Vi skal ha stor grillfest neste helg og gjestene skal ta med seg noe hver. Jeg har tenkt i uken og da kom jeg på en masse gode/bra ting, men nå er hjernen helt tom :gal: og jeg skal sende ut mail i dag.
Noen som kan hjelpe meg med gode tilbehør til grilling? Vi ordner kjøtt og pølser.
En del har selv kommet med forslag + at noe kommer har jeg klart å få ut av hjernen min (pluss at Maximillia har kommet med et forslag) så dette er i boks
Hjemmelaged potetsalat
Salat
Fruktpai
Focaccia
Sjokoladekake
Aïoli
Foliepakker med grønnsaker som grilles, urter, salt, pepper, litt smør, kanskje litt lime eller chili eller chilisaus. Alt kan brukes: Fennikel, gulrøtter, vårløk, sukkererter, broccoli...
Pastasalat er jo også veldig godt. Jeg lagde en til barnehagefest nettopp, med pastaskjell i mange forskjellige farger/smaker (kjøpt i Venezia! ;) ), mye hakket vårløk, ruccola, basilikum, cherrytomater delt i to, pinjekjerner (ristet) og oliven. Jeg hadde på litt (ikke mye!) dressing av olivenolje, sitron, salt, pepper og bittebittelitt sukker og blandet det sammen, og så smuldret jeg på litt fetaost av den mye milde typen til slutt.
Jeg ville definitivt laget en real porsjon med bbq-sausen som Teofelia la ut oppskriften på etter treff hos henne. Den er vanvittig god og skulle passe til det meste. Jeg har laget noen store porsjoner og frosset ned i mindre porsjoner, og det har gått helt fint.
En av mine favoritter er venninnen min sin tomatsalat:
6-8 tomater skjæres i små biter og knuses lett i en skål.
Tilsett 1 pose Knorr Gresk Dressing Mix + 1 pose Knorr Fransk Dressing Mix.
Tilsett masse olivenolje, ca en liten dl, samt 2 ss vann.
Salt og pepper i.
Et par fedd hvitløk i, knust.
Ca 4 pers
Dette er nydelig til brød, kjøtt, salat osv.
Vi bruker det som snacks til stenovnsbakt brød feks. :)
Skjær tomater i skiver, spre dem på et stort fat.
Skjær løk i tynne ringer, spre over tomatene
Skjær hvitløksbåter i skiver/biter, spre over tomatene
Salt og pepper kvernes over.
Jeg lager "blank" potetsalat, som pleier bli godt mottatt på grillfest. Den er et friskt alternativ til de som har mye rømme og majones.
Kokte poteter i store terninger.
Løk etter ønske: rød, gul eller vårløk. Etasjeløk fra hagen er best
Sukkererter delt i omtrent tre
En god bunt gressløk
Dressing: (denne kan med fordel stå og trekke litt på egenhånd før den helles over potetene)
God olje
Balsamicoeddik
Friske urter etter ønske
Hvitløk
Saft av lime/sitron/appelsin etter smak
Bland alt. Ha på oljedressingen, la stå litt så smakene får trekke inn i potetene.
Sett kesamdip på bordet som tilbehør.
Kan godt ha i reddiker, maiskorn, epler, gul paprika eller andre favorittgrønnsaker, men ikke for mange om gangen, det skal være mest potet og løk, og et friskt innslag. (her: sukkererter)
Jeg lager sånn:
Et halvt kålhode
1 løk
1 gulrot
1 eple
Rives på den groveste siden av råkostjern.
Bland med en boks mager kesam og ganske mye svart pepper og kumin. Litt salt hvis du vil. Ferdig.
Suppler med grillede maiskolber og spareribs for en amerikansk grillstemning.