Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dronning Maud-fromasjen var litt kjedelig

#1

Nenne sa for siden:

Tam rett og slett. De eneste virkelige smakstilsetningene var jo portvinen og den revne sjokoladen, men til seks dl fløte og fem eggeplommer med sukker virket det som veldig lite med bare en halv dl portvin. Pleier dere å bruke mer, evt. har dere i annet som gir smak? Hvis dere bruker mer ortvin hvor mye gelatin har dere i da?


#2

Hannah sa for siden:

Jeg vet at noen bruker syltetøy mellom lagene.

Selv mener jeg at Dronning Maud pudding er best med kun sjokolade. Det er det jeg er vokst opp med. :)


#3

Susse sa for siden:

Jeg har droppet portvinen for å gjøre den mer barnevennlig, kun sjokolade her også. Ikke den mest spennende desserten når det kommer til smak, men alltid populær allikevel.


#4

Nenne sa for siden:

Så krem og eggeplommer, sukker og gelatin og litt sjokolade? Det smaker jo ingenting. :confused:


#5

Nenne sa for siden:

Hva slags syltetøy da?

#6

Syrinx sa for siden:

Jeg hadde heller gått for moccafromasj ser jeg.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har heller laget en meget utmerket moussekake med mandelbunn, et lag bringbærmousse og et lag sjokolademousse. Namnam.


#8

Susse sa for siden:

Kun det ja, smaker jo nydelig av fløte og sjokolade:)


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Kva type portvin ein brukar har ein del å sei for smaken. Har opplevd å få ein smaklaus pudding med ein portvin, mens ein annan gjer den gode smaken. Trur eg pleier å ha litt ekstra portvin i, utan å endre mengden gelatin.


#10

Hannah sa for siden:

Lurer på om det er rørt jordbærsyltetøy?


#11

Filifjonka sa for siden:

Jeg prøvde meg også på den desserten i fjor til jul, men aldri igjen. Den så jo utrolig vakker ut i gammel rosa bestemorskål og med den fine svake fargen, men den smakte kjedelig og ganske kvalmende syns jeg. Det fins heldigvis mange andre gode desserter man kan lage. :)

Jeg brukte en svært god portvin. Syltetøy hadde bare gjort den mer kvalmende for min del.


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Kanskje du hadde likt den bedre med konjakk? Det er det mange som bruker.

Jeg synes den er god uten noe som helst. Men så er jeg vokst opp med desserten, og synes den smaker barndom.


#13

Nenne sa for siden:

Hadde det vært mulig å redusere portvinen tro, oppkonsentrere smaken?

Hvis jeg skulle laget denne uten portvin, ville jeg ha droppet gelatinen og frosset den i stedet. Det er jo strengt tatt grunnoppskriften på isparfait.


#14

Toffskij sa for siden:

Høres ut som lite portvin. Jeg bruker 1 dl sherry til 4 dl fløte og fem egg i sherryfromasjen min, den er ikke kjedelig.


#15

Nenne sa for siden:

Det høres bedre ut ja. Hvor mye gelatin bruker du da?

#16

Nera sa for siden:

Sherryfromasj er bedre enn Dronning Maud-fromasj, men de gangene jeg har laget sistnevnte, har jeg i 1 dl portvin til 5 dl fløte.


#17

Polyanna sa for siden:

Dronning Maud er verdens kjedeligste dessert, etter min mening. :p

:sjikkeli hjelpsom:


#18

millact sa for siden:

Sherryfromasj er nydelig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.