Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste oppskrift til crock pot/slowcooker

#1

Myria sa for siden:

Dette var en av gavene under treet i år, og jeg har allerede funnet to oppskrifter jeg skal teste ut den nærmeste uka, men jeg trenger flere idéer. Så, hva er din favorittoppskrift til crock pot?



#3

millact sa for siden:

Chilli!


#4

Carpe Diem sa for siden:

Lurt, her må jeg følge med :ja:


#5

HP sa for siden:

Jeg har brukt vår mye til "steking" av kjøtt. Okse, lam, svin. Bruner kjøttet først (ikke nødvendig, men det gir ekstra smak) og har det i med litt rotgrønnsaker for kraft og setter på lav i 12 timer (perfekt resultat hver gang); jeg koker tilbehør som vanlig og lager saus av kraften.

Taco er også genialt å lage i: (5,7 liter Crok-pot) 7pk kjøttdeig, 2 bokser hakket tomat, hakket fennikel (eller løk + hvitløk for de som tåler det) og 1/2 - 1/3 av normal mengde krydder. Alt eltes sammen og settes på lav i 12 timer. Etter 10-11 timer hakkes massen med stekespade el. Fett/kraft kan evt helles av før hakking om en vil ha lavfett taco (:what:). For å koke ut vann kan en sette på høy uten lokk siste time.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Better Homes and Garden har masse gode oppskrifter for crock pot/slow cooker.
www.bhg.com/recipes/slow-cooker/

Jeg anbefaler å abbonere på nyhetsbrevene fra bhg, de har masse gode ideer.


#7

Nima sa for siden:

God oppskrift på chilli?


#8

gajamor sa for siden:

Har også fått crock-pot, og har prøvd den til risgrøt og pulled pork. Risgrøten bør nok lages på lav varme. Likte veldig godt konsistensen og saftigheten på svinekjøttet, men traff nok ikke helt riktig med krydderet. Absolutt noe jeg skal fortsette å teste.


#9

Myria sa for siden:

Takk for tips.

I går laget jeg fajitas i den. Hadde paprika, løk og hvitløk i bunnen og et stort stykke oksekjøtt på toppen. Så helte jeg over hermetiske tomater blandet med salt, pepper, røkt paprika, oregano, malt spisskummen, malt koriander og chili. Åtte timer på lav og det ble utrolig mørt og kjempegodt. Tok ut kjøttet og brukte gafler til å dra det fra hverandre i mindre biter (som pulled pork) før alt ble blandet sammen igjen. Det ble servert i tortillalefser med mais, rødløk, salsa, rømme og revet ost. :nam:

I dag tester jeg den ut igjen, denne gangen en kinesisk kyllingrett som skal serveres med nudler. En time til den er ferdig og det lukter nydelig. :)


#10

Nima sa for siden:

Myria: Fajitas skal prøves. Legg gjerne ut kyllingretten også når du har prøvd den. :)


#11

Ole Brumm sa for siden:

Jeg tenkte å kjøpe meg en, hvilken bør jeg kjøpe? :vilha:



#13

Myria sa for siden:

God mat i dag også. Hadde i kyllingfilet i biter, vårløk, hvitløk, chili, tørkede chiliflak, soyasaus, litt Heinz kethup, brunt sukker, salt, pepper og frisk ingefær. Dette fikk stå 4 timer på lav, og ble servert med nudler. Jeg hadde tenkt å ha i grønnsaker den siste timen, men glemte det og da var vi så sulten at vi ikke ville vente mer, men det var altså veldig godt likevel. :)

Jeg er ikke sikker på hva slags type jeg har, på min står det bare "Crock pot, the original slow cooker". Den har plass til en hel kylling i allefall, og jeg er som sagt så langt veldig fornøyd. :)



#15

Ole Brumm sa for siden:

Da har jeg fått crock pot i hus og er klar til å teste den ut, så kom gjerne med flere oppskrifter. :hyper:


#16

Ole Brumm sa for siden:

Tror jeg skal prøve noe ala dette, bare med kylling siden det er det jeg har i fryseren...


#17

Ole Brumm sa for siden:

Ble den god? Oppskrift?

Jeg har ennå ikke fått prøvd den ut (bortreist i helgen) men i morgen skal jeg til pers!


#18

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde en svineknoke og etpar kyllinglår kokende gjennom dagen og så kokte jeg grønsaker (som jeg hadde kuttet ferdig dagen før) da jeg kom hjem. (ville ha grønnsakene al dente.) I alle fall, en veldig bra måte å lage skikkelig kjøttsuppe på en hverdag.


#19

gajamor sa for siden:

Kikket på ulike oppskrifter for nord-afrikansk lammegryte, og brukte det jeg fant. Puttet oppi 1 kg fårikålkjøtt, 1 ts hver av muskat, spisskummen og koriander. Finhakket 1 ss fersk ingefær, og en hvitløksbåt. Hadde noen paprika og løkrester som jeg hadde oppi sammen med et par gulrøtter i biter. Til væske brukte jeg en boks tomater, en skvis sitron og litt olje. Det siste tror jeg var unødvendig siden kjøttet var såpass fett. Når det var ferdig smakte jeg til med salt, pepper og persille.

Noen minutter før servering hadde jeg i en boks med kikerter, og når de var varme tømte jeg oppi litt couscous som fikk svelle i sausen. Kunne også laget det ved siden av, men litt av poenget med crock pot er jo å gjøre ting enkelt.

Jeg elsket det, husbonden takler ikke lam, så han smakte såvidt på middagen, et barn spiste høflig, og det siste syns det var godt.



#21

Myria sa for siden:

Jeg skal se om jeg finner oppskriften på den kinesiske kyllingen i morgen. Ellers har jeg laget Blåbærs pork vindaloo, og det var veldig godt, men neste gang skal jeg ha i litt mer krydder og også gjøre den sterkere. Og i går laget jeg boeuf bourguignon, også veldig godt.


#22

Frøydis sa for siden:

Se her om dere finner noe. Vi har, og skal teste disse etterhvert.



#24

Myria sa for siden:

Skal vi se, til den kinesiske retten brukte jeg denne oppskriften som utgangspunkt, men brukte frisk ingefær i stedet for tørket, og hadde i tillegg i et par skjeer Heinz ketchup, frisk rød chili og vårløk. Jeg kunne med fordel hatt litt vann i også, slik at det ble litt mer saus.


#25

Ole Brumm sa for siden:

Jeg så ikke den oppskriften før jeg laget dagens gryte, men det ble noe lignende greier. Skal legge inn oppskriften min dersom den blir vellykket, god start på crock-pot-kokingen min å slumse oppi noen greier og håpe på det beste. :humre:


#26

Ole Brumm sa for siden:

Ok da har jeg kjørt runde en, resultatet ble så som så, smaken ble god, men kunne vært litt mer konsentrert, så neste gang mindre væske! Og på et vis synes jeg kyllingen var litt tørr uten å være tørr, hm litt vanskelig å forklare, kan man la maten ligge for lenge oppi der tro?

Dagens: Sursøt kyllinggryte:
1 boks annanas i biter (alt)
2ts brunt sukker
2 fedd hvitløk raspet
2ss soyasaus
2ss hvitvinseddik
3 gulerøtter i småbiter
Litt kålrabi i småbiter
1 boks hakket tomat (denne ville jeg byttet ut med 2-3 ss tomatpure for å redusere væskeinnholdet)
1 boks minimais i biter
4 kyllingbryst i biter

Low i 5 timer, da blandet jeg i litt maisenna og satt den på low 1 time til, så ble den på warm i ca 30 min før vi spiste. Serverte den med ris.

Resultat: begge voksne og ett barn likte den, ett barn nektet å smake, det siste barnet spiste deler av den uten å klage...


#27

Ole Brumm sa for siden:

Er det noen som har laget bakverk i crockpoten? Lurte på å forsøke det.

Størsten vil vi skal lage grøt i den? Tips eller oppskrift?


#28

Frøydis sa for siden:

Jeg vet det går å lage brød i den, men jeg har ikke prøvd.


#29

Hannamoren sa for siden:

Jeg prøvde å lage grøt, men ga opp. Kan være jeg var for utålmodig, siden jeg ser andre har klart det.


#30

Myria sa for siden:

Jeg har laget brød i selve crock pot-formen, men da bakt i ovnen, så det teller kanskje ikke. No-knead bread som er veldig enkelt å lage. Det blir seigere enn vanlig brød, og jeg er ikke helt enig med meg selv om jeg liker det eller ikke. :humre:


#31

Ole Brumm sa for siden:

Jeg googlet og fant en som sa 240g ris til 1 liter melk og 4 timer på low, men det var lite å gå etter... Tror jeg bare får prøve en runde med det i helgen så får vi se om det blir lunsj, middag, kvelds eller søppel...


#32

gajamor sa for siden:

Lagde julegrøten i den. Funket fint. Men den bør nok gå på low, ja, for den ble litt brent oppover kanten når vi kjørte den på high, og selv om det ikke var brentsmak mente husbonden det ble vanskelig å vaske.

Vil anbefale å koke opp på plate før du setter den i crockpoten. Da går det veldig mye fortere, og selv om det blir litt mer styr slipper du fortsatt å røre.


#33

Ole Brumm sa for siden:

Brukte du samme oppskrift som vanlig grøt, eller hadde du i litt mindre melk?


#34

gajamor sa for siden:

Jeg kuttet ut vannet, men brukte samme melkemengde. det gir jo totalt sett mindre væske.


#35

zinatara sa for siden:

Jeg bruker oppskriften bakpå geisha pakken i forhold til hvor mye ris i forhold til vann og melk. Koker risen og vannet i en gryte først til vannet er kokt inn og så har jeg dette og melken oppi slow cookeren på low i kanskje 5-6 timer.


#36

Ole Brumm sa for siden:

Ok, takk begge to, da skal jeg gjøre ett forsøk i morgen!
På søndag tenkte jeg å lage lammesteik, må google litt oppskrifter på det.


#37

Hannamoren sa for siden:

I dag lager jeg Chicken in Honey sauce. Vet ikke hvordan det smaker ennå, men lukter ganske stramt. Oppskriften fant jeg på Crock pot sine sider. Skal gi tilbakemelding når vi har spist.


#38

kamp sa for siden:

Denne er knall god [url]www.scdandme.com/stage-2-and-3/beef-roast-slow-cooker.html[/url]
Butternut kan byttes med søtpotet.


#39

Hannamoren sa for siden:

Denne smakte py, så her trengst ingen oppskrift.:nemlig:


#40

HP sa for siden:

Jeg har ikke forsøkt meg på kylling/kalkun enda, mest fordi jeg har lest at fisk og fugl blir tørt om det koker for lenge (slik du beskriver). Er en stund siden jeg gjorde research, men jeg mener å ha lest at kylling blir best om den koker maks 6-8 timer på lav.

Storfe og lam blir bare bedre jo lenger det koker (jeg bruker å koke 12-14 timer + varme frem til middag).


#41

Hannamoren sa for siden:

HP, det stemte ihvertfall her. Så gjør ikke det igjen. I dag har jeg svinekoteletter i min koker. Det lukter fantastisk, så gleder meg til det.:ja:


#42

Ole Brumm sa for siden:

Skal huske det til neste gang og passe på at kyllingen ikke blir for lenge oppi gryta.

I helga lagde jeg lammesteik, brunte den først og så puttet jeg den i gryten med potetbiter, gulrotbiter, løk og hvitløk, samt litt rødvin, det ble veldig godt ( men litt voksen smak pga vinen), serverte med smørdampet rosenkål og soppstuing. :nam: Hadde den på low i 8 timer.


#43

Syrinx sa for siden:

Vi hadde lammeskank i helga. Det vil si, skankene var så møre at de ikke fremsto som skanker på tallerkenen. Men godt? Oh, yes!

Søndag tenkte jeg gå for spicy svineribbe.


#44

Frøydis sa for siden:

Kylling har vi laget mye, vi steker 1 time på høy først, så lav i 6 timer.


#45

Kaktus sa for siden:

Jeg har bakt brød i den. Lager en litt løs deig, legger den på bakepapir oppi og steker på high i ca 3 timer. Liker litt mer skorpe enn det blir, så jeg snur brødet og steker en halvtime til til slutt.


#46

Mirasol sa for siden:

Jeg har nå gått til innkjøp av en slow cooker og henger her for å se om dere har flere tips til meg, gjerne noe enkelt til å starte med.


#47

Blåbær sa for siden:

trinesmatblogg.no/2013/09/24/marokkansk-lammegryte-med-rode-linser/

Namnamnam!
Droppet vann, olje, hadde ikke anisfrø, hadde ikke røde bønner så hadde oppi auberguin og paprika.

Serverte med couscous, fetakrem (fetaost, CF, paprikapulver, salt og kayannepepper), salat (blader, alfaspirer, gul paprika, cherrytomater, salt, pepper, sitron og olje) og pitabrød.


#48

kamp sa for siden:

I dag laget jeg noe enkelt

2 dl coconut amino (evt soya saus for de som tåler det)
2 pakker kyllinglår
3 fedd hvitløk, hakket
1 ts tørket ingefær

Blandet alt sammen oppi gryta
Skrudde den på
Ventet åtte timer
Kokte noe ris og grønnsaker og serverte nydelig kylling med god saus!


#49

Myria sa for siden:

Nam, den så god ut. :)



#51

Señora sa for siden:

Jeg skal ha en røkt svineknoke oppi crockpoten til i morgen tenkte jeg og skal ha den på low over lengre tid. Hvor mye vann skal jeg ha oppi da tror dere? (5,7 liters crockpot)


#52

kamp sa for siden:

Trenger ikke vann oppi.


#53

Señora sa for siden:

Ok, jeg trodde kanskje jeg måtte ha litt, men den slipper vel litt selv.


#54

Eia sa for siden:

Er crock pot fortsatt i hyppig bruk blant tråddeltakerne? :vurderer crock pot som gave:


#55

kamp sa for siden:

I bruk senest i dag og skal brukes i morgen også. Helt genialt syns jeg!


#56

Myria sa for siden:

Jeg brukte vår senest i går, men jeg må innrømme at den kommer fram relativt sjelden.


#57

Blåbær sa for siden:

Bruker den ca engang i uken. Litt sjeldnere om mannen er på reise (eldste her liker jo ikke blandet mat).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.