Jeg fikk en sånn krukke med ferdig blanding til cookies i julegave. Den inneholder mel, havregryn, sjokolade, valnøtter, sukker og sikkert noe annet jeg ikke har identifisert. Det står jeg skal tilsette 125 g mykt smør og 1 stort egg - det har jeg gjort. Men det må vel mangle noe væske her? Den er jo fortsatt veldig tørr.
VELDIG tørr høres ikke helt riktig ut for meg. Min cookiesdeig er en veldig kompakt og fet masse, men den er ikke tørr og smuldrete. Jeg var en gang på fellesbaking hos en som hadde lagd deigen etter min oppskrift, men tydeligvis hatt for mye mel i, så deigen var skikkelig tørr. Kakene ble ikke som de pleide, ikke på langt nær like gode. Så hvis den virkelig er skikkelig tørr og det er vanskelig å få den til å henge sammen til en kule, ville jeg hatt i litt mer smør eller egg eller litt av hvert.
Var seksåringen som blandet og det hjalp litt at jeg jobbet litt med deigen. De ble i tørreste laget, synes jeg, liker best litt seige cookies, men tror de var akseptable.
Jeg pleier å hive i et ekstra egg når jeg synes cookiedeig har blitt for tørr. Jeg gidder nemlig ikke å kna sammen tørre smuler. Det har alltid funket som snus for meg.