Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetmos til mange

#1

GinaK sa for siden:

Eldstemann har bursdag i morgen så vi skal ha middagsgjester.
Vi blir 14 stykker og skal ha biff stroganoffgryte med potetmos.

Hvor mye potetmos går det? Vi spiser det aldri så har ikke peiling men man regner kanskje en god del flere poteter enn når de er kokte?
Om du har en god oppskrift å dele så blir jeg glad. :)


#2

Benzo sa for siden:

Det går med veldig mye mer poteter til potetmos. Til oss 4 pleier jeg å bruke 8-9 store poteter. Kok potetene i usaltet vann og hell av vannet når potetene er kokt, la potetene dampe av restvann et par minutter. Mos og sleng oppi en god del smør, varm opp melk og spe til riktig konsistens. Krydre med det du liker. Vi bruker urtesalt.


#3

apan sa for siden:

Det går enormt mye mer poteter med mos. Jeg ville kjøpt den ferdige på Rema enkel. Ikke posepotetmos altså, men ferdig potetmos på pose.


#4

Benzo sa for siden:

Ja, det vil spare deg for mye jobb, men den er ikke like god. Bruk i tilfellet godt smør og helmelk.


#5

apan sa for siden:

Jeg ville anslått rundt 60 poteter av grei størrelse til 14 personer.


#6

GinaK sa for siden:

Takk for tips. :)

Har 5 kg mandelpoteter så får skrelle alt og se hvor mye det blir i antall poteter. . Har også litt over 3 kg kjøtt men tenkte ikke å bruke alt det men får se når panikken slår inn over grytene i morgen... :p
Vi er en skikkelig guttefamilie så om det smaker greit så blir nok det meste borte..


#7

Elisabet sa for siden:

Det er godt med mye kjøtt i da, så ville brukt alt til ei god gryte. Kan du ikke bare koke god ris ved siden av og hatt en salat også? Mye enklere når det er til mange. Vi har aldri potetmos til gryte.


#8

GinaK sa for siden:

Jo enig i det da.. mye jobb med all den potetmosen. Ser den :cool:
Har en butikk i nærheten som er oppe i morgen så kanskje jeg heller skal race ut og kjøpe inn til salat og ha det og ris, og evt baguetter til. Må gruble litt på det.


#9

Elisabet sa for siden:

Hvitløks baguetter er jo bestandig godt ved siden av.


#10

apan sa for siden:

Vi har servert bakt potet til BB.

Ellers er faktisk den Rema1000-mosen god altså. Jeg har servert den flere ganger til gjester (lager selv til vanlig, men gidder ikke når vi er mange), og den blir bedre enn hva jeg får til selv (sikkert mer fett i enn hva jeg pleier ha i).


#11

DM sa for siden:

Jeg også vil anbefale den fryste posen med mosede poteter. Den blir god med salt og pepper, og masse smør. Jeg ville nok laget hjemmelaget potetmos om jeg skulle servere til middag som du skal, men jeg ville hatt noen poser av de fryste mosede potetene i bakhånd, for det går superkjapt å lage mer om det ser ut som det skulle være for lite. Man skal liksom bare koke den opp, så er den ferdig.


#12

apan sa for siden:

Det er ikke den fryste jeg tenker på faktisk, men den ligner sikkert. Jeg tenker på den egne til Rema, de har den bare der.


#13

millact sa for siden:

Er den frossen?


#14

apan sa for siden:

Nei, type vakuumpakket, ikke frossen. De har den (hos oss) i samme disk som salat og slikt, sammen med tilsvarende pakket ertestuing og kålrotstappe. Jeg leter etter et bilde, men finner ikke.


#15

millact sa for siden:

Det må jeg sjekke ut, takk.


#16

Tonjemor sa for siden:

Morsomt å lese dette, vi lagde viltgryte med potetmos i går til 16 voksne og 7 barn. Brukte 4 kg kjøtt til gryta, har mye igjen. Brukte 5 kg mandelpoteter til mos. All mosen forsvant.
Kokte potetene. Dampet og moste med smør, hvitløk, muskat, fløte, salt, hvit pepper og vanlig pepper. Ble kjempebra!


#17

Blå sa for siden:

Jeg laget gryterett til 17 personer (10 voksne og 7 barn) nå i julen og moste 60 poteter. Det ble alt for mye. Bare som en pekepinn.


#18

Hyacinth sa for siden:

De fryste potetene til potetmos er kjempegode! Anebfakes virkelig, hvis man ikke gidder å koke. Bruker dem av og til i travle hverdager.


#19

GinaK sa for siden:

Takk for alle tips.
Gubben mente vi skulle ha fløtegratinerte poteter til isteden, pluss det ene og det andre, men jeg holdt meg til planen min og sendte han ut for å dekke bordet. .
Kokte 60 poteter og stekte alt kjøttet og endel sopp. Pluss 10 gulrøtter som ble delt i smale skiver.
Herlighet så lang tid det tok å steke alt..
Godt jeg startet tidlig med skrelling og steking.
Det holdt. Alle var imponert over maten og særlig den hjemmelagede potetmosen. Den var kjempegod og flere satt etterpå og småspiste mos. Enkelt å mose også.

Det ble igjen bittelitt potetmos og gryte sånn at vi har middag i morgen.


#20

Apple sa for siden:

Vurderer potetmos til 8 voksne og 7 barn i morgen. Men lurer på om det blir stress å skrelle. Men så enkelt å varme opp og servere og så så godt!

Men mandelpoteter er jo så små, eller bruker dere andre? Kokes uten skrell?


#21

Stompa sa for siden:

Jeg bruker Asterix, synes de blir best. Dessuten er de ofte større, og generelt lettere å skrelle enn mandel. Skreller tidlig og lar dem stå i kaldt vann, da blir det ikke stress.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.