Vi skal rive ut kjøkkenet i helga og et HTH-kjøkken er på vei til oss:D. Jeg har valgt mest mulig skuffer. Har også lagt til fire sokkelskuffer. De tror jeg blir kjekke! I tillegg til stekeovn skal vi ha en kombidampovn. Det er jeg litt spent på! Ser for meg at det blir kjekt å dampe grønnsaker og fisk. Vi har også valgt vedlikeholdsfri benkeplate (endte med kompaktlaminat etter å ha siklet på kompositt, men slått det fra oss pga pris).
HTH har masse fine løsninger og vi har fått super hjelp så langt!
Vann er allerede tegnet inn(rørlagt) til den ene vindusveggen. Kokesonen er lagt inn på høyre side mot ytterveggen. Se for deg en trekant inne i u'en. Der vask, koketopp og komfyr er på hver sin spiss.
Trebenk står vi over. Det blir enten laminat som er prosjektert, eller silgranit. Heller mot det siste.
Skuffer er supert. Noen jeg kjenner hadde veldig brede skuffer, da sto det alltid noen i veien når man åpnet dem. Fordelen er at de utnytter plassen bedre og at man får mindre leting fordi det er mer sannsynlig at man åpner riktig skuff. Sokkelskuffer liker jeg også. Ikke minst skap opp til taket, vi har det ikke og det er lagerpass og støvsamler. Masse stikkontakter alle steder.
Bare skuffer i underskapene. Vi flyttet til ny leilighet i sommer, og det er så vanvittig deilig å kunne bruke hele plassen. Det er så mye lettere med skuffer.
Kjølehjørne, om dere har mulighet til det. Jeg liker egentlig alt ved kjøkkenet vårt (integrerte hvitevarer, stekeovnen plassert i "arbeidshøyde", mange stikkontakter, god plass, mange vinduer osv.), men jeg :elsker: kjølehjørnet.
Mest mulig skuffer, benkeplate i stein(sikker dyr hos HTH men sjekk med Diapol) bred koketopp og det jeg er mest fornøyd med er at skuffen med glass, bestikk og fat er rett ved oppvaskemaskinen så jeg slipper å løpe hele kjøkkenet rundt for å legge på plass.
Som dei andre seier: skuffer. Store skuffer rommar mykje, men obs obs: dei er upraktiske dersom det er fleire på kjøkkenet samtidig. Alltid nokon som står i veien for ei stor skuff. Dei er også tunge, og du treng inndeling innvending for at alt ikkje skal ramle rundt. Tenk gjennom det før du velger +80 i alle fall. Vi har standard 60, og er veldig glad for det.
Smuleluker knytta til sentralstøvsugar er veldig, veldig kjekt, dersom mulig
Hugs kjeldesorteringa. Treng du eitt eller to benkeskap til plast, papir, søppel og metall? Og sørg for at det er uttrekkbar løysing på det!
Tenk over kva de har av elektriske kjøkkengreier. Kor skal det vere, og kor treng de da stikk?
Om du har plass er det kjekt å ha både steikovn og dampovn. Eg brukar begge to heile tida, og gjerne samtidig.
Mest mulig skuffer, ja.
Stikk til alle kjøkkengreier.
Jeg er veldig glad i min litt gammeldagse hylle-ut-av-skapet til Kenwooden.
Grunn skuff på ene siden av kokeplaten til krydder, og på andre siden til de redskapene du bruker mest.
Masse skuffer, vi valgte litt for lite pga vanskelig planløsning, så vi skal sette inn en eller to 120-skuffeseksjon til under øya der vi har "fri luft" nå.
Jeg kan virkelig ikke klare meg uten 90 cm steketopp (fra Siemens), husker også at vi sleit med vanlig 60 cm i det gamle huset. Induksjon er helt topp, men vi måtte øke strømkretsen til kjøkkenet pga steketoppen etc.
Vi har også integrert kaffemaskin fra Siemens og den er i konstant bruk. Men vi fikk den som type tilbud, den er veldig dyr til vanlig pris. Hadde vi hatt plass hadde jeg valgt hjørnekjøleskap/kjølehjørne og med full fryser ved siden av. Jeg er misfornøyd med fryseplassen i vårt vanlige kjøpe-fryseskap selv om vi har ekstra skap i kjelleren...det er nemlig veldig tiltak å gå ned og derfor vil jeg stappe mest mulig i fryseren på kjøkkenet. Jeg liker veldig godt 120 cm skuffene.
Du har jo fått masse råd her.
Skulle jeg laget kjøkken på nytt så ville jeg beholdt de store fine skuffene, hatt benkeplate i stein, hatt sort vask (lekkert!), smulestøvsuger og sokkelskuffer, og byttet ut den innebygde mikroen min med dampovn (altså to ovner).
Evt hele kjøle og fryseskap om kjølehjørne ikke er mulig.
Ja og sånne stikkontakter som kommer opp av benkeplaten.
Og kildesorteringsskap.
Masse skuffer, bred koketopp, to vasker (altså sånn stor todelt), to stekovner, XXL-dybde på benkeskapene, stillegående oppvaskmaskin, stort side by side kjøleskap eller kjøleskuffer hvis man kan ha fryseren et annet sted.
Eg skal ikkje svare for kokos, men eg brukar to steikomnar (den eine er eigentleg ein dampovn), heile tida. Steiker to pizza om gangen. Dobbelt brett med pepperkaker. Steik i den eine, grønsaker i den andre, etc. Dei blir brukt parallelt titt og ofte.
Jeg savner å ha to ovner ofte, ville helt klart hatt det om jeg skulle valgt kjøkken fra grunnen av. Ville hatt et par gassbluss i tillegg til keramisk/induksjon. Skap til taket, eller kun underskap/skuffer. God plass/løsning til søppel. vask/komfyr/oppvakmaskin på samme side.
Innflytting nærmer seg med stormskritt! Bare 3 mnd igjen.
Kjøkkenet ble bra, tror jeg. Det vil vel vise seg når vi tar det i bruk.
Ette rmye frem og tilbake endte vi på benkeplate i hvitoljet eik. Samme som gulvet. Det var jo det jeg absolutt ikke skulle ha, men tror det blir fint. Synes silgranit ble alt for dyrt. Ville heller prioritere hvitevarer.
Endte opp med:
Fryseskap
Kjøleskap
Dampovn
Stekeovn
Mikro
Kaffemaskin
Skuff under kaffemaskinen
Oppvaskmaskin
80 cm platetopp
Røroshetta lakkert i samme lakk som kjøkkenskapene.
Kjøkkenet høres bra ut. Lykke til med innflytting:)
Vi flytter om to uker og jeg er meget spent på kjøkkenet må jeg si. Er ikke 100% fornøyd med løsningene, men vi har iallefall valgt nok elektriske punkter og flere skuffer. Fikk kun 5 dgr frist å velge ut div. Har også HTH.
Gratulerer med nytt hus! Mor har nettopp fornyet kjøkkenet sitt, og hun har oppvaskmaskin i riktig høyde, på linje med ovnen (bare ikke ved siden av), og det er helt genialt å slippe de bøy og tøyene ifb med å sette inn og ta ut av maskinen.