Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye pinnekjøtt til 14?

#1

Lhi-My sa for siden:

Vi skal servere pinnekjøtt til 14 personer, alle mer eller mindre voksne.

Hvor mye pinnekjøtt må jeg beregne? Og hvor mye kålrotstappe og poteter?


#2

Fibi sa for siden:

Er det ikke en halvkilo pr pers?

Poteter og kålrabistappe aner jeg ikke. En haug. :nemlig:


#3

Zulu sa for siden:

Vi var sju på julaften, hvorav fem spiste noe særlig stappe. Jeg lagde stappe av tre medium store kålrabier, og det var ikke mye til overs.


#4

Nima sa for siden:

Tre kålrabier hadde vært aaaltfor lite hvis vi hadde vært sju. :)
Det regnes vel 450g pinnekjøtt pr person. Jeg regner etpar-tre poteter pr person. De fleste hos oss spiser en til to poteter og masse stappe.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å beregne 500 g kjøtt pr person (tror det er anbefalingen), og veldig mye mer stappe enn en skulle tro. Kanskje 3 poteter til hver, men stappa er hovedtilbehøret.


#6

Erica sa for siden:

Ca 500 g pinnekjøtt per person. Kålrotstappe av 8-10 kålroter av god størrelse, og 10 poteter til stappa, og 40 til tilbehør. Mer potet om dere bruker mandelpoteter, de er ofte så små.


#7

Input sa for siden:

Jeg regner ca 500 gr per person, også masse ekstra så jeg kan lage lapskaus på restene etterpå.


#8

Hyacinth sa for siden:

Vel, vi hadde tre (eller var det fire?) kilo i jula, inkludert mye bog, og det holdt såvidt til fire voksne og to barn. :flau:


#9

Hyacinth sa for siden:

Restene kan du også servere i gode lefser, f.eks. julelefsene fra Bauer, sammen med ruccola, rømme og en eller annen god chutney. (Jeg bruker rips, men du kan sikkert bruke f.eks. tranebærchutney eller noe.)


#10

Fløyel sa for siden:

Jeg serverte til 11 før jul.

6,7 kg pinnekjøtt (alt for mye, ble vel igjen ca 2 kg)
4 kg poteter - ble igjen en del.
800 g pølse - ble tomt.
Kålrabistappe laget av ca 4 kg kålrabi og 1,5 kg søtpotet, ble igjen en del.

Vi var 8 voksne og 3 under 15 år.

Lagde betasuppe av pinnekjøtt-restene, har en del betasuppe i fryseren.


#11

Hannamoren sa for siden:

500 gr pinnekjøtt pr. Person. Vi spiser en god del kålrabistappe, og til jul laget jeg av 3 mellomstore hoder til 5 personer. Ikke store biten igjen til neste dag. Av rester lager jeg en Marokansk gryte med grønnsaker. Blir så godt atte!


#12

Pesten sa for siden:

Vi var 4 voksne og 1 barn som spiste pinnekjøtt. Kjøpte 4 kg og vi hadde 5 små pinner igjen. :nemlig:


#13

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.