Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan redde ribba?

#1

Frøy sa for siden:

Nå har mannen, etter at jeg har satt ribba i ovnen takket ja til middag hos sine foreldre, hvordan gjør jeg det best mulig med den ribba jeg har i ovnen for middag i morgen. Steker den ferdig eller avbryter steikingen nå etter nesten 2 timer på 140 grader?


#2

Pappalille sa for siden:

Skyt mannen i foten, lag ribba ferdig og spis hjemme?


#3

Frøy sa for siden:

Jo, det var jaggu ett godt forslag. Men av enkelte grunner tilgir jeg han denne.


#4

Balanse sa for siden:

Stek den ferdig og kos dere med den i morgen i lefser og med rødbetsalat og/eller rødkål? Eller som oppvarmet middag. :skjønner ikke problemet med ribba:


#5

Frøy sa for siden:

Problemet er jo at jeg ikke aner om den blir best oppvarmet i morgen om jeg steker den ferdig eller om jeg avbryter stekingen nå?


#6

Balanse sa for siden:

Er dere veldig kresne?

Jeg ville stekt ferdig uten å oversteke, det tar tid å få opp varmen helt innerst, og skal du gjøre det på nytt i morgen nok til å steke ferdig blir den tørr utenpå.


#7

Benzo sa for siden:

Stek den ferdig i dag, skjær opp i morgen før du varmer.


#8

Frøy sa for siden:

Jeg bruker den der langtidsmetoden du la ut i den andre tråden Benzo og tenker kanskje om at jeg lar den stå inne i de 4 første timene i dag også tar de siste timene på 100 grader pluss 200 grader i morgen så blir det kanskje bra?


#9

Hot Lips sa for siden:

Du må steke helt ferdig i dag. Svor som ikke blir helt sprø i dag, blir det heller ikke i morgen. La dem kjølne på kjøkkenbenken, del i serveringsbiter og sett den i kjøleskapet. Ikke dekk den til før den er avkjølt! Varmes på 200 grader, 30 min i morgen.


#10

Nenne sa for siden:

Stek den ferdig ja. En kollega av meg sverger til å steke ribba ferdig dagen før den skal brukes. Jeg har ikke prøvd selv, men er sikker på at det går helt fint og at det er bedre enn å avbryte stekingen nå.


#11

Blondie sa for siden:

:nemlig:


#12

Benzo sa for siden:

Hvis du har tid, så stek den ferdig i dag. Varm opp i morgen og hvis du tar et par minutter under grillen så blir svoren sprø igjen.


#13

Frøy sa for siden:

Steke ferdig er notert.


#14

Nooria sa for siden:

Svigermoren min steker alltid ribba dagen før den skal spises.


#15

Mira sa for siden:

Der jeg jobbet langtidsstekte vi ribba over natta delte den opp i serveringsstykker og satte på kjøl.
Varmet den opp på med høy varme på slutten for å få sprø svor.


#16

millact sa for siden:

Steke ferdig i dag og spise kald i morgen. Kald ribbe er deilig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.