Eldstemann har bursdag i morgen så vi skal ha middagsgjester.
Vi blir 14 stykker og skal ha biff stroganoffgryte med potetmos.
Hvor mye potetmos går det? Vi spiser det aldri så har ikke peiling men man regner kanskje en god del flere poteter enn når de er kokte?
Om du har en god oppskrift å dele så blir jeg glad. :)
Det går med veldig mye mer poteter til potetmos. Til oss 4 pleier jeg å bruke 8-9 store poteter. Kok potetene i usaltet vann og hell av vannet når potetene er kokt, la potetene dampe av restvann et par minutter. Mos og sleng oppi en god del smør, varm opp melk og spe til riktig konsistens. Krydre med det du liker. Vi bruker urtesalt.
Har 5 kg mandelpoteter så får skrelle alt og se hvor mye det blir i antall poteter. . Har også litt over 3 kg kjøtt men tenkte ikke å bruke alt det men får se når panikken slår inn over grytene i morgen... :p
Vi er en skikkelig guttefamilie så om det smaker greit så blir nok det meste borte..
Det er godt med mye kjøtt i da, så ville brukt alt til ei god gryte. Kan du ikke bare koke god ris ved siden av og hatt en salat også? Mye enklere når det er til mange. Vi har aldri potetmos til gryte.
Jo enig i det da.. mye jobb med all den potetmosen. Ser den :cool:
Har en butikk i nærheten som er oppe i morgen så kanskje jeg heller skal race ut og kjøpe inn til salat og ha det og ris, og evt baguetter til. Må gruble litt på det.
Ellers er faktisk den Rema1000-mosen god altså. Jeg har servert den flere ganger til gjester (lager selv til vanlig, men gidder ikke når vi er mange), og den blir bedre enn hva jeg får til selv (sikkert mer fett i enn hva jeg pleier ha i).
Jeg også vil anbefale den fryste posen med mosede poteter. Den blir god med salt og pepper, og masse smør. Jeg ville nok laget hjemmelaget potetmos om jeg skulle servere til middag som du skal, men jeg ville hatt noen poser av de fryste mosede potetene i bakhånd, for det går superkjapt å lage mer om det ser ut som det skulle være for lite. Man skal liksom bare koke den opp, så er den ferdig.
Nei, type vakuumpakket, ikke frossen. De har den (hos oss) i samme disk som salat og slikt, sammen med tilsvarende pakket ertestuing og kålrotstappe. Jeg leter etter et bilde, men finner ikke.
Morsomt å lese dette, vi lagde viltgryte med potetmos i går til 16 voksne og 7 barn. Brukte 4 kg kjøtt til gryta, har mye igjen. Brukte 5 kg mandelpoteter til mos. All mosen forsvant.
Kokte potetene. Dampet og moste med smør, hvitløk, muskat, fløte, salt, hvit pepper og vanlig pepper. Ble kjempebra!
Takk for alle tips.
Gubben mente vi skulle ha fløtegratinerte poteter til isteden, pluss det ene og det andre, men jeg holdt meg til planen min og sendte han ut for å dekke bordet. .
Kokte 60 poteter og stekte alt kjøttet og endel sopp. Pluss 10 gulrøtter som ble delt i smale skiver.
Herlighet så lang tid det tok å steke alt..
Godt jeg startet tidlig med skrelling og steking.
Det holdt. Alle var imponert over maten og særlig den hjemmelagede potetmosen. Den var kjempegod og flere satt etterpå og småspiste mos. Enkelt å mose også.
Det ble igjen bittelitt potetmos og gryte sånn at vi har middag i morgen.
Jeg bruker Asterix, synes de blir best. Dessuten er de ofte større, og generelt lettere å skrelle enn mandel. Skreller tidlig og lar dem stå i kaldt vann, da blir det ikke stress.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.