Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Varme kalkunen fra igår?

#1

Trixie sa for siden:

Vi var i stort selskap i går og det var mye kalkunbryst igjen, og vi fikk med oss endel hjem av dette.
Kan jeg varme det på noe måte uten at det blir tørt?


#2

oslo78 sa for siden:

I saus eller i mikro. Jeg tror jeg hadde tatt det i sausen siden det er det hvite kjøttet som lettest blir tørt.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jepp. I sausen.

Vi hadde også mye igjen, men kastet det. Kalkunen ble oversteg i utgangspunktet, og den hadde etterpå stått på benken fra kl 16.30 til langt over midnatt.


#4

Malama sa for siden:

I saus gir den minst tørre løsningen, ja :)


#5

Harriet Vane sa for siden:

Kaste? :tullerdu:

Man kaster da ikke kalkun!

Vi plukker alltid alltid kalkunen og hiver i frysen i passe poser og bruker i wok og forskjellige andre retter.

Bryst kan du varme i saus eller pakke i folie og varme i ovnen. (Jeg er en av dem som ikke har mikro.)


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg skal til å varme kalkun nå, men liker ikke å varme den i saus, så jeg legger den i form med aluminiumsfolie og litt kraft i bunnen og varmer den på litt forsiktig varme i stekeovnen.


#7

Malama sa for siden:

Jeg kaster ikke kalkun nei, det hadde jeg ikke gjort, avkjøle fornuftig og ta vare på, det egner seg til såmangt det ja. I saus, med kraft, i wok, stekt med ris til, ja, kalkunkjøtt er jo godt!


#8

Hyacinth sa for siden:

Jo. Kalkunen i går ble 95 grader inni. Var ikke god. Og hadde stått romtemperert i nærmere et halvt døgn.


#9

Hyacinth sa for siden:

Men til vanlig kaster jeg ikke mat.

Hadde du virkelig spist min kalkun?


#10

Malama sa for siden:

Jeg hadde ikke latt den stå romtemperert i et halvt døgn. DA hadde jeg nok nemlig ikke spist den etterpå nei, men at den var blitt 95 grader inni er nok litt mye, men en del måter å bruke den på hadde jeg nok fått til likevel, i suppe kan den vel umulig bli veldig tørr, f.eks? Elsker kalkun, og ville gjort me for å ikke kaste den.


#11

Syrinx sa for siden:

Nå fikk jeg flashback til det året sambo vant en kalkun og vi inviterte til selskap. Alle gjestene ble sjuke og meldte avbud, så der satt vi med kilovis av verdens kjedeligste kjøtt. Delte opp og putta i fryseren. Ble god på kalkunwok, indisk kalkun, pasta med kalkun og til slutt å kaste kalkun.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde satt den kaldt hvis jrg var hjemme. Men vi var gjester og det var ukjent kjøkken og mye mat og lite plass på kjøkkenet og det ble rett og slett ikke gjort der og da.


#13

Hyacinth sa for siden:

Det var riktignok jeg som laget den tørre kalkunen og må dermed stå ansvarlig for den. :knegg: Skjønber ikkr hva som skjedde. Den stod ikke lenge i ovnen.


#14

Malama sa for siden:

Merkelig at den klarte å bli så varm/tørr om temp og tid var normal, men... ting skjer.

rusler ut på kjøkkenet og sjekker termometeret på dagens svinesteik. dumt å få en overraskelse



#16

Snippa sa for siden:

Jeg kaster kalkun :nemlig:
Etter en lignende opplevelse som syrinx for over 10 år siden er jeg fortsatt møkklei alle kalkunvarianter :humre:


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes heller ikke kalkun er verdens beste kjøtt, akkurat. Det er helt greit, verken mer eller mindre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.