Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagsgjester i romjulen

#1

Apple sa for siden:

Hva serverer man da? Når man er ferdig med typisk julemat, hva ville du likt å fått servert? Gjestene kommer mandag og jeg er på jobb den dagen. Så må gå relativt kjapt, ev kunne forberedes kvelden før. Er helt tom for idéer, hjelp!


#2

trøtt sa for siden:

Ovnsbakt ørret, fiskesuppe eller en annen fiskerett. Fisk er alltid godt etter den tunge julematen.


#3

Michelle sa for siden:

Vi skal i løpet av romjulen servere gravlaks med tilbehør. Veldig lett og god mat.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har servert ribbe med alt, sushi og tapas og skal servere torsk med sandefjordsmør, gulrøtter, kålrot, erter og poteter og stekt and. Har ikke bestemt meg enda for hvordan vi skal gjøre det.
Slik: www.dagbladet.no/2012/12/21/tema/mat/oppskrifter/mat_og_drikke/charlotte_mohn/24922135/
Eller sik:
frutimian.no/2013/02/pekingand-i-sma-pannekaker/ eller slik: www.nigella.com/recipes/view/crispy-duck-17
eller slik: www.thehungrymouse.com/2009/02/11/the-best-way-to-roast-a-duck-hello-crispy-skin/

Årsaken til at jeg vil ha and i det hele tatt er at jeg vil ha poteter stekt i andefett sammen med kalkunen nyttårsaften. www.bbcgoodfood.com/recipes/3016/perfect-roast-potatoes


#5

My sa for siden:

Vi hadde gjester i går, og serverte foliebakt ishavsrøye, med sandefjordsmør, mandelpoteter, kokt gulrot, salat og agurk. Gjestene i alderen 6 til 44 forsynte seg rikelig.


#6

Tussa sa for siden:

Eg skal ha 10 til middag i morga og alle ti jubla da eg sa det blei taco :knegg:


#7

Inagh sa for siden:

Vi var 15 til middag her første juledag. Da serverte jeg svinesteik med mandelpoteter, grønnsaker, surkål og god saus. (Vel og merke hadde ingen av oss ribbe julaften.)


#8

Teflona sa for siden:

Vi skal servere lammecarre i morgen, iallefall.


#9

ming sa for siden:

Her blir det kyllinggryte med foccaccia og salat når vi får gjester i morgen.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg skal servere et lite minikoldtbord på mandag. Blir litt forskjellig pålegg, karbonader, kyllingklubber/vinger, eggerøre og denslags.


#11

Pegasus sa for siden:

Serverte lutefisk og lettsaltet torsk i dag. Vel, lutefisken er vel strengt tatt julemat.


#12

Fløyel sa for siden:

Her blir det servert modifiserte rester i morgen = koldtbord med både varmt og kaldt ispedd noen nye ulike salater.


#13

tinkadott sa for siden:

Vi er invitert bort på taco på søndag. Gleder oss !


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes minikoldtbord er supert, for det er så bra å få brukt opp restene. Jeg lager minikoldtbord til frokost, lunsj og kveldsmat hver eneste dag.


#15

Madicken sa for siden:

Jeg har servert fiskesuppe og pannekaker (fylt etter smak og behag av gjestene).


#16

millact sa for siden:

Samme har jeg gjort. Populært og lettvint.


#17

Filifjonka sa for siden:

I dag skal vi ha salmalaks, bakt i folie i ovnen med sitron og krydder. Tilbehør: Kokte poteter, rømme og en deilig frisk salat i små terninger av avokado, mango, rødløk og tomater (der frøene og det bløte er fjernet). Går veldig fort å lage.


#18

Kula sa for siden:

Vi er invitert på middag hos mine foreldre i morgen, og da mamma spurte hva vi hadde lyst på bestilte jeg fisk. Regner med det blir ovnsbakt ørret.


#19

Ine sa for siden:

Jeg hadde elsket å få laks. Feks stekt laks med pasta, brokkoli, vårløk og en god saus til.


#20

Apple sa for siden:

Her var det mange gode forslag. :D Tusen takk. Jeg vurderte torsk, men siden butikkene er stengt i morgen, må jeg handle i dag og jeg liker ikke at den må ligge i to dager. I tillegg er jeg som sagt på jobb mandag, så jeg har ca en time fra jeg kommer hjem til gjestene kommer.

Jeg har landet på hjemmelaget lasagne med salat og brød. Det må vel være ok? De fleste unger liker det jo også. Den kan vel lages dagen før og varmes med ost på mandag. Hadde vært perfekt å gjøre det sånn.


#21

Nip sa for siden:

Deilig med noe lett mat vil jeg synes ihvertfall - gjerne vegetarisk oppå alt kjøttet man spiser, eventuelt fisk :)


#22

Harriet Vane sa for siden:

Å, herrejesus, lag pekingand! Men den må stekes mye mye lenger enn i fru Timians oppskrift. 200 C i 30 min med brystet ned, 150 C med brystet opp i 3 timer, hvile en halvtime. Krydret med hjemmelaget fivespice og soya, hadde i de små pannekakene med hoi sin saus og agurk, vårløk, fersk koriander. Nam!


#23

Apple sa for siden:

Har nok for dårlig tid for and. Ellers hadde det vært spennende med noe nytt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.