Jeg skal lage dessert til nyttårsaften. Vi blir åtte personer, men jeg mistenker at de fire barna heller vil ha is med sjokoladesaus enn en mer fancy dessert, så det kan godt tenkes vi snakker dessert bare til fire, litt avhengig av hva jeg lander på. Uansett er det overkommelig å lage serveringsposjoner, hvis det er aktuelt.
Jeg kan i utgangspunktet tenke meg noe friskt, tror jeg, og det bør helst se bra ut også. Men hva?
Tidligere har jeg servert pasjonsfrukt-panna cotta, sitronsorbet i champagne og sjokoladefondant, så de er jeg ferdige med.
Det er en stund siden jeg har laget det, og jeg husker sant å si ikke hvilken oppskrift jeg brukte. Lurer på om det er en Jamie-oppskrift på sitronpai, der jeg bare la til marengsen. Men jeg tipper det dukker opp noen gode forslag hvis du søker her inne. God sitronmarengspai er ihvertfall veldig godt! :nam:
Jeg serverte den appelsinsalaten som noen linket til i juledesserttråden i går. Den var veldig god. Det er veldig enkelt.
Jeg laget en liten variant av den da. Jeg skrellet appelsinene og skar dem i biter. Kokte appelsinjuice med kanel- og vaniljestang i. Blandet litt sukker og kanel i. Så helte jeg sausen over og lot det stå kaldt en liten stund.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.