Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

På menyen nyttårsafta

#1

Syrin sa for siden:

Kva et de til middag nyttårsafta? Vi veit berre at det ikkje blir kalkun... Høyrer gjerne kva andre skal ha :)


#2

Drømmedama sa for siden:

Vi skal bort. Der blir det tapas, bestillt fra en restaurant.


#3

DM sa for siden:

Pinnekjøtt, men kalkun ville også vært godt, når du nevner det. :knegg:


#4

Michelle sa for siden:

De siste årene har vi hatt Kalkun m/forrett mm, men i år blir det pinnekjøtt. Det er over 1 år siden vi spiste det sist. Til dessert blir det Dajmkake etter minstejentas ønske eller Pavlova. Kaken/desserten blir nok inntatt en god stund etter middagen.


#5

star sa for siden:

Jeg og guttene har ønsket oss kalkun, med poteter, grønnsaker, fløtesaus og mamma sin egen waldorfsalat.


#6

løve70 sa for siden:

Vi skal ut og spise dette: Gleder meg:)

  1. Spring salad with “Iberico” ham, “Manchego” cheese, quail eggs ,fruits…. and nuts and honey
    vinaigrette.
  2. Sea Bream fillet with black seafood rice and fresh vegetables
    3 Pomegranate sorbet with mint
  3. Beef Tournedos with Cesar’s mushroom sauce & foie gras
  4. Cheese cake with passion fruit


#8

My sa for siden:

Vi skal være på hytta til min søster, uten strøm og innlagt vann, så alt som må tilberedes i steikovn blir for komplisert. Regner med det blir pinnekjøtt, som kokes på gassovn og grilles litt etterpå, på utegrillen.


#9

Niobe sa for siden:

Vi blir ca 20 med store og små, og serverer både ribbe og kalkun.


#10

Pingis sa for siden:

Tapas, fordi vi er to familier som deler på matlaginga.


#11

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøtt.


#12

Appelsin sa for siden:

Bacalao, hurra :-)


#13

Selma sa for siden:

Vi skal lage tapas


#14

Hyacinth sa for siden:

Vet ikke. Noe nyttårsaktig og festlig. Gjerne med en sparkling dessert eller noe. Pinnekjøtt er ikke nyttår for meg, selv om det er aldri så godt.

Et år laget jeg kalkun sånn som Gordon Ramsay lager det på tv, med den fantastiske eplecidersausen hans, stuffingen med chorizo og salvie, og alt det andre jeg ikke kommer på, utenom tranebærsausen, da. Jeg tok det opp og laget alt nøyaktig likt. Det var da jeg lærte å la kalkunen hvile like lenge som den steker, altså i timesvis.

Jeg tenker andebryst eller lammecarre i år. Vet ikke helt. Håper på inspirasjon. Lurer litt på kalkunbryst slik som Jamie laget på tv nylig, turkey wellington. Men butterdeig av ekte smør finnes visst ikke i Norge, ifølge oversetterne.


#15

mkj sa for siden:

Vi feirer på hytta, vi blir 7 stykk på 55 kvm. Så valget blir tatt ut fra at det er greit å forberede mest mulig på forhånd. Tror det blir en biffgryte, og gjestene har med en slags konfektkake som blir dessert.


#16

Dali sa for siden:

Kveite ble valget i år. :jupp:


#17

Filifjonka sa for siden:

Enig med Hyacinth i at pinnekjøtt er nydelig, men det er julemat og ikke nyttårsaftenmat. :) Vi har ofte kalkun og skal ha det i år, men har også hatt tapas/koldtbord på fester med mange, der alle tar med noe hver.


#18

Syrinx sa for siden:

Mens jeg er der at kalkun er (til nød) kjedelig hverdagsmat, ikke festmat. ;) Og det hjelper ikke å spille ut kortet om alt det gode tilbehøret.



#20

Filifjonka sa for siden:

Ganske sjelden jeg steker en seks-sjukilos kalkun på en vanlig tirsdag, så hverdagsmat er det ihvertfall ikke her.


#21

GinaK sa for siden:

Har ikke bestemt hva vi skal enda. Hvis vi bestemmer og om det blir hos oss så blir det indrefilet av okse, ,fløtegratinerte poteter og masse sopp.
Vi har akkurat blitt bedt bort og om vi drar dit blir det nok sikkert pinnekjøtt.


#22

Hyacinth sa for siden:

Jeg har etter litt tankevirksomhet funnet ut at jeg vil lage dette, som en eller annen tipset om lenger oppe i tråden. Takk!

trinesmatblogg.no/2012/12/27/kalvefilet-med-portvinssaus-lun-rodloksmarmelade-og-ovnsstekte-poteter/

Skal lage rødløksmarmeladen allerde i morgen, tror jeg. Ellers har jeg samtlige ingredienser, bortsett fra selve kalven.

Vi har en veldig god og temmelig dyr Amarone liggende, vi har spart den til en litt bedre anledning. Funker amarone til kalv, tror vi, eller burde vi kjøre noe litt lettere?


#23

apan sa for siden:

Vi er flere sammen og har en type koldtbord / buffet som vi deler på å bidra til. Desserten foreløpig uavklart, men jeg har foreslått pannacotta.


#24

Fibi sa for siden:

Her blir det den obligatoriske kalkunen, med potetmos, fibisaus, coleslaw, maisstuing, rosenkål med bacon og candied yams. :nam:


#25

Harriet Vane sa for siden:

Det blir kalkun her, på engelsk vis med alle trimmingser. Kalkun er virkelig flott festmat, tilbehøret løfter virkelig måltidet og hvis man, som Hyacinth påpeker, legger inn laaaang hviletid, så blir det fantastisk. Vi skal ha bringerbær og sjokolademoussekake til dessert. Tror vi dropper forrett, men har noe nibble til velkomsten. Jeg skal lage velkomstdrinker: gin, hvit portvin, tonic, granateplejuice og sitronzest. Namnam!


#26

Pøblis sa for siden:

Invitasjonen min er blitt borte i posten. :skuffet:


#27

Hannamoren sa for siden:

Blir pinnekjøtt, som på julaften.


#28

Rose sa for siden:

Pinnekjøtt. Pleier alltid å ha det på nyttårsaften.


#29

Honda sa for siden:

Vanligvis pinnekjøtt, i år har jeg ikke ungene så regner med det blir noe enkelt ala rundstykker med julekjøttrull på ;)



#31

Taien sa for siden:

Her blir det pinnekjøtt til 4 voksne, og til min mann og ungene som ikke er glad i pinnekjøtt, blir det komler, pølser og bacon og selvsagt kålrotstappe. Vi gleder oss alle.
Jeg må bare finne på noe ok til dessert... jeg har ikke snøring. kan ikke lage desserter


#32

carmenzita sa for siden:

Blir spekeskinge, asparges og melon til forrett.
Kalkun, poteter, waldorfsalat,rosenkål,gulrøtter og konjakksaus til hovedrett.
Pavlova til dessert.


#33

Kula sa for siden:

Vi har kalkun i år som de siste noenogtyve årene. :knegg:


#34

MokkMokk sa for siden:

I år blir det reinsdyrsteik. :nam:



#36

Harriet Vane sa for siden:

.Men pøbel: kom! Det gjør ikke noe at invitasjonen er vekk


#37

Bayone sa for siden:

Det blir pinnekjøtt som på julaften :nam: Dessert vet jeg ikke, vi skal til søstra mi så jeg har ikke peiling men vi blir nok enig om noe ;)


#38

polarjenta sa for siden:

Vi skal ha kalkun, til dessert skal vi ha is.


#39

Pegasus sa for siden:

Vi skal ha rakfisk i år.


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde tenkt å lage Trines kalvefilet eller andeconfit og panna cotta, men plutselig skal vi visst feire med noen andre likevel, og da må jeg finne på noe annet, for en av gjestene har gluten- og melkeintoleranse. Hmm. Det er jo ikke så vsnskelig, spesielt ikke med middag, men jeg elsker desserter med melk i. :knegg:


#41

ming sa for siden:

Jeg kunne godt prøvd noe nytt, men 13-åringen insisterer veldig hardt på kalkun på tradisjonelt vis, så da blir det vel det. Med fløtesaus, poteter og waldorfsalat. I fjor hadde vi mer tilbehør, men vi er så få, så da får jeg bare alt for mye rester. Dårlig på å lage små porsjoner.

Dessert sitter jeg og surfer etter nå. Ungene vil ha is. I boks. Men jeg vil lage noe litt mer festlig til mannen og meg, i hvert fall.


#42

Chablis sa for siden:

Pinnekjøtt som alltid når vi er hjemme.


#43

Blå sa for siden:

Den oppskriften på pekingand var veldig fristende Harriet. Har du prøvd den? Og hvor kjøper du and i Bergen?


#44

Nenne sa for siden:

Det blir kalkun med all verdens tilbehør. Waldorfsalat og ris, som vi pleier å ha, men også poteter, grønnsaker av ulike slag, samt (regner jeg med iallefall) rosa potetsalat. Etterpå blir det iskake, pavlova og Dronning Maud-fromasj.


#45

Xian sa for siden:

Da jeg var ganske ny i mannens familie, var vi et år heime på Sunnmøre hele julen, inkludert nyttår. Stor var overraskelsen [1] da det viste seg at pinnekjøtt var både julaften- og nyttårsmiddag. (De har det påskeaften også!)

Vi skal ha andrbryst i morgen og lammecarré nyttårsaften! :D :lykkelig: Tilbehøret til lammecareen blir søtpotetstappe og glaserte grønnsaker.

[1] Og til en viss grad også skuffelsen.


#46

Nasse sa for siden:

Vi skal ha fondue og bringebær i mascarponekrem.


#47

Jinx sa for siden:

Kalkun med tilbehør. Panna cotta og sjokolademousse til dessert.


#48

Lyppa sa for siden:

Hvis du vil ha noe som både er godt og enkelt kan jeg anbefale vaniljeis med varme bær:). Frossenpakker med bær finner du i fryseren i matbutikkene, den med skogsbærblanding er veldig god. Varm dem i en kasserolle, enklere kan det ikke bli og det er virkelig godt:). Skal det være både voksne og barn hos oss kjøper jeg gjerne iskremkjeks til barna i tillegg, de blir glade for kuleis.


#49

Taien sa for siden:

Hey! Det var virkelig en god idé!
Jeg tror jammen jeg går for den altså. Og kanskje har litt sjokoladesaus til ungene også...Tusen takk, du reddet meg nå! :blomst:


#50

Jeanett sa for siden:

Vi skal ha kalkun med stuffing, waldorfsalat, søtpotetmos og div annet tilbehør.


#51

Toffskij sa for siden:

Vi skal få gås, hører jeg. :nam:


#52

konsulenten sa for siden:

Pinnekjøtt. Også må jeg prøve å lage den kålrotmosen med rosmarin og brent pepper.


#53

Carrera sa for siden:

Her blir det kalkun.


#54

ingling sa for siden:

Vi kjører kalkunfilet i år siden vi blir bare oss. Må ha Jamie Olivers perfect roast potatoes til, ellers har jeg ikke bestemt tilbehøret enda, annet enn at det blir mye forskjellig godt. :nam: Småjentene skal få noe de liker godt også. Til dessert har jeg tenkt å lage is av skogsbærblanding, og så blir det varme bær og havrevaniljesaus til. Forrett tror jeg ikke vi skal ha, det blir mer enn nok mat.


#55

Daisy sa for siden:

De har fersk and på Meny i alle fall.


#56

Nin sa for siden:

Det samme som alltid. Marinert kalkunbryst, poteter, rosenkål, en eller annen saus og waldorfsalat. Det beste jeg vet, nytes i fulle drag.
Til dessert blir det karamellpudding.


#57

Cumulus sa for siden:

Pinnekjøtt som alltid. Hadde det vært opp til meg hadde vi heller hatt pinnekjøtt julaften og kalkunen vi spiser da på nyttårsaften i stedet. Men det er ikke alle kamper man gidder å ta. :) Elsker pinnekjøtt og gleder meg!


#58

Madicken sa for siden:

And med diverse tilbehør. Fruktsalat med hjemmelaget verdens beste vaniljekrem til dessert.


#59

MegaMie sa for siden:

Skinke og melon til forrett, kalkunbryst med potetmos og tilbehør til hovedrett og panna cotta med limemarinerte jordbær til dessert.


#60

Harriet Vane sa for siden:

På Rema i Eidsvåg, i frysedisken.

Herregud, så godt det var, altså! Mumset i meg siste rest sammen med naboene i natt kl. 02. Utrolig deilig! Men anden må stekes betraktelig lenger enn i oppskriften.


#61

Pasta sa for siden:

Pinnekjøtt. Har ikke bestemt desserten enda.


#62

Odelia sa for siden:

Her blir det salamilefser til forrett, kalkun m/ tilbehør til hovedrett og panna cotta m/ bringebærcoulis til dessert.

Jeg skulle gjerne hatt røkelaks i lefse eller baconsurret asparges til forrett, men tror lefse med salami er mest barnevennlig.


#63

Blondie sa for siden:

Jeg elsker kalkun og skulle gjerne spist det i morgen. Familien har dog lagt ned forbud fordi vi spiste det førstedag. :mumle: Kanskje jeg skal steke en bitteliten til meg selv?

Det blir nok helstekt ytrefilet med peppersaus, fløtegratinerte poteter, sopp- og baconblanding, rosenkål og vår hjemmelagede julesurkål. Skal overleve. :nemlig:


#64

Matilda sa for siden:

Vi skal ha taco. :sukk:

Mannen er sjuk, så vi måtte utsette nyttårskalkunen til neste år. I år og. :leppe: Egentlig skulle vi hatt vår faste nyttårsmiddag, som er kalkun med Jamie's perfect roast potatoes og roast vegetable megamix, eller urtemarinerte rotgrønnsaker stekt i ovn, med andre ord. Desserten skulle ha vært panna cotta, men nå blir det diverse is med strø i stedet. Håhå jaja.


#65

indie sa for siden:

Jeg elsker også kalkun, og liker å lage det med en haug med tilbehør på nyttårsaften. Men i år har vi en toåring som knapt nok sitter ved bordet, så vi orker ikke å lage et så omfattende måltid til tre stykker.

Tenkte på helstekt kylling (Stange eller lignende), men tror vi ender opp med ribbe siden vi har en i hus som vi ikke har fått brukt opp.


#66

Floksa sa for siden:

Vi voksne skal ha rakfisk med tilbehør. Ungene ville ha medisterkaker/pølser med saus og surkål.
Til dessert blir det multer med krem og vaniljeis.


#67

Mei sa for siden:

Kalkun med tranebærsaus, søtpotetmos, mandelpotet, waldorfsalat og diverse annet tilbehør. Alle får det de liker best og trenger ikke spise det de ikke liker. Sjokoladefondue til dessert.


#68

Guava sa for siden:

Det blir kalkun med ganske tradisjonelt tilbehør. Desserten vet jeg ikke. Den er det gjestene som skal ha med. Diplomis kanskje? Uansett blir det sikkert godt. :nemlig:


#69

Lyppa sa for siden:

Bare hyggelig:)!


#70

Acino sa for siden:

Vi slår til med kalkun. Skal lage den ala Gordon R; sitron, urter osv inni og kryddersmør under skinnet. Tenkte prøve meg på jamie-poteter til og så blir det kjedelige gulerøtter på de to han-kjønnene som ellers ikke liker stekte/kokte grønnsaker(de liker salat da, men). Snuppa og jeg skal ha pannestekt rosenkål med bacon til. Og saus ja, det skal jeg også lage. Lage kraft i langpanna og så ha i fløte osv.


#71

millact sa for siden:

Kjenner jeg blir sulten, Acino!


#72

Magica sa for siden:

Kalkunfilet, med saus, poteter, rosenkål, waldorfsalat. Namnam. Og is med kirsebær til dessert. :)


#73

Fuja sa for siden:

Kalkun fylt med epler og svisker. Ris, hjemmelaget fløtesaus, waldorfsalat, grønnsalat og kanskje rosenkål. Pavlova og kransekake til dessert.


#74

Eia sa for siden:

Her blir det kamskjell på ruccolaseng med chevre, valnøtter og honning til forrett, andeconfit med potetmos og nyhøstede grønnsaker; bakte rødbeter og kremet palmekål, og sjokolademousse til dessert. :nam:


#75

Toffskij sa for siden:

Å, Eia! :hjerteøyne:


#76

Filifjonka sa for siden:

Eia var vi der, tenkte jeg straks. :)


#77

Ole Brumm sa for siden:

Vi skal ha pinnekjøtt. Dessert blir noe enkelt, får se hva jeg orker å fikse i stand, ingen som orker det før utpå kvelden uansett...


#78

Frøy sa for siden:

Både pinnekjøtt og kalkun ble nedstemt her så da blir det rett og slett ribbe for 3 gang denne jula.


#79

IOA sa for siden:

Vi skal ha lakselefser til forrett, og fylt svinefilet med bacon eller parmaskinke rundt til hovedrett. Jeg lager saltbakte poteter, stekte rotgrønnsaker, ovnsbakte tomater og god saus til. Til dessert blir det is og bær - lett å tilpasse til diabetikeren som kommer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.