amylin sa for siden:
Vi skal bort og jeg har lovt å lage tilbehøret til kalkun. Hva skal vi lage?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm.
amylin sa for siden:
Vi skal bort og jeg har lovt å lage tilbehøret til kalkun. Hva skal vi lage?
Optimist sa for siden:
Vi bruker kokte mandelpoteter, brun saus og Waldorfsalat. Bruker stekesjyen og masse fløte i sausen.
Fibi sa for siden:
Jeg lager fibisaus og hvitløkspotetmos, coleslaw, maisstuing, rosenkål med bacon og candied yams. :nam:
GydaG sa for siden:
Vi pleier å ha en aldeles nydelig kompott av rødkål, epler og fiken.
Finkuttet rødkål surres i andefett (eller smør) og så tilsetter man litt sukker og rødvinseddik, fiken i biter og eplebåter. Og litt appelsinskall kan man også smake til med.
gleder meg til nyttårsaften
Nenne sa for siden:
Waldorfsalat!
Blå sa for siden:
Baconrolls - sopp og kastanjer surret i bacon og stekt i ovnen. :nam:
Små pølser (sosisser)
Råstekte poteter og pastinakk.
Rosenkål.
Sausen skal lages på innvollene fra kalkunen, så enten må du få dem fra de som skal lage kalkun eller så regner jeg med at de lager sausen selv.
Fløyel sa for siden:
Også har dere servert en helt nydelig kompott av løk, epler, honning og appelsin. (Fikk oppskrift av Gyda-mannen og den er en favoritt her).
amylin sa for siden:
Tar gjerne oppskrift på kompott, GydaG og Fløyel! Den høres veldig god ut!
Fløyel sa for siden:
Jeg håper Gyda-mannens oppskrift ikke er hemmelig...
12 pers
5 Røde epler
3 store gule løk.
Deles i båter og freses i en kjele med appelsinsaft til eplene er litt møre og løken blank.
Strø over litt sukker og skvis saften ut av 1 appelsiner. (Det er litt avhengig av hvor saftige appelsinene er, det skal ikke være rennende saft, må prøves frem)
Kjøres sammen med stavmikser til ok konsistens, ikke pure-konsistens, mer som en chutney. Smak til med litt honning, den skal være litt søt. Serveres litt lunken, gjør ikke noe om den er kald. Dette blir som en syltetøy-type tilbehør.
Filifjonka sa for siden:
Rosenkål lett stekt i panne med smør, valnøtter, kajennnepepper, honning, maldonsalt og nykvernet pepper. Må være ferske rosenkål, ikke frosne.
amylin sa for siden:
Takk for masse tips!
Pamina sa for siden:
Smoothie sa for siden:
Det må være en god del presset sitron i sausen også, så den blir litt syrlig! :nam:
Vi bruker ris til, og svisker. I tillegg til waldorfen.
Apple sa for siden:
Vi er ganske tradisjonelle og lager waldorfsalat, poteter, saus og rosenkål til. Men her var det mye spennende, så mulig jeg må fornye meg litt ved en anledning. Og det Fibi presenterte hørtes vanvittig godt ut! Men mye jobb også, så det ut til.
Fibi sa for siden:
Det var veldig godt! :jupp: Ikke så veldig mye jobb, egentlig. Det meste lager jeg klart i forveien, og varmer opp når jeg tar kalkunen ut av ovnen for å hvile.
lavendely sa for siden:
Vi hadde hasselbackpoteter, grønnsaker, fløtesaus og soppstuing til i år (i fjor :rolleyes:)
Soppstuing var veldig godt til!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.