Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til middager som ikke trenger kokeplater

#1

Input sa for siden:

Jeg flyttet inn i ny leilighet denne helga, og kokeplatene på komfyren min virker ikke. Vet ikke hvor lang tid det tar å få fikset ny, så i mellomtiden trenger jeg tips til middager som ikke krever kokeplater. Stekeovnen fungerer altså som normalt, og jeg orker ikke mange dager med pizza. :knegg:


#2

polarjenta sa for siden:

Kylling og pommes frites + salat.

Salat, f.eks med kylling eller skinke.

Fiskekaker i hamburgerbrød eller grove rundstykker.


#3

Syrinx sa for siden:

Fisk i form
Kylling i form
Pai
Ovnsomelett
Bakte grønsaker og karbonader/pølser/kylling/fisk


#4

Input sa for siden:

Hvordan varmer jeg fiskekaker i stekeovnen? Hvor mange grader hvor lenge?


#5

polarjenta sa for siden:

Jeg bruker å varme dem på ca 180-200 grader til de er varme. Kanskje 10 minutter?


#6

Molly sa for siden:

150 grader i 10-15 minutter.


#7

millact sa for siden:

Jippi sine fiskefigurer er ganske gode, selges hos Meny. Spises med pommes fristes og salat og gjerne en sånn søt kinesisk saus.

Dynegrøt.

Ostesmørbrød


#8

-ea- sa for siden:

Alt som kan stekes på panne kan stekes i ovnen, kan det ikke? Kjøttkaker, pølser, fiskekaker, alt mulig egentlig.

Noe veldig lettvint og godt er sånne laksefileeter som er ferdig i liten alu-form i kjøledisken i butikken. Da pleier jeg drysse litt frossengrønnsaker over og rundt før jeg setter den i ovnen. Man kan selvsagt lage dette av frosne laksefileter også, de er jo mye billigere.


#9

millact sa for siden:

Torsk med sitron over og litt pepper er godt. Kan bruke frossen blokk. Grønnsaker ved siden av.


#10

Acino sa for siden:

Fiskepinner, karbonader, kjøttpøler/grillpølser/smakspølser, kyllingfilet/kylling, fiskekaker osv kan alt sammen lages i ovnen på bakepapir; mindre styr og ikke noe ekstra/minimalt med fett tilsatt. Dette gjør jeg til tross for at min topp virker, latskap og sånn :humre:


#11

Input sa for siden:

Jo, det er mest tilbehøret jeg sliter med. Vi har i hovedsak kokt potet til middagene våre, en sjelden gang pasta eller ris. Må vel spise masse grønn salat disse dagene.

Laksefileetene du snakker om spiser vi allerede ofte. Men med kokt potet til. :knegg:


#12

Acino sa for siden:

Hva med å bake poteter i folie? Eller kutte i båter og steke?


#13

Input sa for siden:

Potetbåter, ja. Det spiser vi bare til fint, men kan jo gjøre et unntak nå. :knegg: Pommes frittes og andre potetprodukter fra frysedisken på Kiwi spiser vi helst ikke.


#14

-ea- sa for siden:

Jeg bruker ofte "opphøgde pottiter", de går veldig raskt å få ferdig. Fra frysedisken, ja.


#15

Pelle sa for siden:

Hasselbackpoteter. Skrell poteter, hakk striper i dem og ha over litt smør/olje og stek i ovnen. Suppe kan kanskje varmes i ildfast bolle i stekeovnen?


#16

Acsa sa for siden:

Vannkoker og nudler?

Ellers kan du jo bruke jerngryte eller leirgryte og ha ris eller pasta eller potetbiter i sammen med vann/kraft og kjøtt.


#17

Acino sa for siden:

Potetbåter lager du heldigvis lett selv da :)
Gratinerte poteter også kanskje?


#18

Puslingen sa for siden:

Har du mikro? Eg koker både poteter og grønnsaker i mikro, går heilt fint det. Har poteter i ei skål, har på litt vatn og legg på ein tallerken til lokk. Lar det stå i 7-9 min på full guffe, avhengig av antall poteter. Fungerer også fint med gulrøtter og brokkoli.


#19

Input sa for siden:

Jeg har en Le Creuset-gryte, kan den puttes i stekeovnen?


#20

Syrinx sa for siden:

Den går fint i ovnen.

Hva med å høre på fb (eller her) om noen har en frittstående kokeplate å låne bort?


#21

zinatara sa for siden:

Couscous trenger du også bare vannkoker for å tilberede.


#22

polarjenta sa for siden:

Om samskibnaden er like kjappe i Oslo som de var i Tromsø, så tror jeg forresten det går kjapt. Da vi bodde i studentleilighet, så meldte vi inn ødelagt komfyr ene dagen, og neste dag var ny komfyr på plass.


#23

Hyacinth sa for siden:

Ja, hvis du har det ekstra håndtaket. Det har jeg, men jeg har ikke giddet å skru det på...


#24

Input sa for siden:

Ekstra håndtak?


#25

Hyacinth sa for siden:

På min røde gryte er det et svart håndtak på lokket. Jeg fikk med et blankt i metall ved siden av. Til ovnsbruk. Noen modeller tror jeg har bare det blanke. På bilder på nettet ser jeg ihvertfall at enkelte farger leveres med blankt håndtak.



#27

Input sa for siden:

Ah. Jeg har det svarte. Jeg har denne. Kan kanskje ikke sette den i ovnen uten lokk?


#28

Hyacinth sa for siden:

Du har lik min. Jeg leser på nettsiden at det tåler opp til 200 grader. Uten lokk går nok også fint.


#29

Niobe sa for siden:

Det er da vel ikke så mye som ikke kan lages i stekeovn? Det er verre andre veien. Man kan fint sette en gryte i ovnen og la maten koke der.


#30

Input sa for siden:

Mulig jeg er rar, men jeg hadde utvilsomt foretrukket å ikke ha stekeovn fremfor å ikke ha kokeplater.


#31

Niobe sa for siden:

Det er da lettere å kompensere for kokeplater enn stekeovn. Jeg kunne jo tatt frem stormkjøkkenet. :knegg:


#32

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg digger alle middagsretter der man kan putte alt i en form og putte i ovnen. :knegg:

Ovnsstekt kylling med ratatouille er en hverdagsgjenganger hos oss. Jeg pleier å ha byggryn el.l. ved siden av, men hva med å ha ovnsbakte poteter ved siden av? Eller couscous?


#33

nokon sa for siden:

  • Skjær opp diverse rotgrønnsaker og hell bland ein boks rømme og ein boks grovhakka tomat, litt salt og pepper, litt basilikum. Legg koteletter/kyllingfilet/kva du måtte ønske på toppen av grønnsakene og hell rømme-og-tomat-blandinga over. La det stå i ovnen på 200 grader i omlag ein time. Vips - ferdig.

  • Skjær opp avlange paprikaer på langs. Putt litt karbonadedeig blanda med tacokrydder oppi. Ha rømme og ost og litt knuste nachochips på toppen. Veldig godt som snacks-aktig middag ein dag du ikkje skal ha noko sunt.

  • Skjær opp gulrøtter, kålrabi og purre og eventuelle andre grønnsaker du liker. Pakk inn i folie saman med ein laksefilet og ein dasj rømme. La det stå i ovnen på 180 grader i ca. ein halvtime.

  • Fiskepinner og potetbåter, frossen fiskegrateng frå frysedisken, frossen kylling frå frysedisken og liknande kan fint varmast og steikast i ovn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.