Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spørsmål om sjokoladefondantrøre i kjøleskap over natta

#1

mina sa for siden:

Jeg har nå laget røre til sjokoladefondant til 20 pers. Skal stekes i morgen, toer'n fyller 12 år i morgen og ønska seg fondant til familieselskapet.

Må røra tempereres før jeg steker fondantene? Hvis ikke, blir steketida lenger med kald enn romtemperert røre? I såfall hvor mye?


#2

Kanina sa for siden:

Det går helt fint. Faktisk bedre enn røre rett fra komfyren. Den kalde røra gjør det lettere å få til rennende kjerne. Vet ikke med steketiden. Pleier å følge med og ta ut med en gang de er stekt på toppen (sånn funker det i min stekeovn).


#3

Addison sa for siden:

Jeg lot røre til fondant stå i kjølig romtemperatur en del timer her om dagen, den ble veldig seig å ha med å gjøre, og de måtte steke 3-4 minutter lengre enn oppskriften sa. Men det trenger ikke å ha vært sammenheng der da, kan være at jeg hadde litt mye i hver form. Det verste var seigheten, måtte røre lenge og ha i varmere rom en stund for få den flytende nok til å ha i formene.


#4

Pelen sa for siden:

Jeg tar ut røren kanskje en halvtime før steking.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror heller ikke det er noe problem.


#6

mina sa for siden:

Det funket aldeles utmerket! :)

Brukte Toffskij sin oppskrift, den var gedigen! Mulig jeg brukte små former, hadde bare metallformer fant jeg plutselig ut, men jeg lagde 34 fondanter av ei 20-posjonsrøre! :eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.