Er det noen som har sett noen videoer hvor dette blir forklart?
Jeg klarer bare ikke å forstå forklaringen i boken, og tenkte å teste ut tenkikken på et pannebånd.
Forklaringen er som følger:
En patentfastmaske: Hekle fm ved å stikke nålen nedenfra og opp i neste maske- gjennom løkken som er nedenfor/under de to løkkene du vanligvis hekler i. På denne måten bøyes maskene bakover og danner patentmønsteret.
Jeg har heklet slik, og jeg har ikke brukt fastmasker men halvstaver. Før jeg begynte å hekle klær hadde jeg kun heklet duker, så jeg måtte gå mye opp i kroker. Med duker er poenget at man skal få en fast struktur, mens med klær er det bedre at det er "løsere". Med min heklefastehet hadde jeg ikke laget det ok med fastmasker, måtte i såfall hatt en gigakrok.
Her er bilder fra det jeg har laget med den teknikken:
Ah. Jeg tenkte bare å prøve ut teknikken på et pannebånd. Men det skal jo gjerne være litt fast. Kanskje jeg bare skulle lage fastmasker, og stikke nålen inn i fremre delen av maska i stedet da. For å få en stripe effekt.
Nei, jeg hekler egentlig ganske fast tror jeg.
Veldig fint det du hadde heklet da! Men jeg tror ikke jeg helt forstår hvordan jeg skal gjøre det. :sukk:
Eg skal prøve å forklare. Klarte ikkje å filme det til deg no. Når du har hekla den første raden med fastmasker, så ser det ut som små v når du ser det ovenifra. Når du ser på denne frå sida igjen, så går det ein tråd under v, heil oppe. I den tråden er det du hekler fastmaskene for å få det mønsteret.