Hva serverer man da? Når man er ferdig med typisk julemat, hva ville du likt å fått servert? Gjestene kommer mandag og jeg er på jobb den dagen. Så må gå relativt kjapt, ev kunne forberedes kvelden før. Er helt tom for idéer, hjelp!
Vi hadde gjester i går, og serverte foliebakt ishavsrøye, med sandefjordsmør, mandelpoteter, kokt gulrot, salat og agurk. Gjestene i alderen 6 til 44 forsynte seg rikelig.
Vi var 15 til middag her første juledag. Da serverte jeg svinesteik med mandelpoteter, grønnsaker, surkål og god saus. (Vel og merke hadde ingen av oss ribbe julaften.)
I dag skal vi ha salmalaks, bakt i folie i ovnen med sitron og krydder. Tilbehør: Kokte poteter, rømme og en deilig frisk salat i små terninger av avokado, mango, rødløk og tomater (der frøene og det bløte er fjernet). Går veldig fort å lage.
Her var det mange gode forslag. :D Tusen takk. Jeg vurderte torsk, men siden butikkene er stengt i morgen, må jeg handle i dag og jeg liker ikke at den må ligge i to dager. I tillegg er jeg som sagt på jobb mandag, så jeg har ca en time fra jeg kommer hjem til gjestene kommer.
Jeg har landet på hjemmelaget lasagne med salat og brød. Det må vel være ok? De fleste unger liker det jo også. Den kan vel lages dagen før og varmes med ost på mandag. Hadde vært perfekt å gjøre det sånn.
Å, herrejesus, lag pekingand! Men den må stekes mye mye lenger enn i fru Timians oppskrift. 200 C i 30 min med brystet ned, 150 C med brystet opp i 3 timer, hvile en halvtime. Krydret med hjemmelaget fivespice og soya, hadde i de små pannekakene med hoi sin saus og agurk, vårløk, fersk koriander. Nam!