Nå har mannen, etter at jeg har satt ribba i ovnen takket ja til middag hos sine foreldre, hvordan gjør jeg det best mulig med den ribba jeg har i ovnen for middag i morgen. Steker den ferdig eller avbryter steikingen nå etter nesten 2 timer på 140 grader?
Stek den ferdig og kos dere med den i morgen i lefser og med rødbetsalat og/eller rødkål? Eller som oppvarmet middag. :skjønner ikke problemet med ribba:
Jeg ville stekt ferdig uten å oversteke, det tar tid å få opp varmen helt innerst, og skal du gjøre det på nytt i morgen nok til å steke ferdig blir den tørr utenpå.
Jeg bruker den der langtidsmetoden du la ut i den andre tråden Benzo og tenker kanskje om at jeg lar den stå inne i de 4 første timene i dag også tar de siste timene på 100 grader pluss 200 grader i morgen så blir det kanskje bra?
Du må steke helt ferdig i dag. Svor som ikke blir helt sprø i dag, blir det heller ikke i morgen. La dem kjølne på kjøkkenbenken, del i serveringsbiter og sett den i kjøleskapet. Ikke dekk den til før den er avkjølt! Varmes på 200 grader, 30 min i morgen.
Stek den ferdig ja. En kollega av meg sverger til å steke ribba ferdig dagen før den skal brukes. Jeg har ikke prøvd selv, men er sikker på at det går helt fint og at det er bedre enn å avbryte stekingen nå.
Der jeg jobbet langtidsstekte vi ribba over natta delte den opp i serveringsstykker og satte på kjøl.
Varmet den opp på med høy varme på slutten for å få sprø svor.