Tam rett og slett. De eneste virkelige smakstilsetningene var jo portvinen og den revne sjokoladen, men til seks dl fløte og fem eggeplommer med sukker virket det som veldig lite med bare en halv dl portvin. Pleier dere å bruke mer, evt. har dere i annet som gir smak? Hvis dere bruker mer ortvin hvor mye gelatin har dere i da?
Jeg har droppet portvinen for å gjøre den mer barnevennlig, kun sjokolade her også. Ikke den mest spennende desserten når det kommer til smak, men alltid populær allikevel.
Kva type portvin ein brukar har ein del å sei for smaken. Har opplevd å få ein smaklaus pudding med ein portvin, mens ein annan gjer den gode smaken. Trur eg pleier å ha litt ekstra portvin i, utan å endre mengden gelatin.
Jeg prøvde meg også på den desserten i fjor til jul, men aldri igjen. Den så jo utrolig vakker ut i gammel rosa bestemorskål og med den fine svake fargen, men den smakte kjedelig og ganske kvalmende syns jeg. Det fins heldigvis mange andre gode desserter man kan lage. :)
Jeg brukte en svært god portvin. Syltetøy hadde bare gjort den mer kvalmende for min del.
Hadde det vært mulig å redusere portvinen tro, oppkonsentrere smaken?
Hvis jeg skulle laget denne uten portvin, ville jeg ha droppet gelatinen og frosset den i stedet. Det er jo strengt tatt grunnoppskriften på isparfait.