Jeg flyttet inn i ny leilighet denne helga, og kokeplatene på komfyren min virker ikke. Vet ikke hvor lang tid det tar å få fikset ny, så i mellomtiden trenger jeg tips til middager som ikke krever kokeplater. Stekeovnen fungerer altså som normalt, og jeg orker ikke mange dager med pizza. :knegg:
Alt som kan stekes på panne kan stekes i ovnen, kan det ikke? Kjøttkaker, pølser, fiskekaker, alt mulig egentlig.
Noe veldig lettvint og godt er sånne laksefileeter som er ferdig i liten alu-form i kjøledisken i butikken. Da pleier jeg drysse litt frossengrønnsaker over og rundt før jeg setter den i ovnen. Man kan selvsagt lage dette av frosne laksefileter også, de er jo mye billigere.
Fiskepinner, karbonader, kjøttpøler/grillpølser/smakspølser, kyllingfilet/kylling, fiskekaker osv kan alt sammen lages i ovnen på bakepapir; mindre styr og ikke noe ekstra/minimalt med fett tilsatt. Dette gjør jeg til tross for at min topp virker, latskap og sånn :humre:
Jo, det er mest tilbehøret jeg sliter med. Vi har i hovedsak kokt potet til middagene våre, en sjelden gang pasta eller ris. Må vel spise masse grønn salat disse dagene.
Laksefileetene du snakker om spiser vi allerede ofte. Men med kokt potet til. :knegg:
Potetbåter, ja. Det spiser vi bare til fint, men kan jo gjøre et unntak nå. :knegg: Pommes frittes og andre potetprodukter fra frysedisken på Kiwi spiser vi helst ikke.
Hasselbackpoteter. Skrell poteter, hakk striper i dem og ha over litt smør/olje og stek i ovnen. Suppe kan kanskje varmes i ildfast bolle i stekeovnen?
Har du mikro? Eg koker både poteter og grønnsaker i mikro, går heilt fint det. Har poteter i ei skål, har på litt vatn og legg på ein tallerken til lokk. Lar det stå i 7-9 min på full guffe, avhengig av antall poteter. Fungerer også fint med gulrøtter og brokkoli.
Om samskibnaden er like kjappe i Oslo som de var i Tromsø, så tror jeg forresten det går kjapt. Da vi bodde i studentleilighet, så meldte vi inn ødelagt komfyr ene dagen, og neste dag var ny komfyr på plass.
På min røde gryte er det et svart håndtak på lokket. Jeg fikk med et blankt i metall ved siden av. Til ovnsbruk. Noen modeller tror jeg har bare det blanke. På bilder på nettet ser jeg ihvertfall at enkelte farger leveres med blankt håndtak.
Jeg digger alle middagsretter der man kan putte alt i en form og putte i ovnen. :knegg:
Ovnsstekt kylling med ratatouille er en hverdagsgjenganger hos oss. Jeg pleier å ha byggryn el.l. ved siden av, men hva med å ha ovnsbakte poteter ved siden av? Eller couscous?
Skjær opp diverse rotgrønnsaker og hell bland ein boks rømme og ein boks grovhakka tomat, litt salt og pepper, litt basilikum. Legg koteletter/kyllingfilet/kva du måtte ønske på toppen av grønnsakene og hell rømme-og-tomat-blandinga over. La det stå i ovnen på 200 grader i omlag ein time. Vips - ferdig.
Skjær opp avlange paprikaer på langs. Putt litt karbonadedeig blanda med tacokrydder oppi. Ha rømme og ost og litt knuste nachochips på toppen. Veldig godt som snacks-aktig middag ein dag du ikkje skal ha noko sunt.
Skjær opp gulrøtter, kålrabi og purre og eventuelle andre grønnsaker du liker. Pakk inn i folie saman med ein laksefilet og ein dasj rømme. La det stå i ovnen på 180 grader i ca. ein halvtime.
Fiskepinner og potetbåter, frossen fiskegrateng frå frysedisken, frossen kylling frå frysedisken og liknande kan fint varmast og steikast i ovn.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.