Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suksesskake-krem

#1

Taien sa for siden:

Tradisjonen tro lager jeg suksesskake til nyttårsaften. Men jeg har prøvd meg på en ny oppskrift. Den inneholder bl.a. brente mandler.
Men jeg er vant med den gamle kremoppskriften hvor det står at kremen må IKKE kokes, men i realiteten er det bare bra at den koker litt.
Så er det denne nye da...der står kok opp til kremen tykner. Jeg har kokt opp og kremen tyknet, men som vanlig når man har i smøret så blir den tyntflytende igjen (helt til den blir kald).
Men det er da usikkerheten min råder...hva om den IKKE blir tykk?!
Er det noen triks jeg kan gjøre hvis atte om atte?
Dere bakekyndige der ut: Har dere noen supertriks i tilfelle den skulle bli flytende?


#2

Dali sa for siden:

Mamma har alltid kokt sin. Jeg tror hun pleier å piske den opp med mikseren, for den blir aldri tykk av seg selv. Yndlingskaka mi, men mannen tåler ikke nøtter. :sukk:


#3

Taien sa for siden:

Normalt sett får jeg den alltid tykk, men jeg er skeptisk i år kjenner jeg.
Får prøve å piske om ingenting annet går.
Ja den er rågod og her har det blitt en nyttårstradisjon. :glis:


#4

Bomull sa for siden:

Min koker og den blir alltid tykk. Må rote frem oppskriften ser jeg. Beste kaka i verden!


#5

Fløyel sa for siden:

Jeg koker alltid melis og eggeplommer forsiktig opp under omrøring, og har i smør før jeg pisker den skikkelig opp. Den tykner når den er avkjølt.


#6

Madicken sa for siden:

Ja, er det ikke fortærende med menn som ikke tåler nøtter. Nøtter som er godt i ALT; kaker, middager, salater, brød, osv. Jeg giftet meg med min under sterk tvil :sukk:.


#7

allium sa for siden:

Jeg bruker termostaten i mikrobølgeovnen. Og tilsetter ikke smøret før kremen har romtemperatur. Smøret ligger ved siden av kremen på benken slik at smør og krem har samme temperatur når jeg blander. Kremen blir alltid tykk.


#8

Ole Brumm sa for siden:

Å nå fikk jeg lyst på suksess-terte. :nam: Eller gulekaken som jeg har kalt den i alle år, den eneste kaken jeg har bestilt til alle mine bursdager gjennom tidene!


#9

Addison sa for siden:

Samme her, den er supergod! Den heter "Den Gule Fare" i mitt barndomshjem. :knegg:


#10

vixen sa for siden:

Åh, gulkak som jeg ville sagt. Det er så godt!


#11

Nextlife sa for siden:

Jeg pleier å bytte ut nøtter med solsikkekjerner, det funker veldig bra. Kjører de litt i foodprosessor, og om jeg har tid rister jeg de lett på panna, det gir enda mer nøtteaktig smak.


#12

Filifjonka sa for siden:

Det var en utrolig god ide, det skal jeg prøve. Dette er favorittkaken til mannen min, og jeg liker den også veldig godt. Men siden sønnen vår har nøtteallergi, er det sjelden jeg lager den - da må det isåfall være til en anledning med flere kaker å velge i.

Og nå skjønner jeg at jeg må frykte at ingen vil gifte seg med sønnen min når han blir voksen, heldigvis tror jeg han har endel gode egenskaper som trekker opp også! :)


#13

elg sa for siden:

Min erfaring er at kremen blir best hvis man koker den på lav temperatur. Min skiller seg hvis jeg har det travelt og bruker for høy varme.


#14

Taien sa for siden:

Det gikk så det suste. :glis: Kremen ble tykk/stiv og kom på kaka i natt. (Noe må man gjøre mens stormen raser og ene småtrollet hoster lungene ut stakkars.)
Dette er som sagt en ny versjon av kaka. Jeg har alltid laget en helt enkel versjon der man pisker eggehvite stivt, sikter inn melis og vender inn malte mandler.
Denne versjonen jeg lagde nå består av to bunner hvor en pisker marengs av sukker og eggehvite og vender så inn malte mandler og malte brente mandler. Bunnene ble veldig fine og så litt karamelliserte ut.
Det blir en dobbel suksesskake. :glis:
Nå må jeg bare finne ut hva jeg skap pynte den med...det står at man kan pynte med knuste brente mandler, men det blir litt mye syns jeg. Får se hva jeg finner på.


#15

Madicken sa for siden:

Å, kjære vene, går det an? Og så har ikke jeg visst om det? Men da skal det lages "gul kake" til hverdag og fest i lange tider fremover! :hyper:


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg har gjort det i 16-17 år nå, og det går utmerket. Folk blir veldig overrasket når jeg sier at det ikke er nøtter men solsikkekjerner, så stor smaksforskjell er det ikke.

Jeg bruker forresten solsikkekjerner i andre bunner for å erstatte nøtter også.


#17

Taien sa for siden:

Det skal jeg jammen prøve engang, bare for at solsikkekjerner er BEDRE enn mandler i mine øyne. :glis:
Bruker du samme forholdene?


#18

allium sa for siden:

Jeg baker ofte denne til en god venn som er nøtteallergiker, han tåler mandler.


#19

Nextlife sa for siden:

Jupp. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.