Veslemøya sa for siden:
Det er barn som skal spise dem, så sjokoladeblandingen må ikke være for mørk/ stram i smaken.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Veslemøya sa for siden:
Det er barn som skal spise dem, så sjokoladeblandingen må ikke være for mørk/ stram i smaken.
Madicken sa for siden:
Jeg synes disse ble veldig gode; enkle og barnevennlige, spesielt om du bruker lys kokesjokolade :jupp:.
Taien sa for siden:
Disse lager jeg hver advent (trippel porsjon for de får bein å gå på) og har i både lys og mørk kokesjokolade. Ungene elsker dem. Til og med han som ikke er spesielt glad i sjokolade...
Erica sa for siden:
De bak på ris-posen er ihvertfall milde og gode. Ikke stram sjokoladesmak i det hele tatt.
My sa for siden:
Jeg fant en veldig god oppskrift i Schakendas bakeskole-boka, den involverer eggedosis (av egg og melis), kokesjokolade, kokosfett, litt kaffe og vaniljesukker. Kan lete opp oppskrifta når jeg kommer hjem.
Ina sa for siden:
Jeg bruker oppskriften på pakken (rispakken) og synes de er gode, kan gjerne bruke litt ekstra kokesjokolade.
Stompa sa for siden:
Høres ut som den jeg brukte nå i jula. Jeg har aldri laget risboller før, og disse ble veldig populære.
Filifjonka sa for siden:
Vær obs så ikke dere serverer de med egg i til barn med eggallergi, de er det faktisk endel av. Vi hadde en uheldig episode med at gutten vår tok i mot og spiste en sånn på eg juleavslutning, fordi han var vant til at de var uten egg hjemme.
Myria sa for siden:
Jeg kan ikke fordra delfiafett, som finnes i de fleste risboller. Jeg bruker en oppskrift med smør i stedet, veldig godt. :)
3 ss fløte
100 g sjokolade
50 g smør
2 ts vaniljesukker
ca 5 dl puffet ris
Smelt sjokolade med fløte. Rør inn smøret til det har smeltet. Smak til med vaniljesukker. Rør inn puffet ris. Legg små boller av blandingen på bakepapirkledt stekebrett eller i muffinsformer (enklere å håndtere) og sett kaldt til de er stivnet.
Taien sa for siden:
Det er akkurat den jeg bruker (bare jeg har 150g sjokolade) og av samme grunn som deg. Jeg klarer ikke delfiafett (greier ikke å spise delfiakake av den grunn).
Tallulah sa for siden:
Jeg har byttet ut delfiafettet med cocosa, enten vanlig eller med appelsinolje. Da får de et deilig hint av kokos eller appelsin. Jeg lager dem så enkle som mulig, bare smelter sjokolade (100 g til 25 g cocosa), og blander med en eggeplomme (ikke nødvendig). Sjokoladen bestemmer smaken. Vi liker mørk sjokolade, og bruker f.eks. Divines 70%.
gullet sa for siden:
Litt som Tallulah sine:
250 gr cocosa extra virgin
200 gr 70% sjokolade
Dette smeltes i vannbad
2 egg
2 dl cocosa- sukker
Dette røres til eggedosis
3 ss sterk kaffe
100 går puffer ris
Denne oppskriften fikk jeg av en venninne, og alle skryter veldig.
Smaker av kokos.
elli sa for siden:
Bytt ut kokesjokolade med lys sjokolade, og ikke ha i kaffe. Da elsker barna dem :)
Robyn sa for siden:
Jeg lagde dobbel porsjon av denne, og kan anbefale på det varmeste. Uten egg (som jeg ikke tåler) og uten delfiafett (som jeg ikke kan fordra).
veronikaslillematkrok.blogspot.no/2010/12/risboller-puffet-ris-med-sjokoladetrekk.html
vixen sa for siden:
Jeg har laget med honni korn og smeltet smash-sjokolade og de ble veldig godt mottatt av små og store.
Sokk sa for siden:
Får dere risen til å bli sprø? Jeg synes det er så kjedelig når risen er helt sånn myk, den burde jo være omtrent som rissjokolade... :sparke: Må jeg kjøpe Nidar sine "hjemmelagde" og late som om jeg har lagd dem selv? Eller finnes kanskje Rice Krispies fremdeles? :gruble:
gajamor sa for siden:
Jeg lagde en svært enkel variant med smeltet daimsjokolade, litt delfiafett og puffet ris. De ble sprø og gode.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.