safran sa for siden:
Jeg har en oppskrift med eggedosis, gelé og kremost som ikke skal stekes. Går det an å ha gelélokk på den? Hvordan gjør jeg i så fall det? Og tør jeg? :neglebit:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
safran sa for siden:
Jeg har en oppskrift med eggedosis, gelé og kremost som ikke skal stekes. Går det an å ha gelélokk på den? Hvordan gjør jeg i så fall det? Og tør jeg? :neglebit:
Carrera sa for siden:
Ja, men du må la bunnen stå kaldt slik at den stivner først, og så har du på geleen etterpå. Helt avkjølt gele, så klart. Går så bra så.
Nima sa for siden:
Jeg pleier å lage geleen med halv mengde vann. Og tøm veldig forsiktig, så du ikke "virvler opp" kaken. Lykke til. :)
Carrera sa for siden:
I min oppskrift så skal det være halv mengde vann på den geleen som skal i ostemassen, og ordinær mengde i toppen. Halv mengde på toppen vil gi en intens smak tenker jeg, og et veldig tynt lokk.
Har aldri hatt problemer med min ostekake. Lager ostemassen og får det i kjøleskapet, og når den er stivet så koker jeg opp geleen og avkjøler den helt. Heller den så over bunnen, og setter det i kjøleskapet. Blir så bra atte :D
Men ikke bruk disse hurtig-geleene. De stivner mens de avgjøler og de blir bare klumpete og ekkel på kaken.
Cauchy sa for siden:
Jeg bruker halv mengde vann i geleen på toppen, smaken blir god og jeg tror ikke det hadde gjort seg med dobbelt så tykt lokk.
Filifjonka sa for siden:
Jeg bruker alltid halv mengde vann i geleen til lokket, og det blir verken veldig intens smak eller for tynt lokk. Men for min egen del så syns jeg ostekake er bedre uten gele på toppen, og liker ihvertfall ikke når det er et centimetertykt lag.
Det burde gå helt fint å ta gele på den kaken der.
Gri sa for siden:
Bruker også halv mengde vatn i topp-geleen. Blir god smak av det. Berre kaka har fått stivna og geleen har blitt avkjølt har eg aldri hatt problem med at kakemassa "virvlar opp".
Dixie Diner sa for siden:
Enig. Tykt gelélokk er jo bare kvalmende. Halv mengde vann er et must. Selv foretrekker jeg å bare pynte ostekaken med frukt og bær. Det ser finere ut og smaker mye bedre. Jeg skal servere ostekake (dog den stekte versjonen, NY-style) i kveld, og den pyntes med friske jordbær og bringebær. :nam:
Hyacinth sa for siden:
Jeg har aldri hatt gelelokk på ostekaker.
safran sa for siden:
Takk! Da tar jeg sjansen på å lage med halv mengde vann. Må passe på å avkjøle helt, altså.
Jeg syns selv ikke at gelélokk er så veldig stas, men det er et ønske fra barna.
Sola sa for siden:
Jeg lager alltid ostekake med gelélokk, bruker 3 dl vann hvis jeg husker riktig nå. Heller veeeldig forsiktig når geléen ikke er varm lenger.
safran sa for siden:
Det ble suksess!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.