, foreldrene mine abbonerer så jeg leser den der.:)

Den er sånn passe bra, og kommer ut 3 ganger i uka.:)


#15

LilleRosin sa for siden:

Vi kommer til å si oppabonnementet nå, etter å ha hattd et en del år.

Synes egentlig avisa er ganske bra, men det er utrolig ofte den går uåpna i søpla likevel.


#16

Darth sa for siden:

Ja, både lokalavisen her, og lokalavisen fra hjemstedet mitt. Vurderer å droppe sistnevnte.


#17

Stine-mor sa for siden:

Ja, vi abonnerer. Avisa er helt grei.


#18

Bayone sa for siden:

Vi abonnerer på lokalavisa, men har nå prøveabb. på e-avis for å se hvordan vi liker det og vurderer å gå over til det om vi ser at det er like greit. Det blir jo så himla mye papiravfall av den den avisa, og jeg leser ikke, jeg skummer gjennom og stopper opp om det er noe spesielt. Mannen leser hele avisa men har den på jobb og kan lese i lunchen.


#19

zinatara sa for siden:

Nei, vi abbonerer ikke på den. Litt for dyr i forhold til hva vi får føler jeg og til tider veldig ukritisk kristelig innhold. Og de største nyhetene poster de på nettsidene sine.

Det eneste jeg savner er egentlig annonser for lokale arrangement. Er ikke alltid så lett å få med seg hva som skjer ellers. Men mine foreldre abbonerer, så jeg leser den innimellom der.


#20

Anne C sa for siden:

Nei, den leser jeg på jobb hvis jeg vil. Men jeg synes egentlig ikke den er så lokal.


#21

tinkadott sa for siden:

Vi har lokalavisa. Synes en del av papiravfallet etter den er nyttig, bruker det til å fyre opp vinterstid. Om sommeren gjemmer vi det til å lage tennbriketter (er i alle fall meningen ;) )


#22

isola sa for siden:

Nei, lokalavisa vår er på nivå med Salangen-nyheter. Det er mer tragisk enn komisk og overhodet ikke verdt prisen.


#23

Blå sa for siden:

Lokalavisen min er Bergens Tidende og den abonnerer jeg på og leser hver dag. Jeg er veldig glad i aviser og abonnerer på Klassekampen og Dagens Næringsliv i tillegg. Stort sett blir alle avisene lest hver dag. Det hender at de to "ekstraavisene" blir liggende i noen dager før de blir lest.


#24

Kaija sa for siden:

Nei. Jeg synes det blir mye unødvendig, ulest og dyrt papirsøppel. De to store avisene er veldig bysentrerte, og har svært lite stoff som angår oss "over brua". Den lille lokallefsa for kommunen og nabokommunen, leser jeg på jobb. Kommunen min har et "Det skjer-blad", der vi får oversikt over det viktigste som foregår her.


#25

Koma sa for siden:

Jeg har Budstikka som lokalavis, og liker den egentlig veldig godt. Den dekker jo ett Men jeg abonnerer ikke. Har hatt prøveabonnement, men det ble for mange uleste aviser.
Jeg leser på nett i helgene og ved behov.


#26

Chablis sa for siden:

Nei, den er stort sett elendig. De har den uansett på jobb, jeg kan lese den der om jeg vil.


#27

Bean sa for siden:

Ja jeg abonnerer på lokalavisa. Med abonnement kan jeg også lese den på nett.


#28

shute sa for siden:

Den er gratis, og dukker opp i blant. Jeg tror vi bor så kronglete til at det varierer med avisbudet. Jeg leser den.

Vi abonnerer også på lokalaviser fra hvert vårt hjemsted. Fruens kommer en gang i uka og hun leser den, min kommer tre ganger i uka og blir sjelden lest - det er heller ikke jeg som betaler abonnementet, men min mor mener visst det er en nødvendighet. Jeg har bedt om at hun ikke fornyer det nå.


#29

Elisabet sa for siden:

Vi abonnerer på den og det er grei avis, men jeg synes den er dyr. Jeg synes det er veldig kjekt å ha en papiravis liggende på bordet på kjøkkenet, for ungene også sitter stadig og kikker i den når de sitter og spiser frokost og leser mye i den litt er og der og øver automatisk da på litt lesing, og vi voksne kikker gjerne i den etter middag.


#30

Señora sa for siden:

Ja vi abonnerer, vi sa opp abonnementet, men hadde e-avis da det var billigere en stund (og mindre papiravfall). Så ble det slik at enten måtte man ha full pakke - eller ingenting, så nå har vi hele pakka til 239,- pr. måned.


#31

venla sa for siden:

Jeg abonnerer på Adresseavisen. Leser den daglig, og har den som e-abonnement siden jeg ble lei alt papirsøplet. Egentlig er det for dyrt, men synes ikke nettavisen dekker nyhetsbehovet.


#32

Rabbit sa for siden:

Jeg abonnerer på lokalavisa,men den er egentlig ikke verdt prisen. Det som er dumt, er at om man ikke abonnerer,får man lest veldig få av nyhetene på nett,men jeg vurderer likevel å si den opp nå. Prisen stiger til nyttår,så da er det fristende å la den gå.


#33

Nenne sa for siden:

Ja, det gjør vi. Vi har til og med to. Den bittelille lokalavisa og den ene fylkesavisa.


#34

gullet sa for siden:

Vi har lokalavisa på nett, som eavis, og har hatt det i snart ett år.
Vi sa opp abonnementet etter mange år fordi avisen rett og slett var for dårlig, og vi fant ut at det holdt med Aftenposten. Så fikk vi høre at vi kunne abonnere på lørdagsutgaven, og det er jo kjekt for å få med seg det som skjer, men mesteparten står i torsdags- eller fredagsutgaven fant vi ut.
Så fikk vi et tilbud om eavis og slo til, men det er egentlig bare jeg som leser den.
Fordelen er ar vi kan lese alle +nyhetene på nettutgaven! og de er det mange av!


#35

løve70 sa for siden:

Jeg abonnerte i mange år, men sa opp tidligere i år, da vi rett og slett ikke fikk tid til å lese den. Kvaliteten på den er ikke så helt ille, men nettavisen er fryktelig dårlig (Stavanger Aftenblad). Nå abonnerer jeg kun på VG+.


#36

veobra sa for siden:

Vi har lokalavis som kommer med posten to ganger i uka. Det står om stort og smått. Jeg liker den og leser den stort sett. Den er billig også, noen hundrelapper i året.


#37

Divine sa for siden:

Jeg sa opp abonnementet da de begynte å bare skrive om bil og trening, og nesten helt sluttet med ordentlige nyheter. Nå leser jeg gratisutgaven på nett. Hadde tenkt å prøve de ulike nettabonnementene, men de sender bare regning uten å gi meg tilgang, så jeg har kjeftet på dem og bedt dem om å ikke ringe meg og tilby meg ting de gang på gang ikke klarer å tilby. :ikke imponert:


#38

millact sa for siden:

:nikker:


#39

Tallulah sa for siden:

Nei, men siden jeg bor i Oslo er lokalavisa Osloby; en del av Aftenposten og den har jeg på jobb, delvis også Dagsavisen som vi også har på jobb, samt bydelsavisa som er gratis og kommer gratis på døra, om enn noe sporadisk. Osloby og Dagsavisen er gode aviser, bydelavisa er ganske treig, men har kosesaker om barn og uge, samt litt om parker som trues av utbyggelse og sånn. Greit å lese, men ikke noe jeg hadde betalt for.


#40

Fakse sa for siden:

Vi abonnerer på e-avis. Skulle prøve det en måned i permisjonen, og har holdt på det siden. Leser med app som fungerer bra både på telefonen og nettbrett. Deilig å slippe søppel, kan lese avisa før man står opp om så, og har arkivet tilgjengelig uten at det tar plass. Også er det en del billigere.


#41

Orkide sa for siden:

Vi abbonerer på lokalavisen. Vi bor i en storby og har en veldig bra lokalavis. De kommer ut 6 ganger i uken og har både innenriks og utenriksnyheter. Bydelsavisen er gratis og kommer en gang i uken. Den er så full av reklame og lite interessant at den hadde jeg ikke vært villig til å betale for.


#42

Tussa sa for siden:

Eg får begge levert på kontoret. Hadde eg ikkje gjort det så hadde eg abonnert.


#43

jane sa for siden:

Nei. Jeg leser den på jobb.


#44

Tjorven sa for siden:

Jeg bor midt i Oslo, og abonnerer på Aftenposten. Jeg leser avisa en halvtime hver morgen sammen med en kopp kaffe. Det er helt min egen tid, og jeg ville ikke vært foruten.

Jeg leser både lokale, nasjonale og internasjonale nyheter. Og savner gamle Aften Aften litt for de lokale nyhetene.

Jeg kommer aldri, aldri, aldri til å abonnere på avisa fra hjembyen min.


#45

Hot Lips sa for siden:

Nei. Det ble for dyre dødsannonser. :sparke:


#46

Malama sa for siden:

Nei, eller jo.. vi har e-avisa som vel leses sånn.... jeg har sett på den en gang, mannen er innom av og til. Da den kom på papir ble den kastet uåpnet i 99% av tilfellene. Så når jeg nå så at det er nytt forfall tror jeg vi avslutter.

Det er ikke den suuuuperlokale da, den har vi aldri abbonert på, men den kommer i posten av og til (ikke alle utgavene, langt derifra, men noen) Den kunne jeg vurdert, siden den er superlokal og ikke så ofte.

Vi leser nemlig ikke avisa på morgenen, vi vasker og kler på oss og ungene, og går. Og den ble somregel ikke lest etter jobb heller, nei.


#47

Tangerine sa for siden:

Nei, hvorfor skulle du det? Du bor jo ikke der. :)

Jeg abonnerer på lokalavisa. Den er ok. Liker å følge med der jeg bor. Bursdagshilsener er forøvrig gratis.


#48

Tjorven sa for siden:

De forsøker å fortelle meg at det er vanlig for utflyttere å holde kontakt med "hjembyen" når de ringer meg for å selge abonnement. Jeg føler ikke det behovet.


#49

apan sa for siden:

Vi abonnerer på Aftenposten fredag, lørdag, søndag. Vi har ingen annen lokalavis, og leser Osloby når den kommer, som Tjorven sier. Vi hadde før Aften Aften, og den var mer en lokalavis, og jeg savner den.


#50

Fersken sa for siden:

Ja, jeg har den ene avisen. Er også +-medlem og leser den kun på nett da jeg donerer papiravisen til en eller annen institusjon (administrert av avisen).


#51

Carrera sa for siden:

Vi abonnerer på adressa. Er i grunn fornøyd med avisen, men vi er kommet dit at det i grunn bare er tull å ha papirutgaven. Det meste som står i den leste vi på nettutgaven dagen før.


#52

Teofelia sa for siden:

Yeah right. Litt som når drosjesjåfører forteller deg at det er vanlig å tipse drosjesjåfører. :knegg:


#53

Fløyel sa for siden:

Ja, vi har Romerikets blad, mannen leser den for meg, dvs. han leser de overskriftene han tror er av interesse for meg, så leser jeg resten selv. Men vi ser at den hoper seg opp ved stolen og blir lest etter skippertak-metoden. Det står en del ok mht lokalnyheter. Født og dødt er jeg ikke spesielt opptatt av, så det er ikke hovedmotivasjonen.


#54

Magica sa for siden:

Nei, jeg leser den på jobb. Hvis jeg rekker.


#55

Floksa sa for siden:

Vi deler med med svigermor. Dvs hun betaler og vi får lese :knegg:
Har også aftenposten helg og DN på lørdager.
I tillegg til Nationen.

:Avismenneske:


#56

Røverdatter sa for siden:

Samme lokalavis som HI og vi abonnerer ikke. Gidder ikke å betale for noe som egentlig bare irriterer meg. I tillegg til det Susse nevner så syns jeg det er en dårlig avis med unøyaktige nyhetssaker, dårlig språk og null vilje til å ta opp ting som er litt vanskelig i byen.


#57

star sa for siden:

Nei. Har avisa på jobb så leser den der.


#58

Syrin sa for siden:

Ja, det gjer vi. Den er nyttig, fordi den tar opp lokalt stoff eg er interessert i - om skule- og barnehageutbygging, trafikk-tryggleik, og elles meir hyggelige innslag om tilstelningar og intervju. Det er ofte innlegg i avisa frå innbyggarar som er verdt å lese.

Elles syns eg lokalavisa er for lite kritisk - dei rapporterer og gjenfortel, men stiller få spørsmål. Det er det lesarinnlegga som gjer.

Eg les Bergens Tidene (ikkje betal-versjon) og Tv2 på nett. Og så har eg Dag og Tid.


#59

Chanett sa for siden:

Vi sa ikke opp, men ellers stemmer det andre. Samme avisa.


#60

Synnemor sa for siden:

Vi abonnerer på lokalavisa og har alltid gjort det. Innholdet er ikke det helt store, men vi må nesten følge med hva som skjer lokalt (og vi bør ha oversikt over dødsannonsene pga jobbene våre.) Dessuten leser ungene avisa, og lesetrening er bra trening selv om norsken i avisa til dels er under pari.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.