Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stuffing eller ikke?

#1

Nip sa for siden:

Er det veldig viktig med stuffing i kalkunen?

Hva slags oppskrift følger dere?

Vi skal lage kalkun middag og lyst at det skal bli veldig bra for gjestene.

Tilbehør og alt - kom med tips :)


#2

Primrose sa for siden:

Abonnerer! :kalkun-newbie:


#3

Susse sa for siden:

For oss er stuffing et must. Jeg bruker en blanding av kokt, langkornet ris, blandet med hakket chili, ananas,halve druer og søt chilisaus. Veldig populært hos både barn og voksne.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg har prøvd både med og uten stuffing og synes egentlig ikke at kalkunen blir bedre ned stuffing. Det viktigste er å unngå så godt man kan at brystet blir tørt.

Vi fulgte dette tipset på julaften og det ble meget bra. Vi hadde også fersk kalkun denne gang, noe som jeg også tror gjorde sitt.

Lag en liten lomme mellom skinnet og brystkjøttet. Dytt godt med smør ned i lommen og «massér» det utover.
Det aller beste, synes jeg, er å lage et kryddersmør bestående av godt smør, finhakket hvitløk, hakket frisk estragon, timian eller persille, litt revet sitronskall, noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper. Pensle (eller gni inn) hele kalkunen med mykt smør før steking.

Stuffing er derimot gjerne veldig godt som tilbehør til kalkunen.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg synes kalkunen blir like god uten stuffing, og jeg har enda ikke smakt en stuffing jeg har likt veldig godt. Så vi lager uten.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg lager uten. Stuffingen blir ofte ikke ordentlig kokt. Jeg legger heller noen båter sitrus inni der og lager "stuffing" ved siden av.


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg kan gjerne fylle helstekt kalkun med en blanding av ymse grønnsaker, men det spises ikke, og er mer basis for god kraft.


#8

Nip sa for siden:

Vi fant en spennende oppskrift av Gordon Ramsey - så tror vi går for den. Så helt nydelig ut med ekstremt mye smør :P

Noen som vet om det finnes oppskrift på tilbehøret til kalkunen da?

Har fått med hvordan han lager kalkun og sjysausen :)


#9

Tallulah sa for siden:

Det kommer jo helt an på hva slags tilbehør du ønsker? Om du søker på kalkun her inne finner du en tråd med masse oppskrifter. Samme med thanksgiving, der finner du mye godt.



#11

Anne C sa for siden:

Vi har aldri brukt stuffing.


#12

Hyacinth sa for siden:

Stuffing kan være både vondt og godt. Men den har ingenting inni kalkunen å gjøre. Lag den ved siden av. Gordon Ramsay lager en med svinekjøtt, tørket frukt, chorizo og salvie. Han lager den som en pølse i folie og steker den med potetene. Jeg har laget den, den er enkel.


#13

Nip sa for siden:

Spennende :) Skal se om jeg finner oppskrift-boken hans om det finnes komplett nyttårsmiddag der :D


#14

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har det bare på Get-boksen, dessverre. Men den sausen er hinsides.


#15

Myria sa for siden:

Jeg lager alltid kalkun med stuffing. Jeg steker løk, hvitløk og selleri mykt. Har i hakket sopp og eple, salt, pepper, salvie og dagggammelt brød som har ligget i litt melk. Dette fylles inni kalkunen før steking.


#16

Pøblis sa for siden:

Jeg har akkurat servert kalkun til åtte med stuffing. Jeg laget stuffingen av en stor sjalottløk og to hvitløksfedd som jeg surret i smør til det ble mykt og blankt, tilsatte fem sjampinjonger som jeg hadde delt i små biter, satte opp varmen litt, tilsatte finhakket kalkunlever ( fra innmatposen i kalkunen, saltet og pepret, delte et halvt landbrød (iphonen insisterer på langbord) i terninger på ca 2x2 cm, hadde terningene opp i pannen og stekte/surret alt i ca 5 min, tilsatte en skvett portvin, rørte litt mer og støffet kalkunen med det. Det er kjempegodt! Jeg lager saus av kraft jeg har kokt sv innmaten -leveren som jeg jo bruker i stuffingen.


#17

IzziCreo sa for siden:

Kalkun uten stuffing er fullstendig uaktuelt her i huset - stuffingen er nærmest bedre enn selve kalkunen :knegg: Bruker en blanding av kjøttdeig og medisterdeig, salt og pepper, masser av eplebiter og oppskårede svisker. Blir alltid gjennomstekt og smaker himmelsk.


#18

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har sluttet å stuffe kalkunen, men lager nydelig stuffing av ristet brød i terninger, løk, smør, egg, tørkede tranebær og kanskje litt mandler. Krydrer med masse salve, merian, oregano, litt rosmarin og urtesalt. Har i kalkunkraft fra fjorårets kalkun og en god splash sherry. Dette former jeg til små boller, , og steker i ovnen til de blir sprø oppå. Deilig, og et absolutt must til kalkunen.


#19

Pepper Lemon sa for siden:

Hvis du vil ha stuffing inni er det i hvert fall viktig å passe på at det ikke er noe som trekker til seg fuktighet, for da tørker kalkunen (ennå mer) ut. Jeg stapper appelsin inni. Og gjerne noe løk og evt eplebiter.


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jeg stuffer kalkunen med couscus, epler, svisker, appelsin, sitron, smør og urter. Og så lager stuffing ved siden av som skal spises.


#21

Nip sa for siden:

Ser ut som jeg må få til en stuffing - men det blir helt klart ved siden av :)


#22

Mrs. Longbottom sa for siden:

Hvorfor har du couscous i kalkunen hvis den ikke skal spises?


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja, det lurte jeg også på, og er det noe som tørket ut kalkunen, så må det vel være nettopp slike ting? :undrer:


#24

ingling sa for siden:

Jeg putter appelsin, sitron og sviske i kalkunen (og masse urtesmør under skinnet), men vi spiser det ikke etterpå. Vi har så mye annet tilbehør at stuffing er helt overflødig.


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg fyller den med appelsin noen dager før og de ligger der under steking også. Appelsin uten skall.
Skviser noen appelsiner over kalkunen også. Gir en god smak syntes jeg.


#26

Harriet Vane sa for siden:

Nei, couscousen spises også, og den tørker ikke ut kalkunen, siden den er blandet med masse smør, olje, juice, frukt og greier. Også lager jeg kjøttstuffing ved siden av.


#27

IzziCreo sa for siden:

Men altså, hvorfor spiser dere ikke stuffingen som har vært inni kalkunen? :blånn:


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg stuffer bare med sitron eller appelsin og smør og urter og og løk og slike ting (husker ikke helt, jeg stuffer ikke så ofte), så da sier det vel seg selv. :knegg:


#29

Senna sa for siden:

Jeg steker sjampinjong og bacon, blander det med snøfrisk(ost) og bruker dette som stuffing. Det er nesten bedre enn kalkunen. :knegg:


#30

IzziCreo sa for siden:

:knegg:


#31

polarjenta sa for siden:

Det er venninna mi som lager kalkunen, og hun lager noe stuffing av noe slag. Tror det er snakk om noe karbonadedeig.


#32

Chablis sa for siden:

Ikke stuffing.


#33

Esme sa for siden:

Jeg lager stuffing med karbonadedeig som er spedd med kremfløte og salt,pepper,rosmarin og så er det blandet i mye småhakket sopp og bladpersille.

Stuffingen spises og er kjempegod.


#34

Fløyel sa for siden:

Vi har kalkun ganske ofte og joda, det er sin sjarme og ha hele dyret liggende der, men jeg syntes det faktisk er enklere og bedre å kjøpe fileer, 225 grader i 25 minutter, 15 minutter hvile og kutte opp i fine biter. Mindre å ta hånd om etterpå. Saftig og godt.


#35

nokon sa for siden:

Eg lager "stuffing" av bacon, løk og champignon og rømme (eventuelt ris, viss vi har lite mat i forhold til antall folk, men det er som regel ikkje eit problem, når vi har kalkun) som serverest ved sida av. Her påstås det òg at det er det beste med heile kalkunen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.