Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat fra fryseboksen-tråden

#1

Rug sa for siden:

Jeg må få tømt fryseboksen. Den er ikke av de største, men ting har en tendens til å bli liggende og det blir fullt og uoversiktlig. Jeg har også et fryseskap, der vi oppbevarer syltetøy og dessert (is, iskake osv). Vi må spise opp så mye at vi får plass til alt i fryseskapet, slik at jeg får rimt av og vasket fryseboksen og begynt på ny frisk.

Målet er altså tredelt, spise opp ting før det blir gammelt og ødelagt, rime av fryseboksen og ikke minst: spare litt penger. Målet er i alle fall fire fryseboksmiddager i uken ut januar, fortrinnsvis lengre.

Noen flere som vil være med? Del gjerne oppskrifter!

I dag blir det torskeloin med chorizo og rotmos av kerrs pink-poteter og pastinakk, alt har jeg liggende. Det er muligens liv i granateplet i kjøleskapet også, da blir det i tilfelle helt etter Trines oppskrift.


#2

Rug sa for siden:

Og det ble godt! Snadder!

I dag blir det grytekjøtt av storfe, skal skrape sammen det siste av grønnsaker og lage en eller annen form for lapskaus. Har i alle fall poteter, gulrot, løk, kålrot og sellerirot, og med denne vinteren tipper jeg at jeg har persille i hagen fremdeles.


#3

Ole Brumm sa for siden:

Jeg er med!
Fryseren er full og i kjelleren har jeg bæreposer med diverse matvarer som bør krympe så vi får plass til de i kjøkkenskapet... Målet er å bare kjøpe tilbehør på butikken som suplerer det jeg tar ut av fryseren. I dag skal vi ha fisk med stekte poteter (rester fra middagen på søndag), samt gulrøtter og litt rå grønnsaker, muligens erter om jeg har i fryseren. Og en saus må vi ha, alternativt remulade.


#4

Pelle sa for siden:

Vi skulle ha med kake på juletrefest, og tømte isteden fryseren for boller. Fikk frigjort nesten en hel skuff!


#5

Jinx sa for siden:

Vi har nesten ingenting i fryseren. Men bruker nå det som er der. Tok opp medisterkaker i dag.


#6

millact sa for siden:

Jeg er også med og har spist mye av det nå før jul. I dag blir det riktignok henholdsvis suppe og grøt fordi jeg har melk som må brukes.


#7

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er med!

Vi har masse mat i fryseren (mest kjøtt, fisk og middagsrester) og jeg har mistet oversikten fullstendig.


#8

IOA sa for siden:

Vi har også et raid i fryseren for tida. I går hadde vi en veldig enkel middag: kjøttdeig fra fryseren ble stekt kjapt, og biter av litt slitne grønnsaker (i mitt tilfelle løk, gulrot og paprika) ble hivd i gryta og stekt med etterhvert. Så tok jeg i ukokt ris som også fikk frese med litt, og så fylte jeg på med vann blandet med buljongterning (dobbelt mengde i forhold til risen). Dette stod og kokte i et kvarter mens jeg hjalp storesøster med leksene. Så krydret jeg med paprikakrydder og litt urtesalt, og serverte.

I dag blir det pastasaus fra fryseren, med fullkornspasta, miniplommetomater og agurk og snackspaprika i staver.


#9

Eia sa for siden:

Perfekt timing, I'm in!

I går tok jeg opp ei svineknoke. Den skal bli til grynsodd, så får jeg brukt opp litt flere grønnsaker også.

For tur står et par bibringer av okse. Hm, hva kan jeg gjøre med de, mon tro? :gruble:


#10

Novla sa for siden:

Brune dem godt i stekeovnen, koke kraft på dem og så plukke av kjøttet og lage cottage pie? :)

#11

Eia sa for siden:

Takk! Og oppskrift på cottage pie?



#13

Rug sa for siden:

Lapskausen ble god, jeg fikk også brukt opp en boks kraft fra en annen gang jeg laget lapskaus og hadde skikkelige bein å koke kraft på. Det monnet!

I dag blir det pølsegrateng med spinat og brokkoli, med råkostsalat ved siden.

Hittil i år har jeg handlet tre brød og tre melk i butikken, omtrent hundrelappen brukt på mat altså. Nå begynner det å røyne på i frukt- og grønnsaksskuffene våre, men siden vi har et fantastisk gårdsutsalg like i nærheten tror jeg at jeg skulle kommet langt med en hundrelapp til. Jeg kan bake brød i bøtter og spann av det jeg har liggende. Målet er dog ikke å leve totalt asketisk, så jeg får vel somle meg innom og få med litt diverse i dag.


#14

Bomull sa for siden:

Vi må også fokusere på å få tømt fryseren, så jeg skal være mye mer obs på det i tiden/ukene som kommer. Bra!


#15

IOA sa for siden:

Jeg har en pausedag i dag, siden det ikke var noe særlig fisk i fryseren. Men jeg tar tilbehør fra den samme posen med småslitne gulrøtter som på mandag. Fiskekaker med pannestekte terninger av gulrot, pastinakk og søtpotet står på menyen. I morgen blir det kyllingwok, med kyllingfilet fra fryseren.


#16

carmenzita sa for siden:

Dette holder vi og på med.
I dag skal vi ha pannekaker med bacon ( fra fryseren)guttungens ønske)

I morgen skal jeg ta opp torskefilet,og på fredag blir det noe av karbonadedeig(som vi har en skuff full av.)


#17

Jinx sa for siden:

I dag ble det suppe og pannekaker, alt hadde vi i hus.

I morgen blir det hamburgere fra fryseren.


#18

veobra sa for siden:

Hamburgere kan vi sikkert ha til middag hvis vi samler sammen alle restene i fryseren. Supplerer med bacon og å lage hamburgerbrød selv.


#19

LilleRosin sa for siden:

I går ble det risotto. Brukte grøtris fra skuffen og kalkunkjøtt fra fryseren.

I dag er det selvsagt taco.


#20

Ole Brumm sa for siden:

I går hadde vi pitabrød og karbonadedeig ( fra fryseren), med grønnsaker og dressing.

Vi har handlet bare ferskvarer denne uken, dvs melk og grønnsaker, satser på å forsette med det. Har tatt opp hjemmelaget saft fra fryseren, som jeg tenkte vi kunne kose oss med i helgen, og har div pålegg i fryseren også som jeg tenkte å ta opp ( syltetøy og kjøttpålegg), i helgen skal vi på ett arr der jeg skal ta med muffins, de tenker jeg blir fra fryseren også, må bare lage litt topping, så blir de nok gode!

Har ikke satt opp helgemenyen ennå, får grave litt, men tror det blir søndagslapskaus (brentsnutt) av fenalår og/eller pinnekjøttrester. Lørdag blir det mest sannsynlig pizza, tror jeg har både tomatsaus og karbonadedeig, eller kanskje jeg skal toppe med litt pølsebiter...


#21

Ruslebiffen sa for siden:

Vi har en god del kylling og laks i fryseren, og det tenker jeg at jeg skal fokusere på å få brukt av i tiden som kommer i stede for å handle inn nytt. I tillegg har jeg minst to skrog av Stangekylling liggende i fryseren som jeg vil koke kraft på. Jeg har rett og slett glemt at jeg hadde dem liggende. Hvor lenge kan kylling ligge i fryseren (dypfryser) før kjøttet blir dårlig?

Vi har også ymse middagsrester liggende, men jeg har dessverre mistet oversikten. Jeg tror rett og slett jeg må rydde i fryseren og få meg god oversikt - den er virkelig full. Da tenker jeg å gjøre det samme som jeg har gjort med kjøleskapet; ha en egen hylle (kurv i fryseren) til restemat. En egen hylle med bare middagsrester i kjøleskapet gir meg mye bedre oversikt og har ført til at vi stort sett får brukt opp restene nå. Før kastet vi dessverre mye fordi vi mistet oversikten.


#22

Ruslebiffen sa for siden:

Hm, ser at matportalen.no sier 4 måneder holdbarhet for kylling i dypfryser. De skrogen er garantert eldre enn fire måneder. Jeg får bare tine dem opp og lukte på dem. :gruble:


#23

Rug sa for siden:

Det er veldig sjelden jeg kaster ting fordi de har blitt dårlige i fryseren, det eneste unntaket er lyr fra sommeren som vi ikke får spist opp før jul, eller ting som jeg ser med det blotte øyet har forringet kvalitet fordi det av en eller annen grunn har begynt å tine litt og så fryse igjen. Vanligvis tar jeg luktetesten hvis jeg er i tvil.

Jeg har nådd ukens mål, for i går hadde vi så mye rester igjen at vi hadde klart en halv familie på besøk også. I dag får vi gjester og skal ha taco med Mims cheddarsaus.


#24

Candy Darling sa for siden:

:lalala:

Jeg har et kalkunbryst som gikk ut i november, det må da gå bra likevel?


#25

Rug sa for siden:

Som hadde holdbarhetsdato som ferskt til november? Selvsagt!

Det aller meste som havner i fryseboksen her i huset er ting som er priset ned i butikken fordi datoen nærmer seg. Jeg har kjøpt fantastisk entrecote (selvsagt spiser vi den med en gang hvis vi skal ha den helt optimal) og annet kjøtt som jeg ellers ikke tar meg råd til til halve prisen. Hele Stangekyllinger, fylte kyllingbryst, grytekjøtt, Salmalaks, alt mulig.


#26

Ole Brumm sa for siden:

Jeg tenker aldri på levetiden på mat i fryseren, tar opp ser på og lukter, det meste er spiselig, har hatt noen kyllingfileter som ble litt skadet ( hvite tørre flekker/felt på de), skjærte bort den delen og reten gikk i gryta, ingen ble dårlig. Men ville ikke gitt det til middagsgjester da, får holde det til familiemiddag.


#27

Candy Darling sa for siden:

Nei, som frosset, Rug. Men den har jo i utganspunktet temmelig lang holdbarhetstid som frosset, og jeg tenker alltid relativt.


#28

Ole Brumm sa for siden:

Jeg hadde spist den!


#29

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hadde indisk gryte med frossenspinat og kalkunrester. Alle åt som gale.

500 g frosne kalkunrester i biter surres i kjele med 1 hakket løk, 3 hakkede hvitløksfedd, 2 hakkede gulrøtter og en neve frossen spinat. Ha i noen ss curry paste og litt salt. Ha i en boks tomater, en boks kokosmelk og en boks kikerter eller linser. Smak til med evt mer salt og litt sitron og sukker. Saften av en halv sitron og 1 ss sukker er vel omtrent riktig.

Server med grov ris, mango chutney og matyoghurt med revet agurk og litt myntegele blendet i.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Selvsagt. Det var som ferskvare det gikk ut i november, ikke som frossenvare. Jeg hiver ofte ting i frysen hvis jeg ser det er i ferd med å gå ut og jeg vet vi ikke rekker å spise det. Jeg skriver gjerne på -1, -2 eller - 3 alt etter hvor mange dager før utløpsdato jeg frøs det ned.


#31

Novla sa for siden:

Så utrolig smart! :jupp:

Og Matportalen kan ta seg en (frossen) bolle, kylling er da holdbar mye lengre enn fire måneder!


#32

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, jeg mener jeg har hatt kylling liggende MYE lenger enn fire måneder før. Den eneste måten å finne ut av det på er vel å tine og lukte på den. Dårlig kylling merker man fort om er eh... dårlig. Urk.


#33

C3PO sa for siden:

Denne tråden trengte jeg for flere uker siden. :) Vi flyttet denne uken i midlertidig bolig mens vi bygger på huset vårt, så jeg måtte kjøre nettopp et slikt prosjekt. Vi klarte da ikke å spise opp de tre hyllene med maiskolber i fryseskapet, så jeg har fortsatt noe å jobbe med. Maissuppe er jeg den eneste i familien som liker. Ellers går det mest i kokte eller grillede maiskolber.


#34

Rug sa for siden:

Candy: Etter at jeg hadde svart kom jeg frem til at du selvsagt måtte ment frosset. Jeg hadde spist likevel, i alle fall som familiemiddag.


#35

Acino sa for siden:

Holder på med dette vi også. Idag blir det hjerteinfarkt til middag siden jeg fant det meste i fryseren: Hamburgere med pommes frites og løkringer.


#36

Candy Darling sa for siden:

Nei, som sagt, dette har vært frysevare hele veien.

For øvrig er det vår strategi også. Problemet er at det i mange tilfeller bare betyr at vi venter et år med å kaste den. :duh:


#37

Harriet Vane sa for siden:

:knegg:

Ja, nemlig.

Jeg har ryddet i dypfryseren og har delt den inn i soner med ulike typer mat. Det hjalp veldig. Nytt kjøkken betyr fryseskap for min del, for jeg synes dypfryseren blir veldig uoversiktlig.


#38

Acsa sa for siden:

Jeg må være med her, jeg må spise opp innholdet i en fryser i forbindelse med flytting. Skal prøve å finne ut av hva som er der i helgen.


#39

millact sa for siden:

Tror vi må spise kjøttboller fra fryser på søndag. Må ha is til dessert og varme noen lussekatter også.


#40

Ole Brumm sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på is, er det lov på en fredag...


#41

Ole Brumm sa for siden:

Da har jeg i løpet av helgen fått fjernet følgende fra fryseren:
To poser med muffins.
En boks med frosting.
En pose boller ( boller og kakao var godt etter en tur ute).
En boks med pinnekjøttrester ( lapskaus til middag i dag).

I morgen skal jeg skrive ukesmeny med utgangspunkt i fryseren, det er fortsatt uoversiktelig nedi der...


#42

IOA sa for siden:

Jeg har ryddet i fryseren i kveld, og sortert etter type mat. Nå har jeg god oversikt over hva vi har, så jeg skal få laget ukemeny med utgangspunkt i de skjulte skattene som lå der.


#43

Arktis sa for siden:

Vi har fått brukt mye fra fryseren de siste dagene, men har forsatt middag for mange uker der. Har brukt ribbe, juleskinke, kveite, sjokoladekake, frosne bær, riskrem, julebrød og pølser. Har også fått brukt opp restene av fenalåret, kokte kraft og laga ertersuppe.


#44

Candy Darling sa for siden:

Kalkunbrystet smakte seff nydelig. Jeg droppe sous vide, da, det kan jo være inkubator for dårlig mat. Men 3 t på 100 grader i hvitvin: :nam:


#45

millact sa for siden:

I dag skal jeg ha thai suppe med frossen kylling og fløte fra fryser. Barna får karbonadedeig fra fryser med et eller annet til.


#46

Ru sa for siden:

Et stk. kalkunbryst gikk med i dag. Rester fra kalkuneksprimentet til mannen for litt siden. :knegg:
Rasket opp både grønnsaker og potet (pommes noisettes) fra frysen- til middag på en helt vanlig mandag!

Vi har spist veldig mye lasagne i det siste, men nå begynner det å bli tomt. Mannen mente vi måtte lage mer og ha i frysen, det var så praktisk. :hehehe:


#47

Rug sa for siden:

I dag fikk jeg ikke brukt noe, vi hadde så mye rester fra helgen. I tillegg må nok et par melkekartonger reddes fra kjøleskapet, men de kan brukes til grøt til helgen og får ikke lange oppholdet i fryseren. I morgen blir det muligens den siste dunken med hjemmelaget fiskegrateng, den roper etter å bli spist...:sparke:


#48

LilleRosin sa for siden:

Juleskinke fra fryseren og maiskolber fra kjøleskapet. Og broccoli, poteter og sopp fra butikken.


#49

Ole Brumm sa for siden:

I går spiste vi pølser og hamburger, i dag var planen å lage pastalaks, men jeg kommer meg ikke på handletur pga sykt barn, og uten pasta blir det vanskelg å lage dette, så jeg må i tenkeboksen...( evt stikke hodet i fryseboksen. :knegg: )


#50

millact sa for siden:

Tenker det blir kjøttboller fra fryser i dag.


#51

LilleRosin sa for siden:

Pølsegrateng, med da pølser fra fryseren.


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg er med! I dag blir det hjemmelaget julepølse, med byggrynssalat.

Jeg har forresten mange kilo tomat i fryseren, tenkte jeg skulle koke det opp til tomatsaus og enten fryse eller hermetisere.


#53

Rug sa for siden:

Hjemmelaget julepølse. :tilbe: Hvordan lager du byggrynssalat? Jeg pleier bare å koke opp en pose og blande med vanlig hvit ris for å få inn litt mer mat...:sparke:


#54

Ole Brumm sa for siden:

Det blir fisk (to typer for at alle skal få) og grønnsaksblanding fra fryseren, med stekte poteter ( de var også moden for spising) og bjarnesaus til.


#55

Tallulah sa for siden:

Den hjemmelagede pølsa er fantastisk. Jeg får hvert år en fra familien. Jeg burde egentlig lage noe i bytte tilbake. :sparke:

Jeg koker opp byggryn og blander med de salatingrediensene jeg måtte ha for hånden, litt god olje og balsamico. I dag blir vel det tomat, agurk, reddik, tyrkisk paprika og kanskje litt parmesan siden det er det jeg har. Hiawata er ikke begeistret, så han får rene byggryn med litt rosiner i, og agurk, tomat og broccoli på siden.

Jeg bruker olivenoljen med basilikum og granateplebalsamicoen fra Oliviers mye. De er drøye i bruk, og varer derfor lenge.


#56

Tallulah sa for siden:

Jeg har tatt en liten vareopptelling i fryser, skap og kjøleskap:

Fryser:
2 ørretfileter
1 villaksfilet (ser litt tørr ut)
2 makrell (bare jeg som liker)
fiskepinner
1 pose skinn og bein fra litt kveite til kraft
1 gjeddekake
1 bit sylterull
1 stor pakke sossisser
1 pose kalkuninnmat
1 stor boks kalkunkjøtt
2 bokser kyllingkraft
1 boks lapskaus (nok til en voksen og en barn)
4 poser kikerter
1 pose purre
1 diger pose tomater
4 burgerbrød
1 pose med ca 10 skiver dansk rugbrød
7 matmuffins (ikke så gode, egentlig)
7 kanelboller/hveteboller
1 camembert som må spises samme dag som den tiner

Skap (litt av innholdet):

1 boks lasagneplater
diverse ris, pasta og gryn
diverse tørkede bønner
maismel
diverse grovt og fint mel
kokosmelk
1 boks tomater
1 glass pastasaus
1 pakke vårrullpapir til ferske vårruller
1 pakke nori
råsjokolade
ristede sjokoladebønner
kakao
hamp-pulver
diverse sukker, sirup og molasses
mandelsmør
godt utvalg sennep og sterke sauser


#57

Tallulah sa for siden:

I dag blir det de to boksene med kyllingkraft, kalkunkjøttet, purre, kokosmelk, kikerter og currypaste til kyllingsuppe, tror jeg.


#58

LilleRosin sa for siden:

Hjemmelaga fiskegrateng fra fryseren.


#59

Stjerneskuddet sa for siden:

Jeg er også med, selv om jeg startet for en god stund siden, iallefall delvis. Vi drar til Sverige og fyller fryseren og nå må den tømmes om vi skal ta en tur til snart. Jeg handlet dog litt kjøtt denne uka, og skal handle litt mer bankekjøtt etterpå. Men nå skal vi bruke det vi har fremover. Jeg har god oversikt, vi har en liten fryseboks og en fryseskap, så det er ikke så vanskelig. Vi har medisterkaker, kyllingbryst, steinbit, laksefilet, julepølse, bankekjøtt, kjøttdeig, kyllingkjøttdeig, indrefilet av svin, biff ++... Så vi skal ikke akkurat leve dårlig. Mandag spiste vi bare grillpølser fra helgen, igår laget vi lapskaus som også er middag idag. Imorgen blir det kylling med salat og potetmos, fredag tacodigg, lørdag biff med stekte grønnsaker og søndag laks. Det er litt lite fisk der, så det kan nok hende vi må fylle på med det innimellom. Ukens meny er ikke helt klar, men inneholder nok kjøttkaker og indrefilet med svin. Samt kyllingwok.


#60

millact sa for siden:

Dere som har store frysebokser, hvordan fryser dere ned maten og hvordan merker dere?


#61

Nima sa for siden:

Rester av pinnekjøtt og kålrabistappe fra fryseren, sammen med ferdig lapskausblanding skal det bli lapskaus i dag.

Lurt med opptelling og nedskriving av hva som finnes der. Skal jammen lage meg en sånn, så kan det jo krysses av etter hvert. :)


#62

Ole Brumm sa for siden:

Millact: Jeg er forferdelig dårlig på merking, så som oftest så må jeg gjette meg frem til hva som er hva, har blitt litt bedre da, så noen ting er merket. Da merker jeg med navn og mnd/år. Så sorterer jeg is og dessert på ene siden, kjøtt og fisk i midten og en kurv med diverse ferdiglaget greier på andre siden. I tillegg har jeg tre kurver oppe, dere er det en til pålegg, en med grønnsaker og den siste er det bakverk og bær i. Dette er i teorien, i praksis så blir det rotete der over tid...

I dag skal vi ha svinefilet med grønnsaker, ris og saus.


#63

LilleRosin sa for siden:

Alt ligger i en diger haug, noe er merket.

Men nå når vi skal tømme fryseren, skal jeg starte et nytt og bedre liv. :jupp:


#64

Pingis sa for siden:

Jeg har tre skuffer med brød og gjærbakst, ei med kjøtt, ei med fisk, ei med is, kaker, bær og denslags og ei med syltetøy. Brød og gjærbakst ser jeg jo godt hva er, og det blir aldri liggende så lenge at jeg trenger merke det med dato. Fisk og kjøtt fryses som det er hvis det er passe store pakninger til en middag, ellers deles det opp, pakkes i aluminiumsfolie og merkes med hva det er, mengde og dato.

På kjøkkenet har jeg tre fryseskuffer, der ligger for eksempel rundstykker som brukes daglig, og ellers litt forskjellig smått.

(Dette er i teorien. I praksis blir det gjerne hakket mer kaotisk, så det må ryddes innimellom.)


#65

Lyppa sa for siden:

Ei jeg kjenner gjør noe lurt som jeg ikke klarer å organisere. Hver gang hun putter noe inn i fryseren skriver hun det på et ark om henger på fryseskapdøra, hun stryker også ut det hun henter i fryseren. Alltid oversikt:)!


#66

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har bestemt meg for å tømme fryseren helt og håper jeg kan ta en avriming som virkelig trengs, det er målet, så får vi se hvordan det går. Har noen ting jeg ikke må spise opp, men om det kanskje blir litt kuldegrader i februar en gang så skal det ordne seg om vi klarer å spise fryseren nesten tom til da...


#67

Rug sa for siden:

Det er ikke alt jeg kan eller vil bli kvitt, 20 l tyttebær, feks. De holder seg i uendelig tid, så ingen problem. I dag fikk jeg brukt to pakker bacon og to torskeloin, med blant annet råkostsalat med det nye, fancy rivjernet som laget lange remser. Moro for mor. :humre:

Jeg sliter med målet om fire middager fra frysen denne uken, men det blir uansett fire eller fem uten å måtte handle. Bruker opp en del selvplukkede bringebær og blåbær til smoothie, det hjelper også.


#68

IOA sa for siden:

I dag hadde vi fiskekaker fra fryseren, i morgen blir det finnbiff med både kjøtt og bacon fra fryseren..


#69

veobra sa for siden:

Jeg merker med sånn tape som man bruker til å markere og dekke når man maler. Hva heter de, den lyse tapen? Jeg skriver på med tusj eller kulepenn. Sitter fint på frysepose som jeg ofte fryser ned i. Det fungerer også fint på plastbokser, så slipper jeg skrive rett på boksen.


#70

carmenzita sa for siden:

Har fått brukt en pakke bacon, en pakke wienerpølser, kylling og en pakke wokblanding fra fryseren i det siste.


#71

Ole Brumm sa for siden:

I dag hadde vi kylling-gryte med kylling fra fryseren og litt boks-mat fra kjøkkenskuffen!

Jeg har ryddet i to kjøkkenskuffer og skal prøve å minske innholdet generelt i skuffer og skap på kjøkkenet også.

Planen for i morgen er pastalaks.


#72

IOA sa for siden:

Denne uka står pannekaker med bacon fra fryseren, fiskepinner+fiskekaker fra fryseren og kyllingwok med kjøtt fra fryseren på menyen.


#73

Rug sa for siden:

Jeg har ikke fått brukt så mye siden før helgen, men forrige uke hjalp godt på. Kanskje det blir pannekaker med bacon og blåbær på fredag? Må få brukt litt syltetøy også.


#74

millact sa for siden:

Jeg skal ta opp brød fra fryser nå.


#75

LilleRosin sa for siden:

I dag skal vi ha kyllinglår i gryte med cherrytomater og basilikum. Lårene er da fra fryseren.


#76

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått spist opp kalkunen, kyllingkrafta og lapskausen, så neste på lista er å få kokt kraft på fiskerestene til en suppe.


#77

Ole Brumm sa for siden:

Det blir pastalaks med laks, erter og purre fra fryseren i dag. I går hadde vi kjøttkaker og kålstuing fra fryseren.

Planen for helgen er
Fredag: pizza med diverse kjøttpålegg og tomatsaus fra fryseren
Lørdag: taco med karbonadedeig fra fryseren
Søndag: lammesteik med soppblanding fra fryseren. Og så må vi ha litt dessert kanskje, muffins eller is eller smoothie.


#78

carmenzita sa for siden:

Vi skal ha venner på middag i dag,og raclette står på menyen.
Fra fryseren kommer pølser, bacon, kylling,svinefilet og ost.


#79

LilleRosin sa for siden:

Ribbe og brun saus fra fryseren.


#80

LilleRosin sa for siden:

Og potetmos av kokte poteter fra kjøleskapet.


#81

Ole Brumm sa for siden:

Vi har spist is og tømte tre isbokser i dag! ( Det var bare litt igjen i de.)


#82

Ole Brumm sa for siden:

I dag tømte jeg fryseren for middagsfisk, så nå gjelder det å ikke handle mer enn vi trenger til de neste fiskemiddagene fremover så fryseren ikke fylles opp igjen...


#83

Nada sa for siden:

Fikk brukt opp restene av julepølse og en pose frosne erter i dag.


#84

Rug sa for siden:

Nå gikk det tregt, gitt, jeg falt helt av. Vi har hatt festligheter med store mengder rester, og like etter gikk jeg rett på Remas fisketilbud og har kjørt fisk i varianter tre ganger denne uken. Dermed når jeg ikke målet om å rime av før februar, men vi kjører på videre og satser på å komme lengre i februar. I dag blir det pannekaker igjen, så jeg blir kvitt blåbærsyltetøy og bacon.


#85

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått brukt opp endel, men har masse sossiser igjen. Tror dere de kan være gode i en suppe?


#86

Rug sa for siden:

Har ikke peiling, har aldri brukt det.

Etter en pause har jeg kommet litt i gang igjen, to torskeloin og en fiskegrateng forsvant denne uken. I morgen får jeg brukt en karbonadedeig og en god del rabarbra, og vi har hatt midtukekos med villbringebærsyltetøy som vi ellers sparer til litt finere anledninger. Et godt stykke igjen til jeg kan rime av fryseren likevel, men det hjelper godt hvis jeg får tid til å lage mer plommesyltetøy en dag.


#87

Ole Brumm sa for siden:

Jeg jobber meg forsatt ned mot bunnen av fryseren. Har spist opp alt av fisk, har fortsatt litt ymse kjøtt ugjen og grønnsaker, mye bær og dessert-ting også. Men nå er det morsdag på søndag, så da skal resten av muffinsene spises opp og kanskje kransekaken. Har litt pepperkakedeig i fryseren også, kanskje jeg skal la barna ghøre den ferdig, jeg vil ikke ha pepperkaker, men de er glad i det da...


#88

Ole Brumm sa for siden:

Jeg liker ikke sossiser, men barna mine ville digget det i suppe eller stekt til potetmos f.eks.


#89

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har avrimet fryseren, målet er nådd! :tøff:

Nå kan jeg starte å fylle den opp igjen, samtidig som at det "gamle" som forsatt er igjen, er flyttet opp i øverste del av fryseren, så det blir brukt først!


#90

Effie sa for siden:

Genial tråd, må abonnere.

Har berre lite fryseskap, men det er stappa fullt av fisk, bær og rim. Fiskemiddag og smoothies framover, kanskje. :)


#91

Rug sa for siden:

Jeg tenkte på denne tråden i helgen. For jeg er nemlig ikke i mål...:sparke: Jeg skulle bruke opp en fløteboks i grøten, men den gikk ut for snart to år siden. Den fant sin hvile et annet sted enn i grøten vår, gitt.

Men jeg tar fløten som et tegn på at jeg nærmer meg bunnen, problemet er de kjipe tingene som ligger igjen som jeg har utsatt å bruke så lenge. Hvis jeg rimer av før de er borte, kan jeg like så godt kaste dem nå. Vi får kjøre fiskegratengrester i dag, tenker jeg, da kan jeg krysse ut den.


#92

carmenzita sa for siden:

Vi kom så langt at det eneste vi hadde igjen var laks og blåbær.
Nå er frysern fylt opp igjen.


#93

Rug sa for siden:

Jeg har sånn arbeidssomme ting igjen også, svinenakker som skal trekke leeenge og må pelles etterpå, det tar tid og er grisete og må gjøres en dag jeg er virkelig motivert - og da må jeg jo ha husket å ha tatt dem opp. I tillegg brukes de gjerne i lapskaus, og den behøver jo også fjørti oppkuttede rotgrønnsaker - det blir fort liggende.


#94

Ole Brumm sa for siden:

Fryseren var ikke tom når jeg avrimte den, gjorde det på en kjapp måte.
Kokte opp vann og slangte/tømte på sidene i fryseren og skrapte/hakket av isen med en stekespade. Hadde tingene ute ( ca 5 grader) og i en fryseboks mens jeg gjorde det, vasket så fryseren og slo den på igjen. Tok ikke mer enn en time og ingenting tinte helt, ble litt rim på de forskjellige boksene da, men ikke så ille!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.