Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vin: Holdbar eller ikke?

#1

Taien sa for siden:

Jeg har en hvitvin liggende som ikke er blitt drukket på ganske mange år...
Det er en 2008 Graacher Himmerlreich Riesling Kabinett...
Tror dere den er brukbar enda? Eller bør jeg legge den laaaaangt vekk og finne noe bedre?

(Skal feire min venninnes bursdag i morgen, og skal ha med meg en vin som jeg selv skal drikke...og har egentlig ikke råd til å kjøpe ny...patetisk.)


#2

nokon sa for siden:

Er ikkje vin holdbart då? Vi fekk ein 2006-kvitvin til jul og den var i alle fall heilt fin på nyttårsaften.


#3

Taien sa for siden:

Jeg har også en Tokay Pinot Gris 2001 og en Empiria Soave 2007.
Alle er blitt oppbevart liggende.

Jeg er IKKE en stor dranker. :knegg:


#4

Magica sa for siden:

Det spørs hvordan den har blitt lagret?


#5

Propella sa for siden:

Det kommer vel ann på om det er en årgangsvin eller ikke. Er det ikke er den nok dårlig nå.


#6

Magica sa for siden:

Temperatur er viktig... På lagringa.


#7

Taien sa for siden:

Jeg har drukket vin som har vært dårlig, og jeg tror ikke all vin er like holdbar. Siden jeg er totalt uvitende til vin, så må jeg spørre her.

Hvis noen vet om disse vinene er tørre/halvtørre/søte så setter jeg pris på informasjonen. De er vunnet alle tre.


#8

Taien sa for siden:

Romtemp.....


#9

nokon sa for siden:

Aha. Det var nytt for meg. Eg har bare alltid tenkt at vin er vin.

Eg er og eigentleg det, altså. :knegg:

Den einaste dårlege vinen eg har drikke, har vore åpna.


#10

Taien sa for siden:

:knegg:
Jeg fikk en vin engang av min mor, som jeg skulle ha med på fest. Heldigvis hadde jeg en vin til i bakhånd for YACK den var fæl. Og ikke fæl i "jeg liker ikke smaken" men fæl som i "HIMMEL, er det GJØDSEL i denne vinen?!"

Den var blitt dårlig... :grøss:


#11

Magica sa for siden:

Vin bør lagres mørkt og på ca 12 grader, liggende. :)

Det er utrolig vanskelig å vite om den er drikkende... :/


#12

Taien sa for siden:

Delvis mørkt og liggende ja...men ikke ved 12 grader.
Hmmm...tror ikke at jeg tar sjansen da.


#13

Magica sa for siden:

Hvis du uansett kjøper en ny, så kan du jo åpne den og teste? :) og så sparer du den nye, men ikke såååå lenge da. :)


#14

Taien sa for siden:

:knegg: God idé. Mulig det blir en ny fest før....2019?!


#15

Toffskij sa for siden:

Åpn den og smak på den. Enten er den kjempegod, eller så er den fæl. Kan godt hende det har gått bra.


#16

Taien sa for siden:

Ja, jeg tenkte selvsagt å teste uansett...jeg håpte bare jeg skulle slippe å kjøpe en ny hvis disse var ok.


#17

polarjenta sa for siden:

Hadde du bodd nærmere kunne du fått vin fra meg, drikker sikkert like lite som deg, og fikk en flaske vin i høst som sikkert aldri blir drukket.:knegg:


#18

Taien sa for siden:

:knegg: Jo tusen takk for tanken. :klem: Men jeg skal stå i en vinflaske til en snau 100-lapp. :glis:


#19

Schnuppa sa for siden:

Kan du ikke ta med to stykker eller alle tre og ha resten liggende i en sekk eller bag i gangen hos vertinnen. Hvis den første er dårlig så henter du en av de andre. En av de tre må da være drikkandes.
Beklager, men ser ikke problemet ditt - bare løsning. :knegg:


#20

Taien sa for siden:

Belive me, jeg har allerede tenkt det. (Og innen jeg har kommet til "test" av tredje så blåser jeg vel i hvordan de er uansett. :knegg: )


#21

Schnuppa sa for siden:

Så bra! Kos deg og nyt kvelden sammen venninnen din i morgen.


#22

Taien sa for siden:

Takk for det. :klem:


#23

Tallulah sa for siden:

Om du googler vinene finner du ut dette. Eller enda enklere, søker dem opp på vinmonopolets sider. Der står det ofte også noe om lagring. Selv om de har blitt lagret feil behøver de ikke å ha blitt dårlige.


#24

Toffskij sa for siden:

En Graacher Himmelreich Kabinett vil typisk ha ganske mye sødme, tror jeg. Passer til ost og slikt.


#25

Pøblis sa for siden:

Tokayeren er også veldig søt og ikke noe jeg vil anbefale som drikke-på-fest-vin.


#26

Flubby sa for siden:

I vin som oppbevares for varmt over tid omdannes alkohol til eddiksyre.


#27

Candy Darling sa for siden:

Det høres ut som den har blitt korket - det er vel luft, og kan skje med 10 % av alle viner uavhengig av hvordan de har blitt lagret. Men særlig hvis de er lagret varmt og stående, slik at korken tørker ut, så klart.


#28

torsk sa for siden:

«Korket» brukes helst om når korken innholder en sopp som reagerer med vinen eller midler brukt til å rengjøre flasken, tror jeg. Det smaker og lukter ofte høgg. (Måtte søke litt for å se om jeg husket riktig, ser slik ut: www.aperitif.no/content/view/full/30105 )

Når korken har feil som slipper til for mye luft er det oksidering, da blir det vel mer eddiksmak?


#29

Candy Darling sa for siden:

Der kan man se. Kork lukter i hvert fall helt karakteristisk muggkjeller, så det høres fornuftig ut. Poenget var i hvert fall at det kan skje hvilken som helst vin, også gode som er lagret riktig?


#30

torsk sa for siden:

Mm, det er produksjonsfeil.


#31

Harriet Vane sa for siden:

Alle sånne "det står 2008 på denne vinen, er den gått ut på dato?"-spørsmål minner meg om da min lillebror, den gangen 17, fant min 1986 LaFite Rotschild som jeg hadde lagret i mine foreldres perfekte vinkjeller i påvente av Den Store Anledningen. Han var i ferd med å åpne den gamle vinen, for å sjekke om den var drikkendes, kanskje helst lage toddy, siden han egentlig ikke liker vin så godt. :knegg: Min søster, som jobber på polet, kom tilfeldigvis innom og fikk stoppet galskapen. Flasken var på det tidspunktet verdt mellom 8000 og 12 000.

Men wow! Så god! Det er noe av det aller beste jeg noen gang har smakt.


#32

Taien sa for siden:

Det ble ingen vin på meg i dag. Jeg tok ikke sjansen.
Og siden min venninne hadde ordnet med nok partyjuice, så var det ikke et problem. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.