Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rester av god gløgg og portvin

#1

Hyacinth sa for siden:

Jula er over og jeg har tatt stramme, men nødvendige grep om kostholdet. Det blir ikke lenger vin hver kveld, for eksempel.

Vi har flere halvfulle vinflasker i kjøpeskapet, og de har jeg slengt i frysen til middager. Jeg kom til å tenke på at vin i middag kanskje (kalorimessig) ikke er så mye bedre enn å drikke den? :undrer: Men alkoholen forsvinner jo, og da er det vel ikke så gale?

Men til poenget: Har fryst ned masse portvin i isterningsposer. Kan bruke til saus, men er det noe annet det kan brukes til, noe jeg ikke har tenkt på?

Og hva med den dyre og deilige flasken gløgg fra Matsalen som vi ikke rakk å drikke? Har lite lyst å kaste den. Men jeg kan liksom ikke komme på noe som gløgg kan brukes til sånn i mars og april, liksom...


#2

Nenne sa for siden:

Gløgg må da være fin drikke å ha med på skitur i stedet for varm saft eller kakao.


#3

Mirmell sa for siden:

Kanskje du kan bake noe med gløgg og fryse det?


#4

Filifjonka sa for siden:

Portvin holder seg vel ganske godt? Ikke som rødvin.


#5

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er sant! Guttungen fikk det faktisk med seg på tur med SFO i går, men han likte den ikke. :knegg: (Han liker vanlig butikk-gløgg.) Men jeg lurer på hvor lenge den holder seg? Det er nok en del sukker i?


#6

Hyacinth sa for siden:

Joda, jeg vet det, men det blir drukket så lite, flaska er stor, og den har vært åpnet siden 1. desember.


#7

Hyacinth sa for siden:

Det var lurt. Hvis jeg bare gidder å bake. :knegg:


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ville glatt latt portvinen stått i kjøleskapet. Og brukt etter behov.


#9

Hyacinth sa for siden:

Hm. Ja, jeg lurte litt på det. Men den tar opp en del plass der i døra (det gjør forsåvidt gløggen også), og nå er den allerede slengt i frysen. :knegg:


#10

Syrinx sa for siden:

Like deler portvin, balsamico og brunt sukker kokes inn til sirup, nydelig tilbehør til ost. Står seg i evigheter gjør det også.


#11

Hyacinth sa for siden:

Å, gosj, så deilig! Hvor lenge må det kokes, tror du?


#12

Harriet Vane sa for siden:

Få deg kjølebod. Nei, gale kvinne, du må slutte å kaste ting. Hva med å sette korken på og la den stå kjølig? Holder fint. Aldri hørt om portvin som blir dårlig.


#13

Syrinx sa for siden:

Godt spørsmål. Jeg har ikke helt begrep om tid når jeg lager den type mat på kjøkkenet, hører på radio og følger med om tykkelsen er ok. Men vi snakker ikke om veldig mye tid altså.


#14

Hyacinth sa for siden:

Kjølebod skal bli. Boden må vel passe bra, den er kald om vinteren.

Jeg kaster ikke særlig mye mat, altså. Men seriøst, en 95-graders kalkun som har stått på benken i 10 timer!?


#15

Hyacinth sa for siden:

Men problemet mitt er jo løst, jeg elsker sånt ostetilbehørgreier! :slurp: Men jeg var jo på slankern, for pokker...


#16

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! Må være finfine gaver også, dette her. :)


#17

Harriet Vane sa for siden:

Fnis, jeg tilgir deg akkurat den kalkunen, altså. :knegg: Bare erter deg.

Den ostesyltetøysaken hørtes deilig ut! Og kjølebod er det beste som finnes.


#18

Hyacinth sa for siden:

Hehe. :knegg:

Jeg trenger et nytt hus. Med kjølehjørne. Og mange andre ting. En loftsstue, et ekstra bad og større kjøkken...


#19

Guttemammis sa for siden:

Er det så veldig mange kalorier i rødvin da? :sitter her med glasset i hånda: :sparke:


#20

Hyacinth sa for siden:

Haha, vet ikke, men jeg skal ihvertfall innskjerpe vindrikkingen.


#21

millact sa for siden:

Samme her...


#22

Filifjonka sa for siden:

Hvis en drikker ett glass rødvin så er det helt levelig kalorimengde, og fort å evt kompensere for med litt ekstra aktivitet. Hvis en drikker en flaske så er det selvfølgelig noe annet. :)


#23

Hyacinth sa for siden:

Ikke ha dårlig samvittighet. Jeg spiste mørk sjokolade med mint i stedet.

Vanligvis fråtser jeg i godteri i helgene. Nå skal jeg bli en mye bedre og behersket utgave av meg selv. Jeg skal fremdeles drikke vin og spise godt, men jeg skal nyte det sakte. (As if...)


#24

Hyacinth sa for siden:

Problemet oppstår idet man åpner en dyr flaske. Den må liksom drikkes opp litt kjapt... Vi har vakuumpumpe, men likevel står jo flaska der åpen og tilgjengelig...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.