Lhi-My sa for siden:
Vi skal servere pinnekjøtt til 14 personer, alle mer eller mindre voksne.
Hvor mye pinnekjøtt må jeg beregne? Og hvor mye kålrotstappe og poteter?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Lhi-My sa for siden:
Vi skal servere pinnekjøtt til 14 personer, alle mer eller mindre voksne.
Hvor mye pinnekjøtt må jeg beregne? Og hvor mye kålrotstappe og poteter?
Fibi sa for siden:
Er det ikke en halvkilo pr pers?
Poteter og kålrabistappe aner jeg ikke. En haug. :nemlig:
Zulu sa for siden:
Vi var sju på julaften, hvorav fem spiste noe særlig stappe. Jeg lagde stappe av tre medium store kålrabier, og det var ikke mye til overs.
Nima sa for siden:
Tre kålrabier hadde vært aaaltfor lite hvis vi hadde vært sju. :)
Det regnes vel 450g pinnekjøtt pr person. Jeg regner etpar-tre poteter pr person. De fleste hos oss spiser en til to poteter og masse stappe.
Filifjonka sa for siden:
Jeg pleier å beregne 500 g kjøtt pr person (tror det er anbefalingen), og veldig mye mer stappe enn en skulle tro. Kanskje 3 poteter til hver, men stappa er hovedtilbehøret.
Erica sa for siden:
Ca 500 g pinnekjøtt per person. Kålrotstappe av 8-10 kålroter av god størrelse, og 10 poteter til stappa, og 40 til tilbehør. Mer potet om dere bruker mandelpoteter, de er ofte så små.
Input sa for siden:
Jeg regner ca 500 gr per person, også masse ekstra så jeg kan lage lapskaus på restene etterpå.
Hyacinth sa for siden:
Vel, vi hadde tre (eller var det fire?) kilo i jula, inkludert mye bog, og det holdt såvidt til fire voksne og to barn. :flau:
Hyacinth sa for siden:
Restene kan du også servere i gode lefser, f.eks. julelefsene fra Bauer, sammen med ruccola, rømme og en eller annen god chutney. (Jeg bruker rips, men du kan sikkert bruke f.eks. tranebærchutney eller noe.)
Fløyel sa for siden:
Jeg serverte til 11 før jul.
6,7 kg pinnekjøtt (alt for mye, ble vel igjen ca 2 kg)
4 kg poteter - ble igjen en del.
800 g pølse - ble tomt.
Kålrabistappe laget av ca 4 kg kålrabi og 1,5 kg søtpotet, ble igjen en del.
Vi var 8 voksne og 3 under 15 år.
Lagde betasuppe av pinnekjøtt-restene, har en del betasuppe i fryseren.
Hannamoren sa for siden:
500 gr pinnekjøtt pr. Person. Vi spiser en god del kålrabistappe, og til jul laget jeg av 3 mellomstore hoder til 5 personer. Ikke store biten igjen til neste dag. Av rester lager jeg en Marokansk gryte med grønnsaker. Blir så godt atte!
Pesten sa for siden:
Vi var 4 voksne og 1 barn som spiste pinnekjøtt. Kjøpte 4 kg og vi hadde 5 små pinner igjen. :nemlig:
Hyacinth sa for siden:
:knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.